Új hozzászólás Aktív témák

  • Veron

    őstag

    válasz Kroni1 #12115 üzenetére

    Nem csoda, hogy kezded elveszteni a fonalat, már-már én is. :)

    Tehát adott egy kétszintes ház. Jelenleg a szutyok Digi ONT van a hálózatban. Ez csak 2Gt tud és egy Gb portja van. Ezen lóg wifin 2 laptop, 1 tablet, 2 telefon, 1 TV, 3 kamera és vagy 20 okos kütyü, kábelen pedig XBOX, média box, NAS.

    Upgradeként vettem egy AC65P routert, de a gyári FWrel rosszabb a 2G lefedettség, mint a Digi ONTtal.
    Ezért továbbfejlesztési lehetőségként több utat dolgoztam ki.

    1. Visszaviszem az Asus és veszek 2 Mikrotik ac2-t a két szintre kábelen összekötve.. Nem értek a Mikrotikhoz, de biztos meg lehet tanilniz, elvégre szakmába vág. Viszont van egy esztétikai követelmény is az APhez.: ne legyen ronda és ne nagyon látszódjon. :)
    2. Ezért gondoltam akkor egy PoE router (ac3?) plusz egy dedikált APt az emeletre PoEn etetve. Ez már esztétikusabb, de mivel az Ethernet csati a hátán van, nekem meg egy fali Ethernet duhaljam van, kettes keretben egy el.dugaljjal, így nem tudom szépen, vésés nélkül felszerelni. Ezért gondoltam lyukat fúrok a bútorlapom és a szekrény belső felületére teszem fel.
    3. Aztán a TP Link Deco mesh megoldása eszembe jutott az Asus és Mikrotik helyett. Ezzel az a gond, hogy kevés a portja, így egy switchet is be kell iktatnom a hálózatba.
    4. Asus alalokom továbbmegyek és felteszek egy CFWt ah AC65Pre, de szerintem a megfelelő 5G lefedettséghez két eszköz kell. Vehetek még egy routert, akár AC65Pt is. Vagy egy tizenezer Ftos extendert. Vannak Gb Ethernetes eszközök, és működnek AP módban, nem csak repeaterként. Ez jó lehet, mert kb. 60 m2 ytong fallal elválasztott szintet kell lefedni és nagyjából közepén lenne.

    Nagyjából ez a helyzet. Stabil 2 és 5G hálózatot szeretnék 2x60 m2en 1Gbes Digi optika mellé kb. 40e Ftból. . :R

    [ Szerkesztve ]

    "Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

Új hozzászólás Aktív témák