-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gabennn #41499 üzenetére
"nem fogok 50ért lapot venni." Ilyet senki nem mondott A legdrágább lap amit ajánlottunk 25K.Írtad hogy drága ajánlottam egy 22K-sat. Szóval mindkét lap olcsóbb mint annó a Giga lapod .... Írtad hogy nem tudod miről beszélek elmagyaráztam. Erre besértődsz hogy nem gagyi a mostani lapod (amit nem is állítottam) és nem is az volt a hozzászólásom lényege
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabennn #41502 üzenetére
i3 alá az Asus P8H77-M is elég tuning úgysem lesz ahogy nézem és KAMELOT feltette a leglényegesebb kérdést
szerk: Gabennn minek az i7-es? elég lenne egy erős i5-ös! i7-est akarsz később és alá egy fapadot az úgy nem lesz jó, akkor vegyél egy jó Z77-es lapot bele meg az i7-es árából egy jó i5-öst ,lehet jobban jársz, de már geresics is megadta az irányt
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
.:Kristian:.
addikt
válasz bluyoo #41494 üzenetére
+3-4 ezrembe fog fájni. De csak azért, mert a drágább lapot veszem. Q9550-ek még mindig jó áron mennek. A lap+proci+ram-ért majdnem kapok 60-at.
Már mindenre van vevő, csak hétvégén nincsenek nyitva a bankok.Egyébként HD filmezés és passziánsz miatt döntöttem úgy, hogy beújítok egy 8 magosra meg 8GB ramra.
Apum használja a gépet, ő játszik rajta, nekem notim van, az is elvisz mindent.
Nem terveztük a váltást, mert még a mostani Q9550 is elvisz mindent, de ha ilyen minimális ráfordítással lehet váltani egy sokkal jobbra, akkor meg miért ne?[ Szerkesztve ]
-
-
Gabennn
tag
válasz .:Kristian:. #41505 üzenetére
jah, majd egyszer, most i3 lesz.
-
bluyoo
nagyúr
I3 -at akar később I7-et "később majd biztos veszek bele i7et is, de semmi extra nem kell nekem az alaplapon, cf be se fogok kártyákat használni"
Bár a z I3 2120 -nál ma már jobb vétel egy Ivy-s I3 ... durván egy ezres a különbség és nagyobb teljesítmény ....
De az Asus P8H77-M drágább mint a Asus P8H77-V LE szóval nem értem miért lenne jobb vétel drágábban egy "csupasz" mATX-es lap.
(#41506) Gabennn
"Ha a tápom x4 955nek elég volt, intelnek is elég lesz." Ok elbírja az biztos de minőségi táp? Nem Codegen meg társai?
(#41505) .: Kristian :.
(#41508) .: Kristian :.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabennn #41506 üzenetére
az az összeg egy jó alap, kompromisszumot kell kötnöd magaddal mit is akarsz nézve hogy később jobbat erősebbet szeretnél, akkor szerintem még pótold meg és vegyél egy jó i5-ös procit alá egy jó H77-es lapot mert tuning úgysem lesz, neked az i7 felesleges miden téren de még nekem sem kéne, otthanra játékokhoz az i5 a tökéletes mondjuk egy 3550 ,
táp: "Ha a tápom x4 955nek elég volt, intelnek is elég lesz." na azért ez nem ilyen egyszerű, legalább minimum egy 80+ Bronz szériás táp ajánlott lenne, az hogy van egy tápod és elvitte a régi rendszered az nem jelenti azt hogy nem fogja elfüstölni az újat és nemutolsó sorban előbb egy jó tápot kellene venni és arra építeni a gépet
-
jim bcs
nagyúr
válasz bluyoo #41509 üzenetére
"P8H77-M drágább mint a Asus P8H77-V LE szóval nem értem miért lenne jobb vétel drágábban egy "csupasz" mATX-es lap" i3 alá még az is sok, de i7-et akar, 20-22k az m i3 alá szinte mindegy azért ajánlottam, ha legalább i5-öt venne akkor egyértelmű az Asus P8H77-V LE, mert olcsó is legyen meg jó is meg az i7-es is belemenjen vááááááááááááááááá már igen összekuszálódott az információ áradatban és nemigen tudja mit akar
-
Gabennn
tag
válasz .:Kristian:. #41520 üzenetére
figyi, már egyszerre lenéz, meg aztmondja Codegen? csakis az, kötekedni akart és hülyének nézett, ha én aztmondom hogy x4 hez képest feleannyit fogyasztó i3 alá egyenlőre elég, akkor nem kodegány tápom van, nem tudom mit bunkózik.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabennn #41518 üzenetére
Asus P8H77-V LE (atx)
Asus P8H77-M (matx)
mind a két lap 23-24k mivel nem lesz oc és nem kell a felesleges sallang simán elég az matx-es H77-M mindegy hogy nincs a mosfeteken hűtés és egy kicsit csupasz veszel egy i3-at később egy sima i5 3550-3570-et az elpötyög és nem lesz olyan oltári meleg a lap azért ezek az új mosfetek nem főnek annyira nem véletlenül nem rakta rá az asus azt a 250ft-os hűtőbordáttáp: azt rád bízom ha neked jó akkor nekem is
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gabennn #41522 üzenetére
Nem tudom nekem szolnak e a szép szavak , de személy szerint segíteni akartam mint LAP mint TÁP mint pedig CPU ügyben. Szerintem semmi lenézőt és sértőt nem írtam veled ellentétben!
A "Nem Codegen meg társai?" megjegyzésem a védelmek meglétére irányult mivel aki nem "gépbuzi" annak gőze sincs mi van a tápban ....Bazinga!
-
Zee001
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket/véleményeteket szeretném kérni!Jelenlegi konfig :
Asrock A790GMH/128M alaplap
AMD Phenom™ 9650 Quad-Core 2.30GHz proci
Asus Radeon HD 5770 videokártya
120gb adata ssd vel
4gb ramebből egyenlőre (pézügyi okok miatt) a videókártya ill, az ssd maradna.
80-90k van rá mi lenne a legmegfelelőbb lap, proci ill. memória? Mit gondoltok?
Középutat keresem azért amennyire lehetséges játszani is szeretnék a gépen.
Nem tudom intel vagy amd lenne a jobb megoldás? Esetleg ha tudtok mindkettőre példát!
Nem fogom tuningolni.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
bluyoo
nagyúr
válasz Gabennn #41529 üzenetére
Most komolyan! Nekem tök mindegy mi van a gépedben .... megpróbáltam rákérdezni milyen táp mert nem mindegyik típus,márka rendelkezik megfelelő védelmekkel , feszültségértékekkel és az új configod hetek alatt a másvilágra küldhetik.
Erre te le szárházíztál Azt meg hogy hülye vagy , csak te állítottad idáig.
"ahol ilyen kötekedő, lenéző magát segítőkésznek hívő szarháziak " ilyet ebben a topic-ban csak és kizárólag tőled kaptam. És még mindíg nem értem mi volt lenéző , kötekedő a hozzászólásaimban?Bazinga!
-
KAMELOT
titán
válasz Zee001 #41528 üzenetére
Hello! 90k a kereted
akkor parancsolj
i5-3450 40K
MSI Z77A-G41 25K........Itt az alaplap helyett lehet egy MSI B75MA-P45 17K
ram: 2x4GB 1600Mhz 10K
VGA: Sapphire HD7770 28KÖsszesen Z77 konfig: 103 000Ft
Összessen B75 konfig: 95 000ft
ha még ez is sok akkor eleinte elég lesz 1x 4Gb ram így a keret pontosan 90K.(#41529) Gabennn: és amúgy tényleg nem mindegy milyen táp van a gépedben. Legjobb ha veszel egy FSP Raider 550 tápot. 13K Az erősen ajánlom, hogy cseréld le. És a koléga pedig a topikban elég sok embernek segít mindig szóval kéretik mellőzni a személyeskedő és sértő szavakat! Köszönjük megértésedet!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gabennn #41534 üzenetére
"legalább megjegyzel" Na az tuti!
Na mivel lenyugodtál hagy okoskodjak még egy kicsit.
A KAMELOT által is javasolt i3-3220 ivy bridge proci tökéletes számodra , de valahogy egy B75-ös lapot próbálj meg lehetőleg kisajtolni alá. A natív SATA3 és USB3 azért már nem árt manapság , na meg modernebb kevesebbet fogyasztó lapok az Ivy alá fejlesztve. 15K-tól vannak a mATX-es változatai az ATX-esek 18K-tól.
(#41533) KAMELOT
A FSP Raider 550 -t tanúsítom hogy jó vétel lenne. Jelenleg is hajtom megérte az árát. Olcsó jó hatásfokú , 5év garis táp. Középkategória csúcs belsővel: FSP Raider táp .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Zee001
csendes tag
válasz KAMELOT #41533 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Igazából nem terveztem a videókártya cseréjét... kellene?
Inkább annyival többet költenék alaplapra és procira és a memóriára.
És mit gondoltok mennyire lesz érezhető a változás az előzőhöz képest?Ill az a fránya kérdés Amd vagy csak intel?
[ Szerkesztve ]
-
Gabennn
tag
basszus, magamnak válaszoltam, hülyén néz ki
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabennn #41534 üzenetére
jólvan éppen elnézhető lehet hogy sz@r napod van legalább tanultál belőle hogy inkább 2x-r olvasod el a dolgokat és nem reagálsz hírtelen, itt ez tényleg nem szokás egyébként, tényleg mindenki segíteni akar, nem azért kérdezünk meg dolgokat hogy ócsároljunk hanem azért hogy amid van az jó-e vagy inkább ajánlunk valami mást hogy ne történjen olyan szerencsétlen baleset hogy elfüstöl valameik hardver vagy rosszabb esetben az egész gép, bluyoo nem véletlenül kérdezte meg a tápot hiszen nem írtad milyen mert volt már itt olyan aki bivaly gépet rakott egy rossz minőségű tápra aztán annyi lett az egésznek, első olvasásra ha nem írod senki nem tudja mid van és mennyire értesz a gépekhez,hardverekhez ,ettől függetlenül üdv a klubban és várjuk a kérdéseidet továbbra is
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gabennn #41537 üzenetére
Azért nem ajánlotta senki csípőből mert a H61 és a B75 végül is irodai alkalmazásra lett tervezve.
És ugye az elején írtad hogy később erőteljesen fejleszteni akarod a géped akár I7-ig is.
És egy I7 alá biztos nem raknám , ennek ellenére támogatja az összes Sandy és Ivy CPU-t.
Írj a lapra egy max. vállalható keretet a i3-3220 mellett és kiszemezzük neked a legalkalmasabb/legtöbbet nyújtó lapot Gianni-tól.
(#41542) Gabennn
Őőőő ez most mi már megint!
(#41539) Gabennn
Azt a vasat az i3-3220 keresztbe lenyeli. Szó szerint nem egy súlycsoport.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabennn #41537 üzenetére
azért nem dicsérték vagy dicsértük mert az alsókategória legalja és inkább irodai célra felel meg és oda tervezték, minden szériának megvan a maga felhasználási területe, egy pár ezres ráfordítással jobban megéri a H77-es szériából választani még akár i3 alá is, ahogy bluyoo írta i3-3220 és az alá egy jó H-s lap
[ Szerkesztve ]
-
Gabennn
tag
45 a keretem, és sokat üzletelek itt, ha jobb lap kell, eladom és veszek másikat így szoktam. i3 2100 nem jó akkor? a lap támogathatná az integrált vga t.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Gabennn #41546 üzenetére
"i3 2100 nem jó akkor?" De jó viszont a i3-3220 alig drágább és már 1600Mhz-es memóriavezérlővel rendelkezik , jobb IGPU , kisebb fogyasztás , és nagyobb teljesítmény (kb. 15-20%-al).
Mellé még beleférne a ASRock B75 Pro3-M Gianni-nál.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest