-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Most ez komoly, hogy egyetlen cég sem gyárt normális 890GX-es alaplapot? Nem hinném, hogy túl komolyak az igényeim:
-5x PCI-E (elég nekem egy x16 is, a kettővel úgyis csak a baj van)
-2x PCI (egy darabbal se több, se kevesebb)
-eSATA
-FullATX
-SB850Ami nem hátrány: elforgatott SATA csatlakozók.
Komolyan nem értem mi a nehézség ezen. Miért kell visszafelé fejlődni, és egyre több PCI-t rakni megint a lapokra. Vagy ha értelmes lenne a felépítés, akkor SB710.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
a felső kategóriás lapjai az msi-nek korrektek, ezzel a lappal is van tapasztalatom és semmi gond vele, teszi a dolgát. (van erre a lapra két év gari, ha gond van ott a garancia, más gyártónál is vannak esetleges hibák arra van a garancia)
770 chipset semmi gond vele nincs, nekem is van egy 770 chipsetes lapom gigabyte ga-770t-ud3p deszka és nagyon szeretem.
a chipsetek között a különbségek főleg tuningban jönnek elő, alaphelyzetben nagyon minimális egy alap és egy felső kategóriás chipset között a teljesítmény különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
a párosítás jó
hogy neked megfelel-e azt neked kell tudnod, hogy mire szeretnéd használni.
esetleg, ha letiltott magot szeretnél aktiválni a cpuban, akkor a pretested cpuval biztosra mehetsz.nekem is van x3 720 phenom cpum, amiben megy mind a 4 mag, és alapfeszen 4 maggal 3,2Ghz-et megy, gyakorlatilag x4 phenom II 955 cpu olcsóbban
[ Szerkesztve ]
-
k.rudolf
tag
Sziasztok !
Tervezek gépujitást és pár dolgot le kell cserélnem ebben benne van a processzor is igy alaplapot kell vennem.
A kinézett processzor : i5 760 -as
Kérdesem hogy ez az alaplap jó e hozzá ?
[link]THTHX
-
-
Motaba78
addikt
válasz FieeL007 #23114 üzenetére
szia
"Olyan lap kéne nekem amivel igen nagy tuningot lehet elérni és magfeloldás terén a legjob"
ilyen feltételekkel ezt ajánlanám
-
Csab0
csendes tag
Hali!
Am3 lapot szeretnék venni. Sikerült alászaladnom egy Gigabyte gm880-ud2h lappal, számomra nem lett valami nyerő, most pedig gondolkodom a továbbiakon. Először is ki-mit ajánl, 790 vagy 870/880 chipsetes lapokat nézzek? A max ár 22-24 körül lenne,amit rászánok. Szeretnék magokat oldani, valamint a tuning egészséges határokig is jó lenne, ha menne. Több lapot néztem már. A 870-es dolgokról már jókat írnak. A megbízhatóság és stabilitás nekem az elsődleges.
-
0Li
senior tag
SZiasztok
i5-750 alá kellene nekem egy "olcsó" lap. Melyiket ajánlanátok? A tuning szempont
-
-
Motaba78
addikt
válasz FieeL007 #23134 üzenetére
az összes közül, kettő lapot emeltem ki:
1. GA-MA790FXT-UD5P crossfire képes lap (2 amd kártya)
2. Asus M4N82 Deluxe sli képes lap (2 nVidia kártya)A giga ddr3 ramos, az asus ddr2 memós.
azt neked kell tudni, hogy melyik gyártótól szeretnél majd 2 db vgat bele, és milyen ramokkal.én a gigát választanám.
-
Motaba78
addikt
-
Воланд
titán
válasz FieeL007 #23142 üzenetére
PH! rangok (téma lezárva), ha erre a rangra gondolsz.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Boogie33
senior tag
Hali.Egyre jobban ugy néz ki nem jön össze az ATX es ház.Kellene egy alternatíva az ASROCK 870 EXTREME3 helyet mATX-be.A kettő PCIe x16 az nem fontos.
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
adam432
tag
Sziasztok! ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 lapot néztem a ph II 955 BE-mhez, és mindehhez KINGMAX 8192Mb DDR3 1333Mhz KIT ram. Jó párosítás lesz így?
Szvsz ASUS a legmegbizhatóbb AM3 lap gyártó, de kissé drága. MSI-ről és GIGA lapokról rosszakat hallottam, viszont rengetegen ajánlják az AsRockot! Pl. az AsRock 880G Extreme3 egy jó alternatíva erre a lapra?? (vagy olcsóbb megoldás IGP nélkül a 870 extr.3)
[ Szerkesztve ]
„Si vis pacem, para bellum.”
-
omega9
csendes tag
Még kezdő vagyok a számítógép használatában. Kérem a véleményeteket, hogy
milyen erősségű alaplap, processzor és memória szükségeltetik a következő géphasználathoz?Több hangkártya egyidejű használata,
Skype videóval,
Számítógéppel vezérelt amatőrrádió,/Digitális mód./
Interneten 5-6 ablak használata, több programmal.
Szóval a film nézés és letöltések, játékok grafikus rajzok kivételével minden másra.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest