Új hozzászólás Aktív témák

  • PitkyePadvan

    tag

    Sziasztok, leszűkítettem a kört 2 alaplapra:
    MSI B450M MORTAR MAX Alaplap
    illetve MSI MAG B550M MORTAR Alaplap

    Saccco írta hogy a MAX lapokban a BIOS kompatibilis a jelenlegi lapokkal (2nd gen ryzen), illetve hogy a B550 jó lesz babrálás nélkül a következő generációban.

    Egyenlőre úgy néz ki hogy egy Ryzen 5 3600-as processzort veszek, így ezzel nem kell foglalkoznom, viszont kicsit utánanéztem és elvileg frissíteni kell a BIOS-t ha a B450-est veszem és egy 3rd gen ryzen-t szerzek majd később (amit nem tervezek venni, csak opció), itt engem az zavar hogy ezt a bios frissítést bétá-nak hívták, és hogy ha egyszer frissítem nem lehet már visszacsinálni.

    A másik aminek utánanéztem az az hogy mennyire van létjogosultsága egy PCIe 4.0 -nak a PCIEe 3.0 -val szemben, és ahogy olvastam a RTX 2080Ti -nak bőven elég a PCIe 3.0 még (ebből arra következtetek hogy az RTX 3070-nek is az lesz amit venni szeretnék), és csak a háttér tárak sebességét befolyásolja, minimális mértékben (ha olyan az SSD). Úgyhogy ez lehet 3-4 év múlva korlátozó tényező lesz (hisz egy felső limit az átviteli sebességre), de jelenleg ez nem probléma.

    Szóval ha más (nagyobb) különbség a kettő lap között, akkor a B450M-et választanám (hisz 20ezer forinttal olcsóbb, és ugyanazt nyújtja mint a B550M). De ha van amit rosszul értelmeztem, vagy amit kihagytam jelezzétek kérlek.

    palfitom -nak, meg köszönöm az eddigi segítséget :R

    Üdv: László

Új hozzászólás Aktív témák