- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- YouTube
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mdk01
addikt
válasz Synthwave #10651 üzenetére
Bocs az "A" lemaradt. Szóval az van nekem vagyis ez.
A gond az hogy duplán vette a kattintásokat. Aztán kiforrasztottam belőle a mikrokapcsolót és beraktam helyette egy nagyon régi MS egér jobb klikkelős mikorkapcsolóját. kb fél évig tök szuper volt aztán most megint előjött a probléma és gyanítom hogy nem a mikrokapcsoló a hibás hanem vmi más vezérlő kütyü az egérben.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Ezek szerint neked ebből a listából az első három közül kell valamelyik
Microsoft WheelMouse Optical 1.1
Microsoft Intellimouse 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0Én mondjuk meg vagyok elégedve az A4Tech X7-710 egeremmel is, hiába fikázzák. De nem hardcore gamerkedek, szóval nekem jó. Előre-hátra gomba pont jó helyen van, nekem ez fontos.
-
nyunyu
félisten
Aztán kiforrasztottam belőle a mikrokapcsolót és beraktam helyette egy nagyon régi MS egér jobb klikkelős mikorkapcsolóját. kb fél évig tök szuper volt aztán most megint előjött a probléma
Dupla katt az jellemzoen mikrokapcsolo faradasra utal.
Tegyel bele uj japan kapcsolot, az nem megy olyan hamar szet, mint a kinai.
Most nezem csak, IMO-ban csak a ket fo gomb a hagyomanyos mikrokapcsolo, a mouse4/5 gombja ugyanolyan, mint ez Explorer fo gombjai, amiket annyira utaltam
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
A legolcsóbb/legcélszerűbb megoldás (pláne, ha a forrasztásban is jártas vagy), hogy veszel hozzá új japán Omron mikrokapcsolókat (10 db valami 2,5k - ezzel újabb jópár évre megvannak a szükséges alkatrészek) és kicseréled.
Bővebb info nyunyu-tól.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Komolyan 2-3 havonta akarsz szenvedni régi, kínai vackokkal?
Vegyél új japán Omron-okat és jópár évre le van tudva a dolog. Vásárlást illetően nyunyu-t kérdezd.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
mdk01
addikt
válasz nyunyu #10655 üzenetére
Most nezem csak, IMO-ban csak a ket fo gomb a hagyomanyos mikrokapcsolo, a mouse4/5 gombja ugyanolyan, mint ez Explorer fo gombjai, amiket annyira utaltam
Ezt nem teljesen értem, de a lényeg amit észrevettem,hogy nekem a mikrókapcsolók nem ilyen kör alakúak mint a képeden láthatóak.
Honnan tudnék ilyen normális omron mikrókapcsolót szerezni a hasáb formájúból? Vagy jó bele szerinted a kör alakú is?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Tudom kicsit off topic, de sehol nem találtam egér "talp-at", igy gondolom hátha itt tud valaki segiteni.
Van egy MX310-em, ami jól szolgál már vagy 7 éve. Anno vettem rá ilyen talpat (talán teflon), de lekopott róla. Tudnátok ebben segiteni?Illetve egy másik kérdés. Max. 10k környékéig hasonló kategóriájú egeret tudtok ajánlani?
Sajnos az MX310-es szériát ahogy láttam a Logitech nem vitte tovább.
De itt van ez a G400,G500 vagy MX518. Ezek közül melyik az MMORPG-re alkalmasabb?
Esetleg G300? Bár ezt nem láttam még sehol, csak a Logitech oldalán.
Vagy más gyártó hasonló árkategóriájú terméke?Üdv,
Begi -
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új egeret kb. 90%-ban általános (net, stb.) dolgokra és kb. 5-5 %-ban grafikai/precízebb alkalmazásra és FPS (HIGH sens) stb. játékokra.
Kb. 1 éve egy lézeres Gigabyte GM-6580 egerem van, amivel tulajdonképpen én elégedett vagyok. (a váltás nem ezért lesz)
Szóval vennék helyette egy másik egeret a rengeteg másik piacon levő típus közül. Gondoltam benézek a topicba és láttam, hogy itt többnyire a Logitech/Microsoft/Razer/SteelSeries négyes típusait ajánljátok, de azok közül sem mindegyiket.
Kinéztem hát az ajánlások közül a Microsoft WMO-t és a Microsoft Intellimouse 1.1a-t, mert árban ezek még közelebb állnak eredeti elképzeléseimhez. A probléma viszont az hogy gyakorlatilag alig kapni már/most őket valahol, de ha sikerül is akkor is 5k körül lesznek + posta.
A másik probléma(?) az hogy -tudom nem ez az elsődleges dolog amit nézni kell egy egérnél- de mai szemmel nem kevés kicsit egy 400 dpi-s optikai egér (még ha nagyon minőségi is) High Sens FPS-hez és grafikai / egyéb precíziós alkalmazáshoz?Látom nagyon dícsérik még az MX518-at is viszont én ehhez kb 11 körül jutnék hozzá, míg egy G400-hoz (ami mellesleg szubjektíve nekem sokkal jobban tetszik) már 9 körül.
Razer és SteelSeries modellek már az áruk miatt sem játszanak. (Néztem még az SS Kinzu-t is, viszont ott nincsenek plusz gombok - ahogyan a WMO-nál sincsenek.)
Szóval legyen G400 / egyéb, olcsóbb Logitech/Microsoft modell, vagy jó nekem egy mégolcsóbb egérke is (csak új játszana)?
Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Begi
senior tag
válasz WolfheartGR #10666 üzenetére
Listában nem látom a G400/G500-at, akkor ezek nem is ajánlottak?
-
WolfheartGR
őstag
G400 van màrt pàr a topiklakok között. ök meg vannak vele elégedve.
G500rol pedig talàlsz a topikban infot. keresöbe ird be és meglàtod.
alapvetöen ownfate véleménye alapjàn nem ajànlott, mivel hibàzik az ö keze alatt a cucc.
ö pedig sajàt elmondàsa szerint hc fps gamer. mindenesetre ugy néz ki nem beszél hülyeségeket ha egerekröl van szo."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
gYaLo
őstag
Nekem 2 év alatt soha nem hibázott a G500, pedig sokat játszom
iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!
-
őstag
[oWn]f4te: (vagy más )
Az Mx518-hoz jó a SteelSeries QCK Mass pad?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
válasz mclaren777 #10667 üzenetére
"A másik probléma(?) az hogy -tudom nem ez az elsődleges dolog amit nézni kell egy egérnél- de mai szemmel nem kevés kicsit egy 400 dpi-s optikai egér "
Az egyik leglényegtelenebb információ, hogy hány dpi. 400/800 is tökéletes mindenre. A legtöbb egér amúgy is jobban teljesít 1000 alá vett dpi-értékeken.
Teljesen jók az MS 1.1-ek/3.0.
Az ajánlott egereket amúgy már linkelték előttem.
"Látom nagyon dícsérik még az MX518-at is viszont én ehhez kb 11 körül jutnék hozzá"
Posta. Nem muszáj/lehet mindent helyben venni.
Ha kellenek a pluszgombok és csak újat akrasz venni, akkor szerintem a
Microsoft Intellimouse 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
Logitech MX 518trióból válassz. Padod van alá? Az feltétlenül szükséges.
Begi: "Listában nem látom a G400/G500-at, akkor ezek nem is ajánlottak?"
G400-at még nem próbáltam. Tekintve, hogy optikai elven működik, megelőlegezek neki némi bizalmat, de szerintem még túl új ahhoz, hogy ismerhessük a nyűgjeit, esetleges típushibáit.
G500-at tuti nem vennék, ha játékra keresnék egeret.
MMO-hoz mondjuk, hogy használható (én még ahhoz sem venném, mert nehéz), de FPS-t
100%, hogy nem akarnék vele játszani.
Kicsit átfogalmazom: ha nem zavar a böszme súlya, és nem FPS-ezni akarsz vele, végülis megveheted - bár ennyi pénzért sokkal jobbakat is lehet kapni (és lehet, hogy az árában még a pad is benne lesz).
G300 szintén lehet alternatíva MMO-hoz a sok gomb miatt. Ezt sem volt alkalmam még próbálni, az esetleges bajairól nem tudok/tudunk semmit, de ahogy a G400 esetén, nála is megszavazok egy kevés bizalmat az optikai volta miatt.Végszóként még annyit, hogy ha magamnak keresnék egeret, bizonyosan maradnék a már bevált és bizonyított daraboknál (á lá ominózus lista).
gYaLo: "Nekem 2 év alatt soha nem hibázott a G500, pedig sokat játszom"
Hány cm-en fordulsz 180°-ot?
JoceeHunt: QcK Mass jó hozzá, de inkább a QPAD-ot venném (a 4mm-eset).
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
5.000Ft alatt milyen egerentyűt ajánlotok? Sima vezetékes görgős.
Lehetőleg lézer. -
Tothgera30
Ármester
Megvan az új padom...
#10679 Mandarinn: 3k-ért kapsz tőlem MS WMO-t és azzal boldog leszel.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Valami hasonlóra számítottam.
Ezzel meg is válaszoltad, hogy "miért nem hibázott nálad soha" a G500.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ADAM1337
nagyúr
Van valakinek Rat9-es egere esetleg véleménye róla ?
Ezzel szemezek haver rat7-ese bejött, mert van benne anyag meg piszok jó hogy kézre lehet állítani meg nem egy utolsó játék terén se, viszont mindenképp vezeték nélkülit akarok egy deathadder v2-t küldenék kényszer pihire 3-4hónap után nem igazán jött be az egér.[ Szerkesztve ]
-
Mandarinn
senior tag
Az még mindig igaz, hogy az optikai egerek nem mennek sok felületen? Vagy az újak már jobbak?
Gigabyte M6900 Ezt néztem ki. Jónak tűnik csak sajnos nem lézer Szerintetek? -
Mandarinn
senior tag
válasz Tothgera30 #10685 üzenetére
Köszi de használt egeret nem szeretnék venni
-
Értelemszerűen nagyobb távokon, nem 3 cm-es pöckölgetések során. De tudom, hogy nem fog, mert a G500 tökéletes.
Mandarinn: "Gigabyte M6900 Ezt néztem ki. Jónak tűnik csak sajnos nem lézer Szerintetek?"
Hála Istennek, hogy nem lájzer™. Ettől függetlenül azonban az az egér az ipari hulladék kategória -ahogy az összes többi Gagyibályt is-.
A Tothgera30-féle MS WMO-val 1000x jobban járnál (még ha használt is - de biztos vagyok benne, hogy kiváló állapotban van, tekintve, hogy egy MS 1.1 worshipper tulajdona )[ Szerkesztve ]
-
-
Sántít a hasonlat.
A G500 inkább egy Opel Astra kombi. Aranyozott felnikkel és téglákkal megpakolt csomagtérrel.
[ Szerkesztve ]
-
Nincs problémám a mouse controllal. ^^
Már (sajna) nem vagyok lowsens-es. 800 dpi-n medium sens + \cl_mouseAccel.
Tény, hogy azt szeretem, ha minél könnyebb az egér. Főleg mostanában (amúgy régebben is) a csuklóm miatt...már a Diamondback 3G-t is van, hogy nehéznek érzem. Lehet, kéne egy Salmosa...[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Van egy MX310-em, ami jól szolgál már vagy 7 éve. Anno vettem rá ilyen talpat (talán teflon), de lekopott róla. Tudnátok ebben segiteni?
Elvileg HyperGlide MX3 valo ra, bar olyat meg nem nagyon lattam boltban, MS3 viszont siman beszerezheto.
Egeremen levo MS1 18x7 mm meretu ellipszis, MS3 ugyanekkora, csak 0.5mm helyett mar 0.8mm vastag.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Kötőszöveti és idegproblémák egy jóideje. Ezért is lövök jóval ritkábban.
A szenzortól most függetlenül - régen sem szerettem a böszme egereket, mindig is a ~100 g-ot preferráltam igazán. Most már az annál könnyebbeket. Salmosa szerintem ideális lenne. Mellé pedig egy korrektes trackball vagy Wacom Bamboo Touch.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nyunyu
félisten
válasz mclaren777 #10667 üzenetére
Szeretnék venni egy új egeret kb. 90%-ban általános (net, stb.) dolgokra és kb. 5-5 %-ban grafikai/precízebb alkalmazásra és FPS (HIGH sens) stb. játékokra.
Ezekre felejtsd el a regi optikas MS egereket (BOM1.1A, WMO1.1A, IMO1.1A, IME3.0), keress inkabb egy jo 800-1000dpi kornyeki egeret.
G400-zal annyira nagyon nem tudsz melleloni erre a celra.
Olcsobb eger? Grrr.
Probalkoztam joideig melozni egy optikus Gigabytetal, de sehogy sem birtam ugy beallitani, hogy gyors es _pontos_ legyen (*), inkabb vettem oda is egy MX Revot+alatetet, azota rendesen tudok dolgozni.Multkor viccbol kiprobaltam, mit tud a GM-M7000 a nalanal masfelszer dragabb muanyag padon, ugyanugy 3-4 pixelenkent ugralt a kurzor, mint a csupasz asztalon.
*: Nem igazan a felhasznaloi ergonomia csucsa a folyamat vezerlo szoftver, amivel dolgozom: 5x5 pixeles negyzeteket kell osszekotogetni benne.
Giga egerrel otbol legalabb ketszer mellekattintottam, aztan ahogy felhuztam magamat rajta, tovabb romlott a rata
Most L egerrel boven 90% folott talalom el az osszekotendoket, legalabb ketszer gyorsabban tudok dolgozni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
válasz nyunyu #10697 üzenetére
"Szeretnék venni egy új egeret kb. 90%-ban általános (net, stb.) dolgokra és kb. 5-5 %-ban grafikai/precízebb alkalmazásra és FPS (HIGH sens) stb. játékokra.
Ezekre felejtsd el a regi optikas MS egereket (BOM1.1A, WMO1.1A, IMO1.1A, IME3.0), keress inkabb egy jo 800-1000dpi kornyeki egeret."Továbbra sem értem, hogy miért kéne elfelejteni. Ugyanúgy lehet pixelpontosan dolgozni vele. Meg hányan (köztük pro-k is) játszottak/anak vele high sense-vel (is) - bár ingame accel nélküli high-sensre valamivel jobb a 800 dpi. Ez azonban mit sem változtat azon, hogy remek egerek -a Basic kivételével-.
"keress inkabb egy jo 800-1000dpi kornyeki egeret."
Ha literálisan értelmezem, amit írtál, akkor újonan 800 dpi-s korrekt egeret nem talál, hacsak nem vásárol használtan a régi (és nem mellesleg ma is tökéletes) klasszikusokból (pl. MX 300/310/500/510/G1). Az újabbaknak a felbontását tudja visszavenni (szerencsére) 400/450/800/900 dpi-re.
(Amúgy Basic Optical nem 1.1a, hanem 1.0a és tudtommal nem az a remek optika van benne, mint a többiben. Ill. WMO 1.1, "a" nélkül, az IMO 1.1a meg úgy tudom, hogy csak IM 1.1a (az enyémnek az aljára nem volt írva "Optical", csak sima Intellimouse 1.1a).)
[ Szerkesztve ]
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Linux kezdőknek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Chanel Bleu De Chanel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest