Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Egon #7642 üzenetére

    Hali!

    Már megint bocs, hogy csak most válaszolok.
    A K750-nél rácsodálkoztam, hogy ez nem PerfectStroke technológiát alkalmazza, pedig nagyon hasonló volt elsőre nyomkodni, mint az Illuminatedet, persze lehet, hogy csak hosszabb távú tapasztalatot kellett volna szerezni vele.

    Az az érdekes, hogy a K750-ről már megint egy-két tapasztalat alapján azt olvastam, hogy nem túl halk a hosszas gépelésnél. Ez megint csak nagyon szubjektív, kinek mi számít halknak, kellemesnek.

    De ugye itt a topicban korábban az is olvasható volt, hogy az MK520 egészen minőségi vagy kellemes vagy épp best buy vagy egész halk ([link], [link], [link], [link] (itt kifejezetten arról ír a srác, hogy nem hallotta először, hogy gépel), [link] (szintén), [link] ("álom", hát nekem inkább rémálom :D), [link] ("laptop hatású?" Nem.))... aztán ugye megírtam az értekezésemet róla, hogy szerintem az minden, csak nem kellemes és nagyon nem halk (itt legalább egy, az enyémet megerősítő hsz. is érkezett: [link], meg itt ugyanő ír a "mellékhangról", amivel teljesen egyetértek: [link]). Ez megint csak szubjektív, de mondjuk én nem nyomkodtam annyi billentyűzetet, mint itt sokan a topicban, mégis egyből feltűnt az ócska kopogása (a gagyiműanyag-hatás meg csak tapizásra egyből lejön).

    Tehát most eléggé zavarban vagyok a K750-nel. Nagyon tetszik, és bár nem olcsó, lehet, hogy elkezdenék gyűjteni rá. Nekem MM-ban nyomkodva elsőre nagyon tetszetős volt, kissé hasonlított a laptopom (Lenovo Y570) billentyűzetére, ami bár nem feltétlenül halk, de nagyon minőségi és kellemes érzetet kelt, ezért összességében jó rajta gépelni.
    De időközben most látom, a K750 már "csak" 19.5k: [link]. Kezd az elviselhető árkategóriába kerülni. :K (gondolom a forint erősödése) (Mondjuk érdekes, hogy azt írják, magyar, de a képen nem magyar kiosztás látható...:U [ez némi igénytelenség])

    A K800-zal elsősorban az ára a bajom (most 25.8k). Aztán a másik, hogy szerintem eléggé hajaz az MK520-ra. Aztán hogy minőség tekintetében milyen, az más kérdés. Ha tapintásra is olyan "gagyiműanyag"-hatást kelt, mint az MK520, akkor ennyi pénzért kicsit sok, még ha a gépelés élménye magával ragadó is.

    A K360-nak meg a kinézetével nem sikerült megbarátkozni, meg a pici kurzorbillentyűkkel, és az elég bugyuta billentyű-elrendezésekkel.

    Tudom, válogatós vagyok, ne nyavalyogjak annyit. :DD
    De hosszú távra tervezek, és ha sok pénzt kiadok, akkor nem mindegy, mire, és számomra a gépelés élménye tényleg nem mindegy, mert rengeteget gépelek (programozásra és egyebekre is).

    Jó lenne olvasni ezekről átfogó, és szándékosan teljesen szubjektív (!) véleményeket: K750, K800, K360. :K
    Tud ezekről valaki valamit? :)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák