-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
Szerintem a procitól függ a ram támogatás, 6. gen. 2133-at, míg a 7. generáció 2400-at támogat.
Z-s lapok (a Z170 is) pedig jóval ezen értékek fölött (pl. 3733) tudják pörgetni a ramokat.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Ranger támogatás: "4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 3400(O.C.)/3333(O.C.)/3300(O.C.)/3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2400(O.C.)/2133 MHz"
(Én minimum 3000 CL15-öt tennék bele, s hasítani fog szépen.)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Egy kis infó aki még lap vásárlás előtt van. ASUS PRIME Z270-A alaplap IO-t fedő fehér műanagot kicsit elméretezték.
Lehet, hogy aztán nem, de egy GA-GTX1060 GAMING G1 videókártya belelóg ebbe a műanyagba így nem ül bele a foglalatba teljesen tökéletesen. Működik azzal nincs baj de ugye nem fekszik rá teljesen a lapra a fehér műanyag miatt.Csak infó, hogy erre is lehet figyelni. Képen mellékelve a problémás rész.
Üdv: Beef
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz scrtaft #81954 üzenetére
Szia!
Én ahogy nézem, nem magasabb mint a PCI-e csatlakozó, tehát nem kellene kitartania a kártyát.
Esetleg egy képet mutatnál úgy fényképezve, hogy lássuk a "kitartást"?
Inkább tartom valószínűnek, hogy alacsonyabban van a lap, így a kártya pci takaró lemeze nem fér el, vagy nincs ott rés vágva (az alaplapi tálcába), amibe az pci takarólemez vége belemenne.
[ Szerkesztve ]
-
fuvi
senior tag
megérett az alaplapom/procim a cserére, 7700k komolyabb tuningban golndolkozok (5Ghz) 7/24 vízzel hűteném. z270 lenne a nyertes chipset
a kérdésem az lenne hogy a VRM mennyire melegszik egy MSI XPower/ASUS M9H kaliberű alaplapnál[ Szerkesztve ]
-
Razielkukac
csendes tag
Sziasztok!
Több hónapos állás után úgy néz ki, hogy az Asrock H97 Pro4 -es alaplapom megadta magát.
(garancia még lenne rá, de költözködés miatt elveszett minden papírja. )
Konfigom: I5 4460, HyperX Fury 2x4 GB, 500GB SSD, MSI GTX 1050 Ti.
Játékhoz használnám. Húzni nem fogom.
Milyen lapot érdemes vennem?
(Árérzékeny vagyok. ) -
MODERÁTOR
válasz Razielkukac #81962 üzenetére
Próbáld meg SN alapján. Tudniuk kell az alapján is...
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Razielkukac
csendes tag
Köszönöm,de a levelezéseim közt sem találom már, hogy egyáltalán honnan rendeltem. Ezért verem a fejem a falba. (soha többé s*gsziklát, munkahelyemen is sok van és sok tönkre is ment.)
Használtan 20k körül kettőt néztem ki amúgy. ASUS H97-PLUS 1 év garival, vagy MSI Z87-G43 Military Class 4 gari nélkül.
Vélemények a két lapról? Illetve várok bármilyen más tippet. -
Teaway
veterán
válasz Razielkukac #81964 üzenetére
Az MSI-n 1.7-es vagy frissebb BIOS legyen, különben nem ismeri fel a procit. Az ASUS rendben van ezen a téren.
Nincs itthon csokid??
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
ezekről vélemény:
MSI B250 PRO-VH
MSI B250 MORTAR
MSI B250 GAMING PRO
ASUS PRIME B250M-KVan amelyik nem ajánlott?
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
-KP-
addikt
hali,
i7 6700T alá tudnátok ajánlani valami jó, de nem drága lapot? tuning most nincs tervben. Ennek megfelelően nem ragaszkodom Z chipsetes laphoz sem. Ellenben jó lenne valami normális hang chipset, nem pedig valami alc887 vagy 892.
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik a legjobb választás?
Gigabyte GA-B250m-DS3H
MSI B250m Pro-VD
MSI B250m Pro-VH
ASrock B250m-HDV
ASUS Prime B250m-K
Gigabyte HA-B250m-D2V.
Nekem nem fontos a 4 Slot, se a M.2.
A lényeg inkább a megfelelő VRM és kondenzátorok.
A válaszokat előre is köszönöm!Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
CPU: Intel G4560
Ram: 2x8GB Kingston HyperX Fury Black DDR4 2400MHz
VGA: Gigabyte 750Ti
Hangkártya: Audigy 2ZS
HDD: 2x750GB Samsung HDD
SSD: 1TB Samsung SSD
Ház: SHARKOON Rebel9 Value
Táp: Be quiet! PP 10 CM 400Wgéphez keresnék alaplapot. Ezeket ajánlották.
GIGABYTE GA-B250-HD3P
ASROCK B250 Pro4
ASUS PRIME B250-PRO
MSI B250 PC MATENekem a stabil működés, illetve a PCI csatlakozó fontos, a hangkártya miatt. Szerintetek melyik ezek közül a legjobb választás? Más is lehet, ha van jobb.
-
Milka 78
nagyúr
válasz csakany2001 #81970 üzenetére
Ha a lényeg a vrm és a kondik,tehát a minőség akkor ne ezekből a full fapad lapokból válogass.
Asrock B250 Pro4,MSI B250M MORTAR.
A másik út a B150-es deszka,de azt bios frissítve kell kérned (ha jó fejek akkor ingyé,ha nem akkor 1-3db jó Magyar ezres),hogy a Kabylake procikkal is elinduljon.
MSI B150 Bazooka Plus/Mortar vagy az Asrock B150 Pro4/Pro4s.
Ez utóbbiak akkor érik meg ha a boltban,ingyen/havernál (aki rendelkezik Skylake procival)ingyen le tudod frissíteni a biost. -
Milka 78
nagyúr
válasz csakany2001 #81974 üzenetére
Bocsi benéztem
Az Asrocknál természetesen a B250MPro4-re gondoltam a költségek kimélése végett[ Szerkesztve ]
-
petymeg
addikt
Gigabyte B250M-DS3H lap ajánlott egy i7 és egy 1070-hez?
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
pinnacle
nagyúr
válasz Milka 78 #81973 üzenetére
Köszi! Egyébként nem jobb a fent említett B150-ös lapok közül választani, BIOS frissítéssel. B250-es lapok, nagyon újak, lehet, hogy "gyermekbetegségek" jöhetnek elő. Vagy a B250, tulajdonképpen rev.1.1 B150, tehát pont javították, az esetleges problémákat?
Ezeken az új lapokon lehet még Legacy módban telepíteni? Régebben mondták az SSD topicban, hogy lehetőleg MBR-el telepítsem a Windowst, mert az UEFI, GPT-nél, ha gond van, nehezebb a fájlokat rendbe hozni. Elve több probléma lehet az UEFI, GPT-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz pinnacle #81977 üzenetére
A 200-as lapcsalád nem javított kiadás,hanem kb lehúzás,nem is fogynak úgy mint ahogy kellene.Sírnak is a gyártók.Kb nulla előrelépés és a legtöbb szegmensben tetten érhető a 100-as alapokhoz képesti butítás,vagy nulla előrelépés.Még ezzel sem lenne gond,de még drágábbak is mint az előd,bár lassan azért beesik az áruk.
Nekem a Z170-be az M2-es,nvme ssd-m legacy módban van telepítve (nem tudatosan,csak így alakult),gondolom a 200-asba is lehet ugyanígy. -
pinnacle
nagyúr
válasz Milka 78 #81979 üzenetére
Köszi! Akkor lehet, hogy jobb B150-et venni, BIOS frissítve vagy Z170-et, Intel G4560 szintű CPU-val? Itt mi lenne az ajánlott PCI csatlakozós alaplap? Egyébként egyáltalán érdemes, külön hangkártyát használni, vagy mostanában az alaplapi is bőven jó?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz pinnacle #81980 üzenetére
Szia!
Én Z170-et tettem a G4560 alá (aprón sikerült kifognom ASRock Gaming K4), így a szolgáltatásokról nem kell lemondanom, és a később lehetséges upgrade-ről sem.
A hangkártya szubjektív kérdés, nekem jó az alaplapi (ALC1150, és attól felfelé már simán ajánlható szerintem).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a véleményetek kérni.
Lehet be kellene szereznem egy Thunderbolt-os alaplapot.
Jelenleg egy Z170 Pro4-em van. Ebben a kategóriában milyen alaplapot ajánlanátok ami rendelkezik ilyen csatlakozóval ? (i5 6600K, DDR4 moduljaim vannak)Vagy ez a kártya jó lenne hozzá? bár ahogy nézem nem is lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Pulykahuszár
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi konfighoz (ha lehetséges) tudnátok ajánlani 20 ezer forintig alaplapot, ami elbírja a procit?
Ház: Zalman Z9 NEO
Táp: CORSAIR CX450M vagy BE QUIET! Pure Power 10 500W
CPU: Intel Core i5-7600
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4 2133 MHz
VGA: Gigabyte GTX1050 Ti OC 4GB GDDR5
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
SSD: Samsung 840 Pro 256GB -
Milka 78
nagyúr
válasz Pulykahuszár #81984 üzenetére
20 ropiért nincs is B250-es lap,ha meg 100-as deszkát vennél akkor ott bios frissítéssel kell kérned a lapot ami plusz költségkén jelentkezik (1000-3000 ft).
Jó tanácsként...ha már vettél egy procit 68 ropiért akkor ne a lapon spórolj.
Asrock B250m Pro4 kb az alja az ajánlott kategóriának ami 25-26 ropi esetleg a GIGABYTE GA-B250M-D3H ami 24-25 között van. -
Pityu.
nagyúr
Milyen alaplapot lenne érdemes venni mondjuk b250 chipsettel vagy afelett esetleg olyan max 35EFt ig am mondjuk hozza egy msi b250m mortar szintjét?Márkák közül melyik megbízható pl asus vagy asrock vagy ilyesmi
Intel i5 7500 ös processzor,16gb ram ,xfx rx480 videokártya van a gépben.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
petymeg
addikt
válasz Pulykahuszár #81984 üzenetére
Üdv!
Én is gépcsere előtt állok. 7700-hoz GA B250-HD3P-t rendeltem, mert rábeszéltek/tem magam, hogy egy ilyen proci megérdemli a jó lapot.
Viszont RAM-ot tehetnél bele 2400-asat, tudja a CPU.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
Ferink
tag
Sziasztok!
A kapható Asus alaplapok közül melyiket ajánlanátok az alábbi konfighoz:
Max 30k. Nem gamer gép lesz ,szimpla otthoni felhasználás + ritkán CAD/FEM hazavitt munka.
Új hardverek:
1. FSP HEXA 500+
2. Core i5 7400 vagy i5 7500
3. Kingmax 8GB DDR4 2400MHzMeglévők:
1. Nvidia GTX 650 1Gb Vga (2013)
2. Samsung 840 120Gb SSD (2013)
3. WD RED WD10EFRX (2017)Előre is köszönöm.
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
lap vásárlás előtt állok, amiben egyelőre egy Pentium G4560 fog csücsülni. ősz elején elvileg egy 7700 vagy 7700K fog helyet cserélni vele
Ami jó lenne:
- strapabíró, időt álló kondik, alkatrészek
- S/PDIF nem árt ha van.
- a lehető legjobban felszerelt persze az adott árhoz képest
bruttó max 42-43 lenne a keret.
Nem lesz tunning.Ezeket néztem egyelőre ki:
első kettő S/PDIF-es aranyozott jack aljzatokkal, Realtek ALC1220 hangcsippel.- MSI B250 GAMING M3 - Turbo M.2 van USB 3.1 (jól gondolom ugye, hogy ez teljesen kompatibilis az USB 3.0-val?)
- ASROCK Fatal1ty B250 Gaming K4 - 2x Ultra M2 socket, viszont nincs USB 3.1A két M2-slot ugyanazt a sebességet tudja?
Amiket még néztem:
- B250M MORTAR - nincs S/PDIF, "csak" Realtek ALC892
- ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 - nincs usb 3.1, meg egy picit a keret fölött van.USB 3.1 mennyire van jelenleg, illetve mennyire fog a jövőben elterjedni? Mennyivel gyorsabb mint a "sima" 3.0? a kompatibiltás teljesen okés?
Köszönöm!
Ha bárkinek van még javaslata az említett lapokon kívül, akkor hajrá, jelezze.[ Szerkesztve ]
(*)(*)
-
juliensorel
senior tag
válasz Razielkukac #81964 üzenetére
Szia! Nekem van egy elado asrock fatal1ty h97 performance lapom ami "szikla" stabil 18k.
Nyilvan felig viccnek szanom, ez a te velemenyed, dontesed, de sztem ez tulzas, h egy hibas lap miatt eliteled az asrock-ot, nekem pl mindig is az volt, sose volt egyikkel se problema. A munkahelyi ködös, nyuzott gepek pedig nem mervadok, egy gepre vigyazni kell,szeretni .
Minden elromolhat, de sztem az asrock pont az egyik legmegbizhatobb. Asus-al is jol jarsz persze, de en pl. most MSI-t fogok venni, mert csak nekik van feher lapjuk (mortar arctic)
Udv! -
Pulykahuszár
csendes tag
Hali újra!
Kérdés: A B250M BAZOOKA és a B250M MORTAR között a kinézeten kívül csak annyi a különbség, hogy a Mortaron eggyel több PCI csatlakozó van? -
Milka 78
nagyúr
válasz Enter65 #81993 üzenetére
A PC Matet-et választanám (de mindenkinek egyéni szükségletei vannak),ha jó az atx.Van rajta rendes 3.1 usb is és +1 M2 csati.Amennyivel drágább a Mortarnál annyival többet is tud.
E fölé árban én nem mennék.Egy B/h-s deszka max 30 ropit ér.OC úgy sincs nem kell ettől erősebb vrm.
Ha viszont nem kell a 3.1 akkor akár egy Asrock B150m Pro4 is megteszi.KB ugyan az mint a Mortar csak olcsóbb tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest