Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
2022.03.19 11:22:38-kor... bal alsó sarkot figyeld ...hang nélkül is picit bemozdul a kocsi
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
tyielow
aktív tag
válasz KisTücsök #57354 üzenetére
Én is ott álltam 1 ideje, meg a mögöttem lévő is (tehát nem akkor érkezett belém). 3 dudaszó, és zutty. Én fel se fogtam mi történik, mert nem akartam elhinni hogy belémtúrta magát valaki + mint ahogy írtam épp a telefont pakoltam ki a műszerfalra. A tükörben csak annyit láttam h nagyon közell áll mögöttem. Aztán úgy voltam hogy céges autó nem érdekel, nem szállok ki. Így is vannak már olyan karcok az autón mások által hogy hagyjuk... Hazaérve rácsekkoltam, semmi nem látszik.
YouTube: toty1ka
-
biker
nagyúr
Hoztam egy 18-as karikás felvételt
Csak hogy ne mindig Vismajor dudálgasson.
Marha jó a kisváros, csak sok a facckalap, aki nem ismeri a jobb kéz szabályt, akkor se, ha van kint a sarkon tükör a gyengébbek kedvéért. Még a tükörben láttam, ott álltak vagy fél percig, teljesen nem értették, mi történt.
Jól lezúzta volna a kocsit.
az ilyenek szerint annak van elsőbbsége aki egyenesen megy...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
itt ma mindenki meg volt bolondulva 15:30-17:00 közt a városban... párhuzamos közlekedés, külsőben haladok óra szerint 60-al, erre látom hogy futárkocsi otthagyva előttem szabálytalanul, elakadásjelzővel... baltükörben fehér audi messze, index sávváltás, nézem a középső tükröt, kis híján belém jött... érkezhetett vagy 100as tempóval... vág ki külsőbe, észleli az akadályt, vissza mögém, ahogy a futár mellett elhaladtunk, ment ki vissza a külsőbe és taposta neki... másik helyen 2x2 sáv, külsőben haladok, lámpák kikapcsolva, látom jobbról gyalogok várnak... megállok nekik, elindulnak, szemből is áll a forgalom, már előttem járnak, amikor mellettem a belsőben áthúz a gyökér az orruk előtt +piroson áttekerő biciklisek, mindenhol átszaladgáló gyalogosok...
ja meg 2 helyen is egyenesen haladunk a védett úton, szemből érkező meg úgy befordult elém, hogy fékezni kellett rendesen... itt pl mindenféle index nélkül... komolyan itt nem is értem hogy gondolja a szemből érkező, hogy arra halad tovább az út
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #57362 üzenetére
...ja, itt a tavasz és előbújtak barlangjaikból a korlátolt képességű, közlekedni nagyon vágyó madarak
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Szezonalis kerekparosok is kezdenek elobujni. Mar no a total idiotak reszaranya a kozlekedesben.
-
nagyúr
Vannak saját emlékeitek, amikor nektek is kijárna a topik címe viselkedés?
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #57367 üzenetére
amikor asszony karambolozott egy busszal, akkor úgy mentem át a városon, mint egy állat... szabályosan azért, de tapostam rendesen a 60 lovas F-nek (szerencsére ijedtségen kívül baja nem lett... céges kocsinak kicsit elnyomta a busz az orrát)
-
titán
válasz Vismajor01 #57370 üzenetére
Nem pattantam rád. Idéztem amit írtál. Azóta sem tudtad megmutatni, hol ír ilyet a kresz.
-
mephi666
nagyúr
na, összelapátoltam a nagyrészt tegnapi videókat egybe... az elején pirosra 3 autó megy be szépen a kereszteződésbe utána egyik a belsőből egyenesen kifelé, másik nem létező íveket használ, harmadik kereszteződésben leáll trécselni, negyedik bekanyarodik az ember elé van kis racse is... utazósebességem városban óra szerint 60, de az audi ennél jóval többel mehetett... azért, hogy utána 2 perccel már a tesco mellett parkolhasson... 1:13-nál ugorhatott volna fél évre egy jogsi...
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #57373 üzenetére
Szabályosan mentem, nem hajtottam 100al a 60lovas F-el, de lehetőségekhez mérten megforgattam nem lett baja senkinek, mentősök sem voltak... csak 2 normális, fiatal rendőr (buszosnak rendőrt kellett hívnia, nekik meg hivatalból büntetniük kellett... megkérdezték, hogy mi legyen az összeg és beírták a minimumot )
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Hogy az eredetihez is hozzászóljak, szerintem sokszor rossz helyen vannak a prioritások. Bringásként volt ilyen tapasztalatom, hogy megyek fel a hegyre gyök kettővel, mögöttem jön a pótkocsis faszállító, szemben jön lefele egy kocsi, és lassítás helyett lazán leszorít az útról, mert egy emberélet az kevesebbet ér, mint az 1-2 deci dízel olaj és pár perc idő kiesés, amit megspórol. A BMW-seknél láttam még sokszor ezt a fajta ego túltengést, hogy senki más nem számít, aki az utakon van, csak ők. Gondolom az a menő márka, azért vannak ennyire felülreprezentálva nála.
Egy másik gondolat, hogy vezetés oktatáson, szerintem vezetni tanítanak csak meg, közlekedni alig. Emlékszem még, amikor először láttam lassú motort vagy biciklist az úton sötétben a pici hátsó lámpájával, akkor kinéztem a szemem, hogy mi a fasz az ott ahelyett, hogy lassítottam volna. Ez lenne körülbelül az első lecke, amit át kéne adni a kezdőknek, hogyha lövésed sincs, hogy milyen helyzetben vagy, akkor lassítani kell.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz mephi666 #57376 üzenetére
A buszosokkal vigyázni kell, mert lazán kiteszik az indexet és rád húzzák, utána meg te vagy a hibás, mert nem adtál elsőbbséget a buszmegállóból kijövő busznak. Láttam már ilyet a Petőfi hídon, amikor még ott álltak meg.
Ja nekünk apám tolta így a családban nem szabályosan, amikor keresztapám ütközött.
Buliban hasznos! =]
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #57378 üzenetére
Itt asszony volt a hibás, mert van egy idióta stoptáblás kereszteződés, ami balra-jobbra beláthatatlan... ment kocsival exkolléganője után, aki kikanyarodott balra, ő meg úgy gondolta, hogy biztos nem jön senki... aztán így kiment a balról érkező busz elé... nem volt szerencsére nagy a sebesség, de a kocsi elejét megbontotta
-
mephi666
nagyúr
miért vezet mindenki úgy, mint egy? állat!!
-
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #57383 üzenetére
ja, mégis sok előzést lehet látni kereszteződésben is
ez volt amúgy a helyszín ...undorító, mert balról ott az a bádogkerítés, amitől semmit sem lehet látni... jobbról meg az útnak van egy olyan íve, hogy azt se lehet észre venni, ha onnan valaki nagy sebességgel érkezik... ha balról érkezek ide, rendesen lelassítok, mert zebrához is érkezhet pillanatok alatt gyalogos... (kerítés takarásából 1 lépés és a zebrán van) valamint ahonnan asszony kikanyarodott, onnan másik is kidugdossák a kocsi orrát a kelleténél jobban... nagyon kellene ide egy domború tükör, de erre nincs a városnak pénze elios-os esti hangulatvilágításra bezzeg volt... előtte a hagyományos lámpák idejében majdnem nappali világosság volt éjjel is, de ezek az új retkek csak pislákolnak és ez a balesetek számára sincs jó hatással
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Hát itt helyben az volt, hogy 4 sávos 8-as főút, Veszprém, lámpás bekanyarodás, aztán a belső sávon valaki 70-el ért oda, pont mikor zöldre váltott, és kikerülte a külső sávban éppen indulókat, aztán a rendőr ezért odavert valami bírságot, hogy kereszteződésben előzött. Vannak itt érthetetlen dolgok. Mondjuk itt speciel lehetett volna fellebbezni, mert nem hangzik túl életszerűen az egész.
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
válasz Reggie0 #57390 üzenetére
Kihagytam a "szabálytalan" szót
Ami mindennapos és elég balesetveszélyes: főút, 1+1 sáv, jobbról alárendelt út stoptáblával, balra földút, főúton kijelölve balra kanyarodó sáv... aki a stoptáblától balra akar kanyarodni látja hogy balról érkezik 2 autó, az első lassít, indexel jobbra... elvileg mehetne, mert míg az jobbra lekanyarodik, ő simán átér a túlsó sávig... hacsak a kanyarodó mögötti autó nem előz szabálytalanul egyet 90es tempóval, felhasználva a balra kanyarodó sávot...
Ez az egyik eset... másik a szimpla 1+1 sáv, záróvonal, előzni tilos tábla... aztán sokakat egyáltalán nem zavar
-
nyikszi
őstag
Ez se normális, bármi volt az előzmény:
Fellökte a biciklis futárt ; 48 órán belül azonosították a budapesti rendőrök
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
rushty
őstag
Piros [link]
Revolut meghívó pü-ben
-
mephi666
nagyúr
na, itt van néhány újabb érdekesség... igazából a mai 2 eset a szép a végén: matiz-papáék döcögtek végig kb km-t 20-25km/h tempóval, majd gondoltak egyet és ott szépen megfordultak záróvonalon-mindenen keresztül a biciklis meg azért szép, mert a szemből érkező üvöltött-kalimpált-agyvérzést kapott ...igazából nem is értem, hogy miért... (itt sokáig nem volt zebra, közeli körforgalom építése miatt tettek egyet ide, de világít fényes nappal is a tábla messziről)
(a 2. esetnél a csellengő bringás is szép volt, utána meg a papa szerintem akkor is kivág balról, ha 20 méterrel előrébb járok... szétnézés nélkül vakon volt teljesen)
[ Szerkesztve ]
-
Szada85
aktív tag
Mentünk egy Dobogókö-Tatabánya karikát, és nem lett jobb a véleményem a közlekedök mentális és szociális állapotáról, egoista énköpontúság tombolt az utakon...
Bringások csak a kötelezöt hozták, a tucatnyi "úszódresszes" természetesen a sáv közepén jampizik, még esélyed sincs "szabályosan" kikerülni, mert Ö most "vibe"-ban van, vagy épp egymás mellett tekertek a lehetö legflegmábban, mögöttük szépen gyürüzö kocsisorral vonatoztunk, mert na. De tudom, a k*cs*g autósok, azok...
Ami igazán megdöbbentett az viszont ez az új trend, vagy micsoda, lehet, hogy volt valami KRESZ módosítás, vagy csak túl sokat néznek F1-et a fiúkák, de ketten is eljátszották, hogy öket beérve, az elözésre rágyorsítva úgy érezték ök még szabályosan védekezhetnek egyet, és berántották a vasat az út közepére...ezentúl erre sem árt felkészülve lenni..
Alant a Honda gyári csapatának újonca a - gondolom erösen 2023-as technikával felvértezett- 1.4is Civicnek álcázott csapásmérövel gyüjtötte a telemetriát.
Jelentös sebességkülönbséggel érkeztünk meg rá (Ö olyan ~40km/h körül melegítette a komponenseket még , mi kiautóztuk a megengedettet, felfelé pici türéssel), itt észlelte, hogy "kuncsaft" jön:
Kanyarhoz érkeztünk, a differencia miatt viszont még abszolválható lett volna az attack, viszont hösünk fogta a titkos fegyvert, és zárta a kaput, majd végig a kanyarban így haladt, csak, hogy biztos legyen a dolgában:
Az elözés így a kanyar után valósult meg, viszont mellette elhaladva Fittipaldink még egy "köpés-imitálást" is bemutatott a felhúzott ablak mögött, emiatt azt gondolom, hogy begyakorolt, rutinos manövert láthattunk az úriembertöl.
-
Reggie0
félisten
válasz Szada85 #57399 üzenetére
Mivel a kerekparost legalabb 1.5 meteres oldaltav tartasaval kell megelozni, igy ugyis be fogsz logni a szembesavba, akkor meg mar elozhetsz rendesen, savvaltassal is. Igy teljesen mindegy, hogy az sav kozepen megy-e.
Amugy a kepen lathato utviszonyok mellett nem csoda, hogy nem a legszelen megy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
- Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge Edition
- Thrustmaster tx
- Dell Precision 7550 Tervező Vágó Lakberendező Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB
- Thrustmaster Ferrari F1 add on
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest