Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz t256 #83688 üzenetére

    Kicsit most megfertőzött a HHKB layout egyébként már kinéztem egy Keychron Q4-et, ami egyébként minden szükségletemet kielégíti.
    A Q4 barebone-ként drága, összeszerelve jó áron van, nekem a kiosztásával van problémám, de ez szubjektív (7u alsó sor kellene és osztott jobb Shift).

    Livakivi (ha jól emlékszem így hívják, észt youtuber) pl kifejti, hogy csalódott ebben a custom építgetős hobbyban.
    Sose hallottam róla. Amúgy ilyen videók havi rendszerességgel jönnek ki évek óta olyan emberektől, akik custom vonalon nem ismertek vagy nem túl ismertek.

    A telítődés mindenkinél eljön előbb vagy utóbb, ilyenkor lehet látványosan drámázva kiszálló videót készíteni (az említett videót nem néztem meg, de láttam már ilyet, és ott aktív visszafelé köpködés ment a saját, amúgy simán elkerülhető, rossz döntései miatt), lehet takaréklángra kapcsolva extrém válogatóssá válni valami újdonságra várva, vagy úgy is ki lehet szállni, hogy közen maradsz, csak az addig főleg billentyűzetek miatt látogatott Discord szervereket a társaság és az ott zajló élet miatt látogatod. Rengetegen ez utóbbit választják, a beeső újoncoknak a billentyűzetes kérdésekben segítenek miközben megy a látszólag off beszélgetés (még a vendor szervereken is tipikusan a nem billentyűzetes csatornákon van a legnagyobb forgalom, a közösségi szerverekre ez hatványozottan igaz).

    Ennek oka, hogy először vett egy 2003-mas HHKB-t, ami annyira jó, hogy utána már nem érdekelte, hogy éppen milyen kupakszettet dobnak a piacra 80-100 dollárért.
    Ha egy HHKB kell neked, akkor HHKB-t kell venni, ilyen egyszerű. Mindenkinek megvan a preferenciája, ha a Topre taktilitása jön be valakinek, akkor azt csak egy Topre tudja biztosítani, de ez egyéni preferencia. Nagyon sok custom vonalon aktív embernél ott van egy HHKB vagy RealForce a szekrényben, mert Topre is kell a teljességhez, a HHKB Hybrid a legjobb wireless 60%-os billentyűzet (az egyik szót direkt hagytam ki a legjobb elől).

    A Leopold FC660M is tetszik, leszámítva a 65% layout-ot. Minőségre állítólag nagyon jó és nem nagyon kell piszkálni. Cserébe nincs nagyon készleten.
    Igen, a Leopold a legjobb gyártónak számít a piacon. Tudom, ilyet, hogy legjobb, nem szabad kijelenteni, de ők és a Varmilo képviselik a csúcsot prebuilt vonalon.

    Az FC660 kiosztását nem szokták 65%-osnak nevezni, a kiosztás 660-as néven fut éppen emiatt a billentyűzet miatt :D Az FC660M Cherry kapcsolós változat, ebből hosszú évek után lesz ISO hamarosan, míg az FC660C Topre belsős, ebből csak ANSI van/lesz. Ha ilyenben gondolkozol, akkor kérdezd meg 4nick8-at, hogy meddig várjál a vásárlással.

    A HHKB kiosztás gyakorlati oldaláról nem tudok sokat nyilatkozni, a 60%-ost szeretem és rendszeresen használom, MX HHKB vonalon addig jutottam csak, hogy itt van a szekrényben egy ilyen billentyűzet (megépítve, használtan vettem, szóval elég lenne kupakokat dobni rá), de egy éve halogatom a kipróbálását, mert fejben nem érzem magam késznek az elmúlt 4 évben csiszolt kiosztásom és beidegződés leváltására.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák