- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
Tothgera30 #28046 üzenetére
Halló!
Igen valoszinuleg lenne tunning is.
Mert így tényleg csak nagyobb kavar lesz.
-
-
-
Jakuu
őstag
válasz
Tothgera30 #28044 üzenetére
Ertelmet adok a mondatodnak akkor, mivel leirtam mar mire keresek hutot.
"Milyen huto a Corsair A70 ? Jelenleg egy Hyper TX3 -am van de nagyon ugy tunik keves a i2600K-hoz. A NOCTUA NH-D14 -t kicsit dragalom, es egy megfelelo hutest keresek, ami azert nem egy vizhutes araval vetekszik."
Igen valoszinuleg lenne tunning is.
Tehat akkor az A70 bar jo hatasfoku huto, kiesik. A Zalman CNPS10X Performarol velemeny? Bar latom valaki megemlitette az elobb, mar csak azt kell kibogarasznom, hol is van az a hozzaszolas. -
Ez így kb. eléggé értelmetlen. Ha van pénzed D14-re akkor azt vedd, leszabályzod a ventieit, vagy csak lecseréled egy 800rpm-esre és kész a csöndes hűtő. Az A50-et vagy A70-et lassú fordulatú ventivel megspékelni elég nagy hülyeség lenne, mert ahhoz kell a magas fordulat, és akkor hozza azt a szintet amit mondjuk egy D14 jellegű hűtő alacsony fordulaton is hoz. Mivel ha jól látom nem írtad milyen procira kellene, de ha nem lesz tuning, vagy mondjuk egy 4 magoson 4GHz fölé nem tolod akkor egy Ninja3 is elég lesz, ahhoz egy alacsony fordulatú venti van, mert ritkák a lamellái, de bőven elég.
-
Jakuu
őstag
válasz
Tothgera30 #28036 üzenetére
Igazabol az zavar engem, hogy tul draga a Noctua mint irtam, kozel annyiba kerul mint a Corsair H70, ami mar vizhutes.
Par tesztnel meg azt irtak, hogy az A70 nem olyan hangos.
A70 dual fan low setting 36.1 dbA
A70 dual fan high setting 37.3 dbA
N-D14 dual fan 43.1 dbAMashol meg azt irjak az A70 a hangosabb 5-6 decibellel.
N-14 49 dBA
A70 56 dBASzoval mar nem tudom mit vegyek viszonyitasi alapkent. Ezert lenne jo megerosites.
Esetleg valamelyik Scythe Mugen 2 vagy Mugen 3 ?
Vagy milyen a ZALMAN CNPS10X Performa ? Ez is jo volt a tesztekben meg kicsivel volt csak hangosabb mint a D14, 3 dbA-val es ez 10k korul kaphato. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
csucsbicep #28035 üzenetére
Igen
-
beci
őstag
Sziasztok.Az miért van,hogy az everest a cpu-t 88fokosnak irja,a magokat pedig csak 40-42 fokosnak?
-
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Malibutomi #28034 üzenetére
955-el használod?
-
bajaki
őstag
Szerintetek megérné leváltani a Phenom II x4 955 hűtőjét egy CM Hyper TX3-ra?
Egy biztos ez a hűtő nagyon hangos, de azt mondják, hogy a CM-nek is van habgja 2000 rpm felett, de véleményem szerint nem lehet akkor mint a gyárié.Szerintetek?
-
Jakuu
őstag
válasz
Cobra. #28030 üzenetére
Milyen huto a Corsair A70 ? Jelenleg egy Hyper TX3 -am van de nagyon ugy tunik keves a i2600K-hoz. A NOCTUA NH-D14 -t kicsit dragalom, es egy megfelelo hutest keresek, ami azert nem egy vizhutes araval vetekszik.
A Corsairrol azt hallottam, hogy nem sokkal marad el a Noctuatol hutesi teljesitmenyben, ellenben fele az ara.
Van valakinek tapasztalata veluk ? Esetleg masik tipus, ami 10k korul mar megkaphato es megfelelo minoseget kepvisel ? -
Cobra.
őstag
Mondjuk előző gépemben egy Galcaltech Igloo 7310 volt, azt meg olyan jól megoldották, hogy a táp felé fújta a levegőt, nem hátra. Amikor vettem azt hittem, hogy a S939miatt van, de nem, a mostani AM3-nál is ugyanúgy állt volna. A CM-nél legalább át lehetett rakni a felfogatót, hogy hátrafelé álljon a hűtő.
Viszont a Glacialtechnek gyönyörűen fel volt polírozva az alja. -
Gerisz
addikt
válasz
Cobra. #28028 üzenetére
Ha megveszel egy drágább bordát ami ugyan így sz*r, ha alaposan megnézed akkor még jobban elkeseredsz, mert van. Sorjázási "hiba" gyakran előfordul például.
A "gagyi" drótos felfogatás meg már elég gyakori.
A péklapát kezemmel a Silver Arrow drótját is úgy tekertem ment.
Elsőnek a Ninja-n találkoztam a dróttal, úgy ráraktam, hogy alig bírtam levenni, mikor rájöttem hogy kell meg csak röhögtem. -
Cobra.
őstag
Hogy ennek a Hyper TX3-nak milyen gagyi a kivitelezése, sose gondoltam volna. Pl a ventillátor tartó kampók milyen igénytelenek, plusz a leírásból ki se derül hogy kell felrakni őket, így elvoltam vele 10 percet, mire rájöttem hogy kell felrakni. A hűtő alja is olyan, mintha reszelővel átmentek volna rajta.
-
Atika_No1
csendes tag
Sziasztok!
Egy Core2 Quad 9300-hoz milyen hűtőt ajánlotok, mert egy kicsit kezd a hócipőm tele lenni a 60C fok feletti értékekkel?!
Most egy CM Hyper TX2 van rajta, kicsit áttalakítva, de így se jobb (csak 1-2 C al)
Válaszotokat előre köszi! -
BioNiCMaN
addikt
válasz
proci985 #28023 üzenetére
Óh, bakker elkeveredtem a Deus Ex shopba... Le kell fogynom.
Megy PÜ.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BioNiCMaN #28022 üzenetére
nekem is az volt a motiváló, hogy az augmentedet elkapkodják úgy néz ki. collectorsot is, de egy bábuért nem adok dupla árat
más kérdés jövő héten ismerkedőshét lesz a gólyáknak, szóval megint nem lesz időm játszani. emiatt is gondolkodtam várni két hetet, de ugye mivan, ha nem kapok AEt?
nekem az első még gurusan, másodikról meg lecsúsztam... steam kompatibilis bankkártyát meg még nem merek kiváltani, mert csúnya vége lenne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
spyro1411 #28019 üzenetére
nekem 1.3kiló jelenleg a hűtőm (+200g a hátlapon). 2.5 éve megy álló házban ezzel a konfiggal, súlyra közben volt 1.0 és 1.4 kiló között minden.
azért backplateja van.
csavarokat elnyírhatja a hűtő súlya, meg ha az ember rosszul teszi fel, akkor a magok között 15fok különbség is lehet
. mondjuk szállítani csak óvatosan szabad, de ez a gép összeszerelve eddig egyszer ment ki a szobámból, akkor is kétszer 100 métert.
BioNiCMaN: na igen. ezért jobb a thermalright féle H felfogatás, ott két lépcsőben lehet rögzíteni a hűtőt, és a lap felé a felfogatást még hűtő nélkül lehet rendesen beállítani. a backplate+rögzítőmechanizmus miatt pedig a lap nem hajolhat sehova.
ugyanakkor berendeltem az avatarod utolsó pillanatban előre, kb az utolsó helyről, ahol még volt augmented edition
remélem meg fogja érni, ez az első alkalom, hogy játékot veszek előre (és második, hogy megjelenés hetében már tolom... első a final fantasy 8 volt
)
-
BioNiCMaN
addikt
-
spyro1411
tag
aha
De akkor nem értem hogy mi a gond a léghütéssel mert akkor nálam egy ilyen víz vs levegő ből a levegő kerül ki győztesen
Jah valmi olyat is olvastam hogy az ilyen extra szuper nehéz(kicsi túlzás) hütőket csak fekvő gépekbe ajánlják páran...
-
Gerisz
addikt
A nehéz léghűtőkhöz van hátlapi merevítő, mint a vízhűtő blokkhoz is, így nincs gond a súllyal.
-
spyro1411
tag
Helló fórumozók
Azt szeretném megkérdezni hogy ha nagyon nehéz a cpu hütő mondjuk 1kg akkor az miért akkora baj?
Most ahogy olvasgattam a vízhütésről meg ilyen fórumokon jártam ott mindazt írják hogy nagyon meghajlítsa a nyákot a nehéz léghütés meg satöbbi de az miért akkora nagy baj?
Kérlek magyarázzatok nekem -
Petyás
tag
Sziasztok!
Én olyan hűtőt keresek, ami elfér a keskeny méretű (180mm-es) házamban.
Egy AMD 630-hoz kellene. (ASROCK 880GM-LE, ramok bordamentesek)
Olyan megoldás kellene, ami hátrafele fúj. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
lizRRR #28010 üzenetére
+1.
MX4 hőfokokban egy AC7proval hozott egy fokot, polírozott IFX14el nullát (cpu políros). jobb kenhetőség nem ér szerintem annyit, amennyivel drágább.
thermalright pasztánál az MX2 olyan 3 fokkal jobb.
noctuát nem ismerem, mx2höz képest merre van?
csucsbicep procira, annak kisebb a felülete általában. a bordára kenve paszta egy része lelógna a hűtőről, az meg nem jó.
pl bankkártyával, de akár ujjal is vékonyan fel lehet vinni. vannak, akik az 5pöttyös kirakásra esküsznek, én egyenletesen szoktam felvinni.
-
csucsbicep
nagyúr
Köszi a segítségeteket.
A pasztát ti a procira vagy a hűtőre szoktátok kenni?
-
válasz
csucsbicep #28009 üzenetére
Noctua NT-H1
-
lizRRR
őstag
válasz
csucsbicep #28009 üzenetére
Én még mindig az MX2 mellet voksolok.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Tothgera30 #28007 üzenetére
Most pasztáztam újra ilyen olcsó ezüst színű pasztával.
(B)lizRRR(/B)
Na legalább van vmi támpontom. De ez komolyabb hűtő gondolom, mint az enyém.
MOD: Akkor tudnátok vmi jobb pasztát helyette? Ez volt csak sajnos a választék...
-
lizRRR
őstag
válasz
csucsbicep #28006 üzenetére
Ott valami elég sz@r lehet vmi..
Nekem a másik procimon 1.440 V i5 750 az ezelőtti procim 65 fokig ment max.
Az aláírásomban szereplő proci hütővel.
-
válasz
csucsbicep #28006 üzenetére
Elvileg igen, nekem picit magasnak tűnik, egy újrapasztázást megér a dolog.
ui.: Olcsó ezüst pasztát kerüld!
-
csucsbicep
nagyúr
Szerintetek az normális hogy egy i3 530 3,52GHz@1,15V + AC Freezer 13 hűtő játékok alatt, akár 60 fokos maghőmérsékleteket eredményezzen? A ventilátor fordulatszámát belőttem 1500-ra és így produkál ilyen értékeket. Pasztázás nem lenne jó vagy a sima/olcsó paszta ennyit tud?
A házam egyébként szellős. -
lizRRR
őstag
válasz
Tothgera30 #28003 üzenetére
lényeg benne volt
(#28004) stranger28 :
-
stranger28
addikt
válasz
Tothgera30 #28003 üzenetére
Én is beleástam magam a tesztekbe bánatomban, hogy elb@sztam. Erre...
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest