-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
AMD FX-8350 vs Intel Core i5-4670K
"jövök vissza leMEOztatni"Bazinga!
-
gari24
tag
Hali
OFF
Kíváncsiság miatt
Létezeik -e olyan alaplap amibe 2 db 775ös faglalat van ??
Ha igen , típussal is megdobdátok
Üdv
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Irodai gépbe keresnék olyan alaplapot Intel procihoz ( i3, vagy intel pentium ) , ami képes két monitor kezelésére. Mivel a két monitor is most lesz véve, igy mind2-n lesz digitális bemenet.
Másik topicban javasoltak egy Asrock b75 pro3-m -et, de azt nem tudták megmondani, hogy képes-e két monitor kezelésére.Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
Begi -
bluyoo
nagyúr
Igen kezel két monitort: Használati útmutató 27. oldal.
Ha netán Haswell I3-at vásárolsz akár 3monitort is meghajthatsz persze a megfelelő lappal .....(#51202) gari24
Szia!
Nincs![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
KaakukK16
aktív tag
Na meglett az i5-4670K + ASRock Z87 Extreme 6 ))) Naaagyyooon komoly!
Köszi a tippeket ! -
TaylorXIII
őstag
-
bluyoo
nagyúr
válasz TaylorXIII #51209 üzenetére
Igen az FM1 és FM2-es lapokon is 1.4 -es a HDMI. Az MSI lapok honlapján szerepel is pl. HDMI v1.4 (AMD)
(#51206) Begi
Szívesen!(#51207) KaakukK16
Grat. Problémamentes használatot.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TaylorXIII #51211 üzenetére
Szívesen!
"HKC helyett " Bátrak az emberek ..... nem hiszik el hogy gajra vághatják a hardvereiket azokkal az ipari hulladékokkal ....
"ez remélem megoldja/megoldotta a problémát" +1Bazinga!
-
Hansoka
csendes tag
Hello!
I5 4670k alá milyen lapot ajánlotok, későbbiekben húzni is szeretném.
33 000 ft tudok rászánni kb +/- 2 000 ft
Ház Corsair Carbide 400R CC-9011011
RAM KINGSTON 16GB HyperX Black DDR3 1600MHz CL10 KIT
Táp FSP Raider 550
1 hónap múlva meg egy MSI N770 TF 4GD5/OC GTX770 4GB GDDR5 OC -
TaylorXIII
őstag
-
Hansoka
csendes tag
válasz TaylorXIII #51216 üzenetére
Köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hansoka #51213 üzenetére
Szia!
Hát annyiért nem fogsz "komoly" lapot kapni.
A kereted kb. ezekre elég: Gigabyte GA-Z87-D3HP , Asus Z87-C , MSI Z87-G43 , ASROCK Z87 Pro4 , ..
De jó lenne kisajtolnod egy ASRock Z87 Extreme3 szintű lapot kisajtolnod.Bazinga!
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
4670K-hoz ez a lapocska megfelelő lenne? Mi a véleményetek róla?
Elolvastam az utolsó kb. 300 bejegyzést, de az MSI lapokat nem igazán említitek, ajánljátok, pedig pl. a PH is "ajánlott" minősítést ad nekik. Legalább is a Z87-G45 Gaming-nak.
Mi a baj velük?A cpu cooler lefogatás megegyezik a 1155-ös lefogatással? Szóval az a hűtő ami jó a 1155-höz az jó a 1150-hez is?
[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Haapaet
csendes tag
Sziasztok
új alaplap beszerzésében kérném a segítségeteket
egy core i5 4570-hez szeretnék valamilyen H87-es, ATX-es alaplapot (felhasználás: játék, film, mindennapi használat)
a témaindítóban található 3 alaplap közül nem tudom melyik válasszam
-Gigabyte GA-H87-HD3
-Asus H87-PRO
-MSI H87-G43
Szerintetek melyikkel járnék a legjobban? Tudnátok olyan oldalt mondani, ahol részletesen össze lehet őket hasonlítani?
köszönöm szépen -
KaakukK16
aktív tag
válasz TaylorXIII #51211 üzenetére
Nem jött még meg :'( Lehet csak holnap reggel lesz meg....
meg "poénból" vettem egy hálókártyát,hátha alacsonyabb lesz a pingem..utána gondolkoztam el,hogy egy közel 60K-s lapom van...[ Szerkesztve ]
-
KaakukK16
aktív tag
Ja és még valami...
Emlékszem,hogy a Z77 Extreme 4 -es lapomnál,az asztalon,ha a jobb klikkeltem,akkor a catalsyt control center alatt jött ki még valami,amire kattintva tudtam állítani a játékok prioritását..ezt hogyan tudom most is előcsalni? -
laca500
aktív tag
válasz anytime #51222 üzenetére
Köszi, ennek örülök.
Esetleg erre valaki?
Érdemes egy ilyen lapba befektetni, vagy inkább Asrockba? Asust, Gigát nem szeretem! Csak negatív tapasztalataim vannak velük!Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
bandi0000
nagyúr
válasz laca500 #51229 üzenetére
Egy keretet írhatnál hogy mennyit szánnál rá, mert amilyen lapot kinéztél nem találtam árat hozzá iponon, de gondolom 30k körül van, szóval akkor inkább ezt mondanám, ha érdemi tuningot is akarsz, vagy jobb lenne ha kicsit többet szánnál rá ha lehet, vagy néz itt a pH-n garanciás lap van pár, vagy ha nem akarsz tuningolni akkor elég egy H-s lap
Xbox One: bandymnc
-
laca500
aktív tag
válasz bandi0000 #51230 üzenetére
Szia!
Ipon-on 44K körül van/volt. Tegnap óta nincs nekik.
Kb. ebben az árban gondolkodom.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Hosszabb idejű laptopozás után szeretnék újra, 0-ról PC-t építeni magamnak, jó ár/érték arányban.
Az alaplap, ami most a legnagyobb homály nekem, kicsit túl nagy a választék.Ami alaplap szempontbol tuti eddig:
- GTX 760-as videokari
- egy SATA III-as, 7200 rpm-es merevlemez
- 2 x 4GB 1600 Mhz DDR3 RAM
- kesobbiekben egy SSD is lesz majd
- integralt dolgok kozul csak az Ethernet csatlakozó fontos a nethez, ezentul az integralt dolgok (hang, video) hidegen hagynak, legalabb 4 db USB legyenNem szeretnek tuningolni, nincs szuksegem ezernyi kimenetre, egy jol osszerakott stabil rendszert szeretnek. MSI, ASUS, illetve hasonlo kategoriaban mozognek, AsRock-ot nem ismerem egyaltalan, ezert ha lehet, kerulnem. Egyelore az mATX vagy ATX meret sincs eldontve, a hazat is a legvegen valasztom ki konfighoz.
A lenyeg, ha valaki hianyolta volna a listabol Proci i5-3570 vagy i5-4670 lenne, mindkettot megbizhato forrasbol ajanlottak, en azt a proci+alaplap part valasztanam, amelyikbol arban jobban jonnek ki.
Arlistakat nezve, mivel sztem extra igenyeim nincsenek, csak h megbizhatoan meghajtsa a fenti cuccokat, 20ezer HUF korulre szeretnek az alaplappal kijonni.
Koszi a segitseget.
-
bandi0000
nagyúr
válasz laca500 #51232 üzenetére
Akkor egyértelműen gryphon ha nincs bajod a mATX-el
Vagy esetleg Asrock Z87 Extreme 4
Johnny198612: Szerintem ami jó is és jó árban is van, 4670 alá, az pl asus vagy asrock igaz ezek közép árúak, de ha mondasz egy max keretet akkor okosabbak vagyunk vagy
3570-hezasus asrock de szerintem 4670-t vegyél, lehet spórlnál pár K-t de jobb a haswell
[ Szerkesztve ]
-
laca500
aktív tag
válasz bandi0000 #51234 üzenetére
Bár nem idegenkedek az mATX-es lapoktól, viszont az Asus-tól annál inkább. Nem szeretnék ismét befürödni vele. Szóval, ha nem ajánlod az MSI-t, akkor inkább az Asrock.
Egyébként mi a baj az említett MSI lappal?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
bandi0000
nagyúr
válasz laca500 #51235 üzenetére
nem az hogy baj van vele vagy valami, de annyira nem bízunk az MSI olcsóbb lapjaiban, vagyis inkább úgy mondom hogy árban sokkal jobb, nem tudom mitől fürödtél be de az Asus a legjobb lap és a legmegbízhatóbb, 10 alkalomból 7 Asus lap ajánlás, de még az asrock is ajánlottabb az MSI laptól amit akartál venni
-
laca500
aktív tag
válasz bandi0000 #51236 üzenetére
Igen, ezt vettem észre én is, (mármint, hogy nem bíztok benne és inkább az asus-t preferálja a többség) épp ezért kérdeztem, hogy miért nincs annyira ajánlva, pedig a ph. is ajánlott minősítéssel illette. Az mondjuk relatív, hogy mi az MSI olcsóbb lap. A 44K olcsónak számít?
Egyik Asusom 1-szer teljesen kampó lett, 1 másiknak meg 2 naposan a lan része adta meg magát. A mostanival ugyan nincs semmi bajom, de valahogy nem igazán tudok vele megbarátkozni.[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
bandi0000
nagyúr
válasz laca500 #51237 üzenetére
Hát ha AMD-s volt az összes akkr azért Én nekem eddig 3-4 asus lapom volt csak intel platformos és soha nem volt vele semmilyen bajom, persze ha annyira félsz tőle akkor asrock, úgy értem az olcsót hogy tuning lapok között olcsó, mert lehet venni 130 ért is de az MSI lap árából jobbat lehet kapni ezért nem ajánljuk
-
laca500
aktív tag
válasz bandi0000 #51238 üzenetére
"Hát ha AMD-s volt az összes akkr azért"
Ez nagyon jó volt, ez nagyon tetszik.
Egyébként tényleg az volt mind, csak mos akarok eltévejülni, bár még erős megfontolás és osztás/szorzás előzi majd meg.
"MSI lap árából jobbat lehet kapni ezért nem ajánljuk"
Így már értem. Akkor nem minőségi gondok vannak velük.
Tényleg lehet kapni 130K-ért is, de szerintem az már a 'horribilis' jelzőt érdemli meg.[ Szerkesztve ]
-
laca500
aktív tag
válasz bandi0000 #51240 üzenetére
Hát majd még meglátom.
Bár amennyivel drágább, azért már egy jobb asrock kapható.Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
laca500
aktív tag
válasz bandi0000 #51243 üzenetére
Igen, azt tudom, azt szeretem.
-
MiklosSaS
nagyúr
Tusja valaki mit kell ki/beloni az UEFI-be hogy a cpu visszavegye a feszt is nemcsak a frekit gigabyte lapnal. De ogy hogy ne Offset-et hasznaljam csak irjam be feszt. Uresjaratban csak a frekit hajlando visszaveni.
Elnezest, tudom hogy nem a megfelelo topic de a giga topicban nagy a pangas.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz Johnny198612 #51248 üzenetére
Nézhetsz B-s lapot is, ha megfelel neked mert iazából ugyan úgy megy benne a proci is csak talán a H-s jobb minőségű
-
Johnny198612
tag
válasz bandi0000 #51249 üzenetére
Nem, azt hiszem a H sorozattal meg tudok baratkozni..
De most egy olyannal dologgal szembesultem, hogy az iponon ezt a vidikarit neztem ki:
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4663#sp
3 venti miatt eleg baratsagosnak tunik hutesi szempontbol, viszont az adatlapjan van egy ilyen sor:
PCB Form : ATX
Ez arra vonatkozik, hogy nem fer el egy mATX alaplapon?
Lehet, h hulyen hangzik a kerdesem, de nagy fail lenne ezen elbukni
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest