Új hozzászólás Aktív témák

  • Kroni1

    veterán

    válasz Veron #12116 üzenetére

    A mikrotik-től nem kell félni, van benne egy QuickSet is amivel kb. ugyanolyan egyszerű beállítani mint egy asust, csak nem olyan szép a felület. Ha nem akarsz első körben belemélyedni, akkor nem fontos részletesen beprogramozni, de tény hogy ez a lényege, és ezért is szeretik sokan mert ott a lehetőség.. Viszont az a baj, ha veszel mondjuk két mikrotik eszközt azzal se leszel előrébb mintha asusban gondolkodnál, mert wifiben ezek is jók, de semmivel se jobbak, sőt az Asusnak vannak már AX-es eszközei, CFW-t is tudsz feltenni némeliykre és úgy növelhető a wifi hatótáv is.

    De ez itt a mikrotik topikban már kissé offtopik, sztem inkább a "milyen routert" topikban folytasd az érdeklődést.. Azért leírom én mit tennék. Ne a kinézet legyen a döntő, a stabil működés legyen az elsődleges! Inkább tedd a szekrény tetejére ahol nem látod, mintsem bosszankodj hogy szakadozik a jel. Nem jó ötlet keverni a gyártókat, mert azok nem tudnak egységes hálózatot alkotni, egy drága és erős eszköz a földszintre, vagy ha egy eszközzel nem lenne megoldható akkor egy gyártótól két mesh képes eszköz a két szintre és így fel le sétálhatsz az emeletek közt, és úgy adogatják egymásnak a telefonodat, hogy végig stabil lesz a neted, észre sem veszed. Ez a tp-link deco vonal szerintem felejtős, drága cucc, de nincs az asus szintjén, tipikusan a dizájnt kell megfizetni.. Én így gondolkodnék:

    - első körben segítséget kérnék az Asus router topikban, és feltenném az openwrt-t a meglévő AC65P-re. Ez amúgy pofonegyszerű és nem jár garivesztéssel. Ha így se elég a jelerősség akkor gyári fw vissza, és élnék a 14 napos elállási joggal.

    Ezután több lehetőséged nyílik, ezek közül kettő például:

    - Veszel két hap ac2t ~42e-ért, és az egyik lent a másik fent, capsman-el mesh hálózatban, így nem kell hozzá semmilyen harmadik eszköznek való AP, ha elfogadod a kinézetét, vagy elteszed nem látható helyre. Ezzel tisztességes AC sebességed lesz, és tutibiztos a jelerősség.

    - Kipótolod a keretet 48e-ig, veszel egy ASUS AX58U-t, amit beteszel a földszintre és az emeleten igy nem rontja semmi a látképet. Ez már AX-es, és van akinél 3 szintet is lefed egymaga. Ha neadjisten ez se oké akkor itt is 14 napos elállás.

    Én a másodikkal kezdeném, de a pénztárcád és a te döntésed..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák