- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haruspex
aktív tag
válasz tirszin #55644 üzenetére
Szia! Panasonic G9 (a fizetős update-tel) (GH5 esetleg), vagy valamelyik Sony 6xxxx. A pana 10-25 f 1.7-tel, vagy Adapterezett sigma 1.8-as zoomokkal közel leszel az FF-teljesítményhez. A G9 szerintem összességében egy nagyon jó mindenes váz nagyon jó stabilizálásssal, szerintem jobb mint a Sonyk, de követőfókuszban jobbak a Sonyk (és magas ISO teljesítményben), bár a szoftverfrissítések után a G9 is vállalható videóban is (nekem.) Hogy a Sonyk közül melyik az a legolcsóbb amelyik nem melegszik már 4k közben, illetve melyik amelyiket legjobb videóra megvenni, azt majd a Sonysok megmondják.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz tirszin #55644 üzenetére
Végigolvasva én is a G9-et mondanám, talán azzal kellene a legkevesebb kompromisszumot kötnöd. Viszont az MFT szenzor jóval kisebb, mint a FF, és a Sony A7III most megint megkapható ~580-ért. Igaz, ahhoz még lencsét is kell venned, de ennyiért már elég jó vétel az a váz, és látom, hogy nem lenne gond kicsit feljebb menni, mint fél milla. Ha félreértettem, akkor bocs.
Mondjuk az A7III-nak "csak" fel-lehajtható a kijelzője, de gondolom, az is megfelelne. Stabiban gyengébb, mint a Pana, és nem tud 4K 50/60 fps-t, viszont autofókuszban sokkal jobb, a szenzorméretből adódó előnyöket meg nem kell ecsetelnem.
Nem tudom, milyen lencsével használod az 5DIII-at, de ha hozzászoktál a fullframe "look"-hoz, akkor a G9 a legtöbb esetben csalódás lesz ilyen téren. Max. nagyon fényerős (és drága) obikkal lehet ezt megközelíteni, ahogy haruspex is írja. Bár gondolom, a bringaversenyeket fotózni, videózni kevesek lennének az ilyen ekv. 20-50mm körüi lencsék. Mondjuk szerintem ide nem feltétlen kell a fullframe sem. Gondolom általában világosban vannak a versenyek.
Milyen átfogású objektívekben gondolkodsz? Most mit használsz az 5DIII-on? Mert egy-két húzósabb lencsével már igencsak kevés lenne ez a nagyjából 500 ezres keret.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz tirszin #55648 üzenetére
Hát, fullframe f/2.8-hoz képest visszalépés lesz még akár egy Pana 12-35mm f/2.8 II, vagy Fuji 16-55mm f/2.8 is. Persze ha nem annyira fontos a szepráció, akkor megfelelnének pl. ezek is . G9-cel, vagy X-T3-mal (esetleg 4-gyel), de inkább használtan, vagy külföldről, mert itthon külön elég drágák.
Az A7III-hoz meg ott van a nagyon jó ár/érték arányú Tamron 28-75mm f/2.8, csak az ugye 28-ról indul. Sigmából van 24-70, meg Sonyból 24-70 és 24-105, csak azok drágábbak. De átalakítóval felcsavarhatod a meglévő Canon obikat is, csak az autofókusz azért így gyengébb lenne.
Sony APS-C vonalon is van 16-55mm f/2.8, de az is elég drága.
Canon EOS R nagyon adná magát a meglévő üvegek miatt is, de abban meg nincs IBIS, meg nem is igazán videós váz.
Nem tudom. El kéne döntened, hogy mik a fontosabbak. Hol tudsz leginkább kompromisszumot kötni. Meg persze hogy meddig tudsz/akarsz elmenni árban.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
tvamos
nagyúr
-
soldier2
őstag
válasz tirszin #55669 üzenetére
Eléggé felhasználásfüggő a dolog. Beltérben használhatsz vakut, de pl autóverseny lóverseny, esetleg kutyákkal egy agility show esetében meg vagy lőve sorozat nélkül vagy egy 5-6 kép/s sorozattal. Pl a saját kutyáinkról is a legjobb játszós képek így készültek. (a legtöbb sportrendezvényen meg beltérben is tilos a vaku tudtommal, bár az nem az én világom)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Neck
veterán
válasz tirszin #55669 üzenetére
Nem mindenkinek fontos, hogy legyen 10fps, de inkább leírtam.
Ha pl kimegy az ember rally-ra (nem elképzelhetetlen eshetőség ) akkor ott nagyon jól jön. Vagy a gyerek kézimeccsén is.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
kovsol
titán
válasz tirszin #55704 üzenetére
Szerintem a Canon M vázak elég korrektek, viszont az objektív felhozatal limitált, de adapterrel szuperűl mennek a DSLR-re szánt objektívek is, és a Sigma is kihozta a 3 fix f1.4 objektívet rá.
Ahogy láttam a pletykák szerint lesz M50II is.Az R széria meg most kezdett el tündökölni.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kacsento1
senior tag
válasz tirszin #55704 üzenetére
"Amiknek pl megvan az az előnyük, hogy jó a fogásuk, nem túl aprók." Én is ugyanígy voltam ezzel a dologgal amíg dslr-t használtam, hogy minél nagyobb, annál jobb a fogása, és annál jobban ki lehet tartani a vázat. A milc nálam szóba se jöhet kategória volt akkoriban, éppen a mérete miatt. Viszont kényszerből váltottam 5d classic-ról (behalt a hátsó kijelzője) egy a7-re, és azóta teljesen máshogy látom a dolgokat. Valóban meg kell szokni, mert teljesen más a milc vázzal fotózás (nagyon hiányzott a középre fókuszálok, és újra komponálok megoldás), első nap nem is értettem, hogy lehet úgy fotózni, hogy nincsenek fix fókuszpontok, viszont most már átállt az agyam, és semmi pénzért nem váltanék vissza tükrösre. Nemrég volt a suliban fotótúra, szinte mindenki benga tükrös vázzal volt, én meg a játékméretű a6k-val, viszont sokaknál láttam, hogy szenvednek a komponálással a fix kijelzők (6d, 5d2,5d3 stb.) miatt, én meg kihajtottam a kijelzőt, és vígan elvoltam egy manual lencsével a vázon.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz tirszin #55762 üzenetére
ezt érdemes lenne kifejteni a szaktopicban is: MILC felhasználók szakmai topikja
ez itt csak egy bolti iránytű topic
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest