-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardline
senior tag
válasz Milka 78 #98441 üzenetére
Nézelődtem, de csak futólag. Azt meg tudod mondani, hogy az Aorus Pro és Pro V2 között pontosan mi a különbség? VRM részen történt változás, de én ehhez nem értek. Doubler került ki vagy be. Röviden az érdekel, hogy jobb-e, vagy rosszabb a V2, mert drágábbnak drágább.
-
newc8229
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Nem tudok választani az alábbi alaplapok közül.( MSI B450 GAMING PLUS MAX, MSI B450M MORTAR MAX , Asrock Fatal1ty B450 GAMING K4) Melyik lenne a legjobb alaplap az alábbi gépkonfighoz? Válaszokat előre is köszönöm!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
30-35 Forint körül
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 5 1500 AF 2x8GB memória + Gigabyte RX460 4 GB, 1TB m.2 NVME SSD
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
PCI-E, M.2, 3-4 USB
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP)
HDMI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
válasz newc8229 #98452 üzenetére
...ha nem kell a bios flashback funkció, akkor, ha még van A@@A-n akcióban 32-33 ezerért Gaming Plus Max X470...
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
Frozen
addikt
msi lapot usb vel upgradelni csak ugy lehet ha szét van szedve a gépből a proci ram ilyenek?
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
nagyúr
válasz Frozen #98454 üzenetére
Konkrétan mi a lap ?
#98456Frozenj: az tudja a BIOS_Flashback-et, előtte érdemes azért a mikéntjét elolvasni a honlapon/manuálban.
Mi a CPU ?
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Frozen
addikt
válasz jokeph #98455 üzenetére
Egy msi x570 toma
összeraktam a komplet gépet elinditottam ,de a cpu led világít.
Most szétszedtem,megprobálok egy bios updatet hátha az a baja.
Ha mégsem akkor sajna nincs ötletemHa már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Ugy néz ki oké minden ,holnap újra kell építenem a fél gépet. mert szét van szedve. Többször dobtam rá bios flasht meg párszor ki be raktam a procit most jó.
Betolta a biost meg az alap értékeket holnap rendesen összerakom és majd írok tapasztalatot.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Amd ryzen 5 3600 ( sajnos néztem az 5600x tesztet,pár százalékkal jobb csak játékok alatt csak)
Ehhez
ASUS TUF GAMING B550-PLUS, mennyire jó választás?
Fortnitehoz.
most van benne gtx 1080, meg egy sb audigy hangkártya.
Később komolyabb videokártya kerül bele, rtx 3070 szintű.
Rambol milyet érdemes venni hozzá. Ssd van még a gépben.
Oc-zni érdemes,bírja a lap?Koszi
-
Tiesto222
tag
Sziasztok!
Készülök venni egy MSI MAG B460M Mortar-t.
Bios frissétést kérni van értelme vagy támogatni fog mindent amit beleteszek?
Intel Core I5-10400F
Kingston HyperX Fury 16GB / 2666MHz CL16 KIT
2900Ft lenne a frissités.
A gyártó oldalán nem találtam a támogatott memória listán. -
palfitom
félisten
válasz Tiesto222 #98460 üzenetére
Szia,
Nem szükséges frissítést kérned, alapból kezeli a 10. generációs procikat.
99%, hogy nincs vele ram-kompatibilitási probléma, az Intel nem igazán válogatós.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Tiesto222
tag
válasz Tiesto222 #98460 üzenetére
Az Msi hivatalos oldalán 1db HyperX memóriatámogatás van kiirva: HyperXHX426C15FBK4/16
Viszont amit venni szeretnék annak a tipusa:
HX426C16FB3K2/16 -
palfitom
félisten
válasz Tiesto222 #98463 üzenetére
Leginkább a procitól függ, hisz a memóriavezérlő abban van, de van némi köze hozzá az alaplapnak is. A QVL listák csak irányadók, hisz a gyártók egyike sem tudja (és akarja) végigtesztelni a piacon kapható összes ram-modult és KIT-et, ergo ha nincs valami a listán, akkor az nem azt jelenti, hogy nem fognak működni. És itt jön képbe a tapasztalat, mely szerint írtam: "az Intel nem igazán válogatós". A modern Intelek mellé szinte bármilyen ramot berakhatsz, működni fognak, főleg nincs gond az ilyen ismert márkákkal, mint a HyperX. 99%.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz hardline #98451 üzenetére
Ez jó kérdés, mert csak a v1-et ismerem és nem is nagyon van róla infó egy két külhoni fórumbejegyzést leszámítva. Persze a Giga azt kommunikálja, hogy milyen innovatív, hogy kihagyták a doublert, de egy egyszerű komponens duplàzástól még nem lesz valós fázis (bár ettől még lehet jó a vrm mint pl az Asusnál), még annyira sem mint egy rendes duplázott rendszer...de legalább olcsóbb előállítani a Gigának.
Látatlanban talán én maradnék a V1-nél azt legalább tudom, hogy közel Tomahawk szintet képvisel. -
Ace Ventura
addikt
válasz Milka 78 #98466 üzenetére
Úgy néz ki mégis maradok az Asrocknál, egyrészt az ár, másrészt a hangkodek miatt, ami a MSI-n egy jóval gyengébb.
Alapon járatott 65W tdp procival el kell bírjonÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok skacok ,egy gyors kérdésem lenne,
AMD Ryzen 5 3400G cpu t belerakhatok B450 és 550 es lapba is bios frissítés nélkül?
-
Pityu Mester
csendes tag
Üdv!
Új gép építését tervezem, ebben kérnék segítséget.
1. Az alaplapra max 70-80 ezret szánnék.
2. A processzor egy Ryzen 5600x lesz, videokártya RTX 3080, M.2-es SSD, 2x8 GB RAM 3200MHz.
3. ATX méretet szeretnék.
4. Mindenképpen új alaplap.Egyébiránt semmi extra igényem nincs, nem kell a mindenféle csili-vili RGB, meg egyéb jóság. A gép célja elsősorban játék, a cél az, hogy minden stabilan működjön.
-
hardline
senior tag
válasz Milka 78 #98468 üzenetére
Hagyom is ezt a v2-t. Toma vagy Aorus Pro v1
Elég népszerű ez a tomahawk, csak olyan értelmetlen szerintem. Minek rá 2 LAN, USB meg alig van. Meg az audio rész sem a csúcsok csúcsa.
De emészthető az ára. Szerintem kipróbálom az MSI-t. Az még nem volt.
Köszönöm a segítséged és a türelmed! -
g@bo
nagyúr
válasz Pityu Mester #98475 üzenetére
minek 70-80 ezres lap?? egy MSI MAG B550 Tomahawk mondjuk 55k, de ha van lé legyen MSI MPG B550 GAMING CARBON WIFI mondjuk 76k ért, de feleslegesen, elég gempa lesz a proci is.
-
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz Pityu Mester #98478 üzenetére
Több mint elég, ráadásul a topickon van több aktív felhasználója is, így ha van kérdésed sanszosan tudnak majd segíteni.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Gigabyte B550m Aorus Pro-P lapot vennék. Ez leginkább csak az iponnál rendelhető olcsón.
Amit nem tudok, az az hogy hogy néz ki a Gigabyte lapok gyártói gariztatása? Egy év után a postát Taiwanra nekem kell állnom? Mennyibe kerülhet ez?
üdv
J.[ Szerkesztve ]
-
weres78
senior tag
MSI Z490-A Pro ajánlott lap? Korábban adtatok tanácsot, emiatt gondolkodtam el a z490-en.
-
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, h az X570es chipset-el szerelt lapokban működnek a régebbi pl: 2600, vagy 2400G CPU/APU-k gondolom a 3600 az biztosan?
D°°ci
-
Tlalok
csendes tag
Sziasztok!
35k-ig bezárólag hosszú távra MSI X470 gaming plus vagy B450 tomahawk lenne a jobb választás? Egyelőre a meglévő 2600X-el menne, amit nem is tervezek most cserélni, majd később az egyirányú BIOS frissítéssel egy újabb 3-as vagy 5-ös ryzen a cél.
Nem tuningolok, casual gaming ( WoT / WoWS, Forza H).
Egyéb összetevők: Patriot 3200, RX580Köszönöm!
Még annyi kérdés: várható esetleg BF keretében jobb akció szerintetek?
[ Szerkesztve ]
"A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója" S.H.
-
Dagaddt
aktív tag
Mert ha jól értelmeztem az összefoglalót B550esek nem kompatibilisek visszafelé.
Nekem nem igazán kell oc csak egy lap amibe egy 2600/2400as Ryzen belemegy de a mai és talán a következő generációsok is még bele mennek. (Még ha csak BIOS frissítéssel is.)
Lehet h ez inkább a B450eseket jelenti? Úgy láttam pl ez megfelel ennek: MSI B450-A PRO MAX
De megerősíthetné valaki![ Szerkesztve ]
D°°ci
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Low-budget, >>>legolcsóbb variáció<<< ami elvisz egy... ->2.-ban részletezett konfigot. Nem derogál a H410 chipset sem, ha élhető a dolog és Áment mondotok rá!
I5-10400F+Mini 970 GTX (Új gép után "erőt gyűjtök" majd egy 5600XT-re)+ 860 evo Sata + A2000 1TB NVme (ez laposból jönne át , most csak B75-ön vonatozok )
mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Semmi extra nem kell, legyen rajta M.2 slot (1 elég!).
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA
NEM!!!
ÚJ!
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
NAGYON NEM!
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
NemFeltehetek itt egy extra kérdést?
Ramokat mit ajánlotok budgetban? Tudom, hogy az I5 miatt "overkill" a 3, illetve 3.2-es G.Skill variáció, de gondoltam 2666-on még jöbb időzítésük lenne, mint az 1-2 ezerrel kevesebbe kerülő sima 2666-os ramoknál. Vagy tévedek?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
weres78
senior tag
válasz kolopele #98489 üzenetére
Köszönöm szépen!
Éppen te mondtad (linkelted), hogy a magasabb mhz ram egy jobb vga-t használva +10,15%ot hoz.
Mikor veszek egy gépet (utoljára eyga 980TI Classified) akkor a lehető legjobbat veszem ami nekem futja.
Most cserélem az alapokat, tavasszal vga-t, és akkor nem akarok szopni a mostani rossz döntésem miatt... -
Dagaddt
aktív tag
Én is örülnék hozzáértőbbek véleményének!
Tömören még egyszer minél modernebb alaplapot szeretnék amiben azért működik a 2000-es széria is pl:2600 2400G milyen chipsetes lapok jöhetnek egyáltalán szóba?D°°ci
-
palfitom
félisten
válasz Dagaddt #98488 üzenetére
Jól értelmezted.
Igen, az MSI B450-A PRO MAX ajánlott lap, nagy BIOS-csippel rendelkezik ("MAX") és kompatibilis a korábbi generációkkal is, tehát 2xxx / 3xxx és 5xxx procikat is tehetsz bele.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Tlalok #98487 üzenetére
Szia,
A leírt felhasználásra simán jó a B450 is, de abból inkább Tomahawk MAX-ot vegyél.
"várható esetleg BF keretében jobb akció" - Sajnos M.o-n nagy általánosságban kamu akciók vannak ilyenkor, de azért ki lehet fogni 1-2 jó ajánlatot (pl. a napokban volt 30790-ért Toma MAX az Alzában).
-
palfitom
félisten
válasz _ocsisajt #98490 üzenetére
Szia,
A "gagyi" H410-ek elsősorban irodai felhasználásra készültek Pentium és i3-ak alá, egy 12 szálon dolgozó i5 már picit "overkill" hozzájuk, de meg lehet próbálni.
Én egy Asus Prime H410M-E-vel próbálkoznék, de leginkább nem sajnálnék pár ezrest plusszban kiadni egy Asrock B460M Pro4-re, de méginkább egy Gigabyte B460M D3H-ra.Ram: jól gondolod, én is 3000-es Aegist vennék.
-
bonifa333
aktív tag
Köszönöm
Egy ryzen 5 3600 milyen videokártyát hajt ki?
Koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Építő/felújító topik
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mazda topik
- Autós topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Alcor Snugbook kibeszélő
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok