Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz tirszin #55644 üzenetére

    Végigolvasva én is a G9-et mondanám, talán azzal kellene a legkevesebb kompromisszumot kötnöd. Viszont az MFT szenzor jóval kisebb, mint a FF, és a Sony A7III most megint megkapható ~580-ért. Igaz, ahhoz még lencsét is kell venned, de ennyiért már elég jó vétel az a váz, és látom, hogy nem lenne gond kicsit feljebb menni, mint fél milla. Ha félreértettem, akkor bocs. :)

    Mondjuk az A7III-nak "csak" fel-lehajtható a kijelzője, de gondolom, az is megfelelne. Stabiban gyengébb, mint a Pana, és nem tud 4K 50/60 fps-t, viszont autofókuszban sokkal jobb, a szenzorméretből adódó előnyöket meg nem kell ecsetelnem.

    Nem tudom, milyen lencsével használod az 5DIII-at, de ha hozzászoktál a fullframe "look"-hoz, akkor a G9 a legtöbb esetben csalódás lesz ilyen téren. Max. nagyon fényerős (és drága) obikkal lehet ezt megközelíteni, ahogy haruspex is írja. Bár gondolom, a bringaversenyeket fotózni, videózni kevesek lennének az ilyen ekv. 20-50mm körüi lencsék. Mondjuk szerintem ide nem feltétlen kell a fullframe sem. Gondolom általában világosban vannak a versenyek. :)

    Milyen átfogású objektívekben gondolkodsz? Most mit használsz az 5DIII-on? Mert egy-két húzósabb lencsével már igencsak kevés lenne ez a nagyjából 500 ezres keret.

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák