Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    válasz MunezXBK #33389 üzenetére

    180LE-s 98-as autó, amiről giiigz beszél, 49210Ft teljesítményadó befizetésére kötelezett.
    99-ben az év motorja lett, és azóta lassan 14 év telt el. Amikor a díjat kiosztották, mire fel tették ezt? Hány év perspektívájából? Vagy csak a konstrukció kapott egy díjat?
    2012-t írunk, ha valamit mondjuk vásárolni szeretnél, adott a lehetőség, h tetemes mennyiségű infót gyűjts az internetről, igaz mint minden 3. féltől származó adat, megszűrendő erősen, de már nem azt az időt éljük, amikor ismerős szerelő, tulaj vagy autós magazin írására kell támaszkodnunk.
    Én például egy 1.4-es Astrát vettem, Opel-szerelő, családi tapasztalatok (több ugyanilyen autóval), ismerős Astrája, netes információgyűjtés után. Ekkor sem bíztam a dolgoban, az eladó járműtől független műhelyben az autó átvizsgálásra került + festékmérővel lett körbemérve, szervízkönyv leellenőrizve.
    Ezek után minden olyan hibát összeszedtem, ami kb minden 10000. Astra 1.4-et érintett.
    Próbáltam 2.0 Avensist, vagy pl a fenti Audihoz hasonló paraméterű, első és egyetlen tulajos magyar vásárlású autót, volt a családunkban is Audi, és nem is volt probléma ezekkel.
    Viszont tudjuk jól, h mennyi és mennyi hiba üti/ütheti fel a fejét x év után egy adott konstrukcióban, esetleg azért, mert az előző tulajok közül valaki nem úgy szervízelte/használta az autót, ahogy az érdemli... Német/magyar írásokban is találkozhatsz a fenti 2.5-es motor jellegzetes hibáival.
    Pl, ha vki idejön és elmondja, h szerinte egy szar az 1.9 VW TDI motor, akkor leoltod, mert mások meg imádják? Mert ő egy 110 lovas példányt vásárolt, amiben a kettős tömegű lendkerék kifújta az orrát...
    Pl a kollegám is vett egy G3-ast, 1.9 GT TDI verziót, 300e HUF-ért kintről, abban a hitben, h jipí, ez az erősebbik.
    Ő csak egy laikus, aki annyit hallott (pedig apja 10 évig autókat szerelt), h 1.9TDI yeah! A 90LE-sre "azt hitte", h csak annyi a különbség, h a gyengébbik...
    Neked vannak személyes tapasztalataid ezzel a V6 2.5TDI motorral?

Új hozzászólás Aktív témák