-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
Három alaplap közül melyiket érdemesebb megvenni:
Z68 Pro3 Gen3 (15k)
Z68 Pro3 (15k)
P67 Extreme4 (13k)Elsősorban non-K CPU 4+1 tuning lenne, ha csak nem találok jó áron 2500K/3570K.
HD7950 menne mellé, amit szintén húznék.[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Mauddip
aktív tag
Sziasztok, párom édesanyjának szeretnék venni egy "olcsó" gépet, viszont nem tudom milyen alaplappal induljak neki a műveletnek, mert nem vagyok annyira otthon AMD háza táján!?!
FM2 tokozású vagy pedig az AM3+ -os az újabbnak mondható, esetleg melyik a jobb teljesítménnyel bíró? Ahogy nézem, elég egy árban mozgolódnak a hasonló paraméterekkel ellátott procik.
Olyan alaplapra lenne szükség, amin vga/dvi kimenet van, mert plusz videókártya neki teljesen felesleges bele...
Netezésre, Office műveletekre lesz használva a gép, esetleg filmnézésre, viszont jó lenne ha mondjuk előreláthatóan 3-5 évig nem is kéne hozzányúlni.
(4GB rammal gondoltam, ma már az alap lenne szerintem.)Mekkora táp kéne így bele? Elegendő lenne egy 400-as, vagy nagyobbra lenne szükség?
Köszönöm előre is, üdvNikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
kalooria
csendes tag
Sziasztok!
A két alaplap közül szerintetek melyiket érdemes megvenni crossfire-höz (játékra)?
GigaByte GA-790XT-USB3 vagy Asus M4A79XTD Evo ?
Köszönöm segítségeteket!
Phanteks p400, GA-AB350 Gaming 3, Ryzen 5 5600X, XFX RX 6750 XT, Seasonic GX-650, 32Gb KIT G.Skill Aegis 3200 MHz CL16, 4+4+2 Tb HDD, 1 Tb WD Blue SN-570, 1 TB Samu EVO, Philips 24"
-
bluyoo
nagyúr
válasz Blue meth #54348 üzenetére
"ne cserélgesd!" Ezek után milyen kétségeid maradtak!
"Tudom, csak én mindig is ilyen voltam (sajnos), hogy sokáig pörgök a dolgokon." Vásárlás előtt még rendben is lenne a dolog de megvan a lapod már vagy két hete!
"Leszállok a témáról." Ott a többi hardver amit még nem vettél meg. Több hasznod lenne belőle ha azokon elmélkednél!(#54351) gyuromoj
Ha nem kell a videokimenet az P67 Extreme4. De akkor már ott van az Asus P8P67 is 12+2-es digitális tápkörrel. Röhögve elég egy "K"-s CPU alá is.Bazinga!
-
törölt tag
Hello mindenkinek!
Olyan alaplap kell amin sok pci slot van, viszont van rajta pcie x16 slot is, másik feltétel, hogy nagyon olcsó legyen. -
bluyoo
nagyúr
válasz #94257664 #54357 üzenetére
Szia!
A sok smile helyett leírhattad volna hogy egyáltalán milyen CPU alá kellene ez a lap.
Mennyire olcsó? Mennyire sok? Ha lehet számszerűsítve!
De így csípőböl LGA1150-es foglalattal Gigabite GA-P85-D3(#54358) nakos1212
Atom olcsó gép! Értem ..... Mennyi a kereted? Minek annyi PCI?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
LanyUs
senior tag
válasz bluyoo #54335 üzenetére
Nem szabadulok a gondolattól, hogy írtad az ASUS a legjobb. Inkább megnövelem a keretet akár 25-ig is. Tehát akkor ATX-es lap kell házventi szabályzó rendszerrel. Valóban igaz az, hogy egy "Z"-s alaplap +400 mhz-et tud emelni a proci órajelén ( függetlenül, hogy az adott proci nem K sorozat)? De itt nem a turbó órajelre gondolok, mert azt a proci végzi. Mert akkor lehet bevállalok egy Z-s lapot, mivel a H87-es is 23K. Szerintetek?
-
Reggie0
félisten
54349-re valaki?
-
LanyUs
senior tag
-
EriKebab
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni alaplap vétel ügyben?
Intel LGA 1155-höz kéne, i5-höz.
15-16k-t szánok rá.
Az Asus B75M-PLUS-t szemeltem ki, szerintetek milyen?
Vélemény róla?
Előre is Köszi! -
arn
félisten
a mostani asrock/asus/msi z87/h87 lapok kozul melyik c2es steppingu? most vettem egy msi h87es lapot, nem gondoltam volna, hogy meg a regi steppinggel jon. raadasul erre ra is kerdeztem vasarlas elott.
kellene vmi biztos tipp, ami tuti nem bugos - a gar vegeig tervezem vele, nehogy mar az elejen sz*r legyen.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Apollo_21
addikt
Jobb webshoppok oldalán külön felvan tüntetve..persze ez jelen esetben nem segít rajtad...biztos jön vki aki esetleg sorozatszám alapú meghatározást tud adni h mikortól gyártottak a c2-k.. ÉN most így megnemmondanám..
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Bazijoe73
senior tag
Most rendelnék egy Asrock Z87 extreme 6 ac vagy egy Msi Z87-GD65 GAMING alaplapot. Szerintetek ebből melyiket érdemesebb megrendelni? És ehez vennék egy Intel Core i5 4670K-t tuningolni szeretné milyen hűtőt javasoltok?
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
Tom5
addikt
GIGABYTE GA-970A-UD3P
ASUS M5A97 EVO R2.0Melyik legyen? 8320-as proci alá lenne egy 970-es asrockot cserélnék.
-
itaroli
tag
-
millerur
tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy felső kategóriás 1150es lap vásárlásán, igazából a minőség, megbízhatóság, jó tuningpotenciál és legfőképp egy jó hangvezérlő lenne a fontos, egyelőre két lap foglalkoztat komolyabban, a Z87es Sabertooth és az Asrock Fatal1ty Professional között vetyengek.
-
arn
félisten
vagy inkabb egy kulso audio interfacet
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
félisten
Sziasztok!
A GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3 alaplap miért ilyen olcsó? Az A55-ös lapok szintjén van az ára, peedig USB3, A88X, FM2+, CF...
Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz Reggie0 #54368 üzenetére
Az ASRock rendelkezik kiegészítő SLI/CrossFireX tápcsatlakozóval. Szóval talán az jobb választás lenne.
Viszont a PCIe 1X sínnek zárt a vége .... Hogy oldod meg hogy a VGA belemenjen? Átalakítózol?(#54381) Tom5
+1 az EVO-nak.(#54382) itaroli
Régebbi fejlesztésű lap de már GEN3-as , jó felszereltséggel és elég combos tápkörrel.Bazinga!
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Hamarosan eljön a vásárlás (rendelés) ideje. Nézegettem az ASUS weblapján a Z87-es lapok összehasonlító táblázatát. kb. 5k-val kerülne drágábba a plus verzió az A-hoz képest. Ezért +5-ért cserébe kapnék +2db SATA 6gb/s csatlakozót, nem realtek, hanem Inteles gigabites LAN csatlakozót, +1db 4pines csatit, +2db hátsó USB3 csatit, viszont nincs hátul USB2 pölö bill.-nek és egérnek éssőőő....nagyjából ennyi. Igazából a PRO verzió lenne nyerő, de már 50k-ba kerül, azt már sokallom, bár az már 12 fázisú, jobban is néznek ki rajta a hűtőbordák...áhh...a rossebet érdekli, akkor is PRO-m lesz... pedig az lett volna az alapkérdés hogy megér e 5k-val többet a plus hosszú távon...de mos'má mindegy
Vagy ennyiért van jobb?[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
kristof123
őstag
válasz GrooveHero #54393 üzenetére
Szia!
Van! De le kell mondani az ATX méretről... Asus Maximus VI Gene.
Szerk.: Billentyűzet nekem is USB3-ról ment. Használható volt, de Én jobbszeretem PS/2-őn, így átalakítóztam.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Annyira azért nem extra olcsó. De a Gigának nincs A55-ös lapja FM2+ foglalattal és az A75-ös lapjaik sem kaphatók itthon. Gondolom valamit kellett abba az ársávba tenniük.
Az AMD A78 és A68 chipset meg ugyancsak sehol nincs. vagyis az A78-as chipset-et már láttam az MSI és a Biostar honlapján.(#54393) GrooveHero
Határ a csillagos ég!Bazinga!
-
GrooveHero
addikt
válasz GrooveHero #54396 üzenetére
De tényleg csak azért variálok, mert nem két hónapra veszem a lapot, hanem minimum 4-5 évere. Tudom, akkor már nem sokat fog érni, ahogy most sem ér semmit már a 775-ös arhitektúra, amit használok jelenleg
kristof123: köszi, ez már tényleg túl sok lenne, bár az árát meg sem néztem. Ekkora tudás már felesleges
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
nimfas
addikt
Hali!
Lassan aktuális lesz a gépcsere-fejlesztés... most Core2Duo 2.6 GHz proci van, ezt örökölné anyám...
Én egy i5-ön gondolkodom... a dilemma az hogy megéri-e a Haswell (1150) árkülönbsége vagy elég lenne egy LGA 1155-lap (Asrock Z77 Extreme4 alaplap kb 29eFt) és egy Intel i5-3570K (54eFt) vagy ruházzak be a drágább 1150-es alaplapba és prociba... Gigabyte 560Ti VGA-m van, ezt kéne kihajtania pár évig.
Jelenlegi configom 5 éves kb... jó lenne ha megint kitartana addig (Max vga cserével!)Kinek mi a véleménye?
Melyik Haswell config egyezik meg kb a fenti 1155-ös configgal, csak árak összehasonlítása végett, de most olvastam hogy a K-s tuning kiesik alapból az új confignál.... szóval ezt is vegyétek figyelembe :-)
Előre is köszönöm a véleményeket!
Üdv.
szerk:
Intel Core i5-4670K pl 2eFt-tal drágább mint a fent említett 3570K de sebességben hol helyezkedik el?
Továbbá az alaplap mennyivel drágább hozzá egy kb ugyanolyan tudású mint az Asrock Z77 extreme4-es??[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest