Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Én nem értem az embereket...
Ma egy nőci a velünk szembeni utcába akart befordulni, mikor jöttek szemből. Mivel a szembejövő kamionon úgy tűnik utólag kapcsol a fék, a nő kénytelen volt eléggé rálépni a gázra, hogy átférjen. Természetesen telibe kapta az oszlopot (nem tudom elhinni, hogy ennyi mindent ki bírt már ez az oszlop ), a hülye kamionos ahelyett, hogy a fékre lépett volna, szépen útbaigazította a nő kocsijának a farát.
Ez még nem a lényegesebb része. A vita tetszett: a nő azzal kezdett, hogy a kamionos túl gyorsan jött (nem értettem az érvet, ha valami túl gyorsan jön, akkor megvárom míg el megy, bár lehet, hogy nem vagyok elég extrém), mivel 40-es körzet. Erre a kamionos megkérdezte, hogy "hol lát 40-es táblát?" (itt eléggé elgondolkoztam, hogy hívok egy szemészt, mert speciel ott állt tőle talán 2 méterre és egy ideje a lakosoknak sikerült elérni, hogy kereszteződésenként legyen egy 40-es tábla, így még azt sem lehet mondani, hogy ha figyeli a táblákat, akkor a városba befele jövet ne látott volna érdekesség képpen egyet sem).
Gondolkoztam rajta, hogy mind a két hülyét feljelentem, hogy kettővel kevesebb idióta legyen az utakon, de inkább gondoltam nem szólok bele...
Ugye, mikor a vezetők helyét az autókban átveszi majd a mesterséges intelligencia, akkor ugye először az ilyen csökkent agyúakat fogják kikapni a kormány mögül? Ugye?
-
Rick4
félisten
válasz leviske #19601 üzenetére
ha valami túl gyorsan jön, akkor megvárom míg el megy, lehet ez már csak akkor derült ki, mikor elindult, és onnan csak a padlógáz volt, egy fél pillanattal lőtte meg úgy látszott, hogy belefér.... Van iyen...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
titán
válasz Avicularia #19606 üzenetére
A ferkakra nem vonatkozik a kresz, nem tudtad?
-
tomcsi23
veterán
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
KrAt
veterán
válasz Integra #19605 üzenetére
Oldal alján: "Címkék: pelikán, bugatti, szopóág"
Babakocsis szuzukisnak meg egy egész kipuffogórendszert a seggébe.. Köcsög..
jajjj suzukisról jut eszembe:
végeztünk a kameraszereléssel, állunk a kocsi mellett kolegával, erre vmi nagyhangú kocsi jön (parkoló egy U alakú házsor közepében, nincs 50 méter egyenes szakasz) de ő tolja neki.. Suzuki sedan full feketére fújt hátsó lámpával, tipikus kisköcsöggel a bal1-en.. Majd egy kb 8-9 méter hosszú parkolóhelyre akar betolatni párhuzamosan az úttal.. Tolat, tolat, majd lazán megtolja a mögötte lévőt Kicsit előre megy, majd mint aki jól végezte a dolgát, kiszáll, lelép Semmi baja nem lett a másik autónak (vmi régebbi ford volt asszem, fém lökössel) de olyat röhögtünk, h nagy gizdafaszfej, és még parkolni se tud
-
jerry311
nagyúr
Hülye szülők jó példája
Egyszer már mögém is mászott be holttérbe egy 2 éves gyerek. Aztán meg rohant az anyuka kalimpálva, amikor elkezdtem tolatni. Faxé' nem lehet figyelni arra a kurv' gyerekre? Miért kell hagyni hogy elmászkáljon egy parkolóban? -
Snoop-y
veterán
válasz Khelben #19614 üzenetére
Holt térben én is tolattam már rá emberkére. Beállt a dobozos seat mögé ahogy a nagy könyvben meg van írva. Épp parkolni készültem sima rutin jobbra hátra beáll. Mikor odaértem a járdán az üres parkolórész mellett a járdán beszélt két figura szatyorral a kezében. Miközben parkoltam az egyik szatyros beállt az üres részbe gondolom át akart menni az úton. Az volt a mákja, hogy rendkívül körülményesen szoktam parkolni és nem lendületből álltam be mint sokan szokták. Így is rálöktem a mögötte álló kocsira és kiterült mint a béka.
Mivel plafonig voltam rakodva hátul nem láttam ki a két oldalsó tükörben meg nem látszottFurcsák az emberek aki mellette állt az kussban volt akkor is és nem védett egy szóval sem mikor jöttek ki az óbégatásra az emberek csak annyit mondott, hogy a Józsikát Elütötték! Pedig nem gondolnám, hogy én voltam a hibás
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Khelben
nagyúr
válasz Snoop-y #19615 üzenetére
Pedig nem gondolnám, hogy én voltam a hibás
Pedig de. Nem tolathatsz úgy, hogy "az előbb még nem volt ott senki". Ha nem látsz hátra, meg kell kérni valakit hogy segítsen, akármennyire életszerűtlen. Ha ilyenkor elütsz valakit, akkor téged büntetnek meg, még ha a kocsid mögött bújkál, akkor is.
A KRESZ külön ki is emeli: 33. § (3) Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. Az irányító személynek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz Khelben #19614 üzenetére
Khelben
Nincs saját gyerekem, de érdekes módon egyik rám bízott gyereknek sem sikerült még ilyen helyzetbe kerülnie. Talán figyelek rájuk?Snoop-y
Jogilag hibás vagy/lettél volna, mert tolatás közben elütötted. Gyakorlatilag meg csak egy komplett idióta mászkál tolató gépjármű mögött. Tolató tehergépjármű mögött meg épeszű ember csak olyan helyen tartózkodik, ahol a tükörben látja a sofőrt. -
Khelben
nagyúr
válasz jerry311 #19617 üzenetére
Majd ha lesz gyereked és eléri a 3-4 éves kort, térjünk vissza a témára. Esetleg kezd el számolgatni, hogy a születése után havonta hányszor menti meg a testi épségét a puszta véletlen.
Nem azt mondom, hogy normális dolog, ha a szülő a parkolóban tolató autó mögé engedi a gyerekét, hanem azt, hogy a leggondosabb, legodafigyelőbb szülővel is előfordulhat. És elő fog fordulni veled is, ha épp nem tolató autóval, akkor más veszélyforrással.
Teljesen más dolog 1-2 (5-10, akármennyi) órán át vigyázni egy gyerekre, meg évekig 0-24 órában felügyelni rá. Már csak statisztikai alapon is csúsznak be hibák.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz Khelben #19618 üzenetére
Na, megint jön a magas ló, majd ha lesz gyereked megtudod... Bla, bla, bla...
Ez csak azon múlik, hogy gondolkodik-e a szülő a gyerek helyett. Ha nem, akkor az sérülésekkel teli gyerekkort sejtet.Ez a statisztikai alapon is csúsznak be hibák... Van ahol nem lehet hibázni.
-
lajafix
addikt
válasz jerry311 #19622 üzenetére
megsúgom: senki nem tud a másik helyett gondolkodni, a gyerek irányítja magát, nem a szülő a gyereket. A szülő mindent megtehet a nevelése során, de a hibák akkor is bekövetkeznek(nem feltételesen, hanem biztosan jönnek). És akkor még azt is mondhatjuk, hogy bizony vannak olyan szülők, akik nem tesznek annyit mint mások.Akkor nem hibázol a gyereknevelésben, ha nem vállalsz be gyereket. Merthogy hiba csak akkor nincs, ha nem csinálsz semmit. De az is hiba.
Rock'n Roll
-
viharhozo
addikt
Egyszer es mindenkorra: lehet biciklivel egyiranyu utcaban a forgalommal szemben menni vagy nem? Vonatkozik-e a jobbkezszabaly a biciklisre?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
7
addikt
válasz jerry311 #19622 üzenetére
Ha mindig helyettem gondolkodtak volna, nem biztos, hogy tudnek magamra vigyazni. Neha szerintem igenis kell, hogy a szulo egy kicsi 'hibazzon', kell a rossz tapasztalat es a serules is.
De ez a hozzaszolasom off valaszokat vetit elore, ugyhogy nem is varok ra reakciot, csak a szemelyes velemenyemet tettem hozza
-
Rick4
félisten
válasz viharhozo #19627 üzenetére
A kerékpár (ahogy a kresz-ben is szerepel) járműnek minősül, amire a szabályok ugyanúgy vonatkoznak mint egy motorra, személygépkocsira, többek között a behajtani tilos is.. Persze amíg kresz vizsga nélkül biciklire lehet ülni, nem kell elvárni, hogy tisztában legyenek vele...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tibi666
senior tag
ma majdnem elütöttek. a zebrán. egy busz!!!
áll a pirosnál, balra akar kanyarodni. én zöldet kapok a zebrán, ő is zöldet kap, mindketten elindulunk. már gyanús volt nekem, hogy az előttem menő srácnak sem jelezte túl egyértelműen, hogy el fogja engedni.megyek tovább, csak közeledik felém a busz bal eleje, már a buszsofőr szemébe néztem, még elfértem. a hülye barom meg folytatja tovább a manővert ahogy mellé kerültem, ha nem ugrok arrébb, elsodor a hátuljával. nemtetszésemet egy jó qrva anyáddal, és dupla bemutatással jeleztem.
a következő lámpánál pirosat kapott, utána kellett volna menni, aztán megrángatni a grabancát, de későn eszméltem. tapló köcsög, ezek után mit várjon az ember az autósoktól, ha még a hivatásos sofőr is majdnem elcsap a zebrán?
-
aphra2
senior tag
válasz Winner_hun #19640 üzenetére
Ez igen, ..(mikor egy hülye kérdésre így passzol egy videó)
Probléma??Hát az meg micsoda?!!
-
viharhozo
addikt
Epp ez a bajom. Nem adja meg az elsobbseget, elutom, meghal, aztan mi alapjan allapitjak meg a felelosseget. Nem egyszer fordult mar elo az eset, a tobbseguk nez, mint a hulyek, persze olyan is volt, aki egyszeruen belerugott az automba, majd odebbment.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
proof88
addikt
válasz viharhozo #19642 üzenetére
Szerintem ha jobbkezesnél balról jön és meghal, akkor nincs miről beszélni.
Egyébként érdekes módon én mindig elsőbbséget adtam az autósoknak a jobbkezesnél is, szóval én biztos vagyok benne, hogy nem minden biciklis megy szabálytalanul. Mondjuk most már nem nagyon tekerek ... -
kételkedem
addikt
Skoda Fabia vs Siemens mozdony.
A sorompó nem működött. A hírekben ha jól emlékszem azt mondták, hogy valaki ellopta a kábelt.Ilyen esetben vajon előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett szándékos emberölésért kell felelnie a kábeltolvajnak???
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
Köd, nedves út: tömegbaleset.
Az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a Zsámbék és Tatabánya közötti szakaszon a sűrű köd miatt legalább hat különálló baleset történt péntek reggel. A balesetekben sok autó ütközött össze. Csak a 36-os kilométerszelvénynél legalább 13 jármű csúszott össze
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
tomcsi23
veterán
válasz kételkedem #19648 üzenetére
Szomorú, de azt sosem értettem, hogyan lehet egy vonattal találkozni. Pláne, ködben, na meg ha nem működik a sorompó, evidens, hogy óvatosabban haladok át. Meg amúgy is, legalább szétnézek. Annyira nem kicsi egy vonat, hogy épp akkor tűnjön fel a sofőr mellett, amikor áthalad a sineken.
Mondjuk 50 méteres látótávolságban kb 2 másodperce lehetett.[ Szerkesztve ]
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Windows 11
- PlayStation 5
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Alienware 500hz
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest