Új hozzászólás Aktív témák

  • geckowize

    őstag

    válasz laychi #70634 üzenetére

    Gondoltam ha már veszek alaplapot, úgysem szoktam sűrűn váltogatni, legutóbb 2,5 éve vettem újat, de akkor rákényszerültem (Athlon II X4 620 procit tuningoltam benne feszemeléssel, aztán cseréltem ugyancsak Phenom II X4 945-re és kiderült, hogy phenomoknál nem lehet feszt emelni... utána új ASRock 970 Extreme4 lapnál meg az volt a baj, hogy szorzózáras procinál való ref clock emeléses tuningnál valamiért képtelen volt a ramokra a gyári 1600 mhz-es profilt beállítani, volt sípolás, hajtépés, aztán végül megelégeltem és a X4 945-öt zármentes X4 965 BE-re cseréltem, így beköszöntött a béke), amúgy jól bírta a Giga GA-MA69G-S3H, csak hát előbb-utóbb a DDR3 ramra váltáskor muszáj lett volna lecserelnem.
    Tehát ezért néztem Z97-es lapot.

    Most a legszűkebb keresztmetszetet a procim jelenti a gépemben (adatlapomon szerepel), ezt a Win10-re váltáskor, azaz júli végén szeretném nyugdíjazni, ugye alaplappal együtt, és emiatt kezdtem el új procit, illetve alaplapot nézni. Először a procit próbáltam kiválasztani, a következőképp gondolkodtam:
    A 4590-et néztem (legalább 4570 szintűt akarok, ha már veszek, és az a durva, hogy most egy áron van a kettő), az 58k, de közben passmark szám, K-sság miatt mégis 4670K-ra gondoltam, mivel 3 ezerrel drágább csak, a 4690K meg már ~68k, annyit meg a papíron szereplő adatokbeli különbségért sokalltam.

    Igazából azt kellene eldöntenem, hogy valóban szükségem van-e K-s procira, de mivel AMD-s vonalon már régóta elfelejtettem a szorzózárat, valamint szorzózárasan is már tuningoltam, ezért gondoltam, hogy biztos, ami biztos alapon, a jövőre nézve nem lesz hátrányos, ha egyszer csak a helyzet megkövetelné, csak gondolok egyet és lazán megrántom. ( ;] )

    Szám szerint mit jelent, hogy több jobb tuningos proci? Mármint nem az, hogy mennyi a jobb tuningos, hanem a jobb tuning mit jelent? Így saccperkábéra meddig húzható egy olcsó, de viszonylag jó hűtővel (pl Scythe Katana 3) egy 4670K és egy 4690K?

Új hozzászólás Aktív témák