Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Alupedállal próbáltam... soha többé A gáz még elmegy, szép nagy, a kuplung is elviselhető de a fék
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
bocX
tag
Nem tilos, mégsem szabad: valahogy igy lehetne jellemzni.
''A közlekedésben résztvevőkre vonatkozó általános rendelkezések:
3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles
a) a közúti forgalomra, valamint a közútnak és környezetének a védelmére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket megtartani;
b) a közúti jelzések rendelkezéseinek, továbbá a forgalom irányítására, ellenőrzésére jogosultak utasításainak eleget tenni;
c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.''
''A járművezetés személyi feltételei:
4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.''
Tehát elvileg ha tudsz törött kézzel vezetni, akkor mehetsz. Szerintem rendőrfüggő, papucsban szerintem simán megbüntet, mezítláb, nehéz téma...sztem rendőr függő, bár nem látnak be épp miben ülsz a kocsibas...de sztem balesetveszélyes, én sosem vezetnék igysok munka és ugyanannyi lazaság
-
Zozzant
addikt
''na söprés!'' - ''jobbra át!'' - ''ott a helyed!'' - ''tünés!''
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
N1
tag
Nem tudom, hogy mennyire lesz kényelmetlen, ugye az oroszon mindent izomból kell működtetni..
(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''
-
N1
tag
Miért lenne balesetveszélyes?
Nekem inkább az szokott a gondom lenni, hogy újabb kocsikban nem érzem a pedált, annyira puha, és annyira nem jön át a vastag cipőtalp miatt.(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''
-
Mr.Grincs
veterán
Régen volt ilyen szabály a faterom mesélte, hogy tilos félmeztelen meztelen meg mezitláb vezetni.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
bobsys
veterán
-
dragonfx
veterán
mindent lehet csak akarni kell
Amugy többiekkel egyetértve nem javalott, mert xar, nem stabilan kemény a lábad, még a papucsos téma sem jó szerintem...
A kuplung extra kemény, és nem tudod engedni rendesen, mert a bőrőd rugózik.
A féktől kikérgesedik a talpad, a gázt meg úgy érzed mintha a motor elé nyomtad volna már mégis fél gázon avgy csak, szal ez is kemény lesz.
Nem ajánlott."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Foglalt név
addikt
Én nyáron mezítláb vezetek, még senki nem szólt érte. Nincs fémpedál az autóba így nem égeti a talpam, ellenben sokkal jobban érezni a pedálokat. Egyébként érdekes dolog ez a lábégetés, mert a lábadon a bőr érzéketlenebb, tehát ha ott lent a lukban éget, kiváncsi lennék mit művel a kormány vagy a váltó
-
N1
tag
válasz Foglalt név #1372 üzenetére
a kormány és a váltó jóesetben nem alumínium
ez is igaz
ja, és csipázom az aláírásodat. éljen karotta
[Szerkesztve](Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''
-
I_Am
veterán
válasz dragonfx #1369 üzenetére
Nekem Apám kezdő sofőr koromban mikor panaszkodtam volna, hogy bakancsban nem tudok rendesen vezetni azt mondta:
- Akármilyen cipőben tudnod kell vezetni, mert nem attól függ, hogy mi van rajtad.
Pár hónap múlva igaza lett. Papucsban egyetlen dolog miatt lehet valakinek kényelmetlenebb vezetni. Ha izzad a lába és nincs klima a kocsiban, mert akkor állandóan kicsúszik a papucsból a lábfeje.
Én szeretek papucsban vezetni, mert nem annyira izzadós a lábam se, meg van klima is a kocsiban.
Mezítláb is kényelmes, első fél órában nagyon szokatlan lesz, aztán annyira hozzászoksz, hogy rájössz, jobban érezni a pedálokat, sokkal finomabban lehet kezelni őket.
A talp rugalmasságával, most mellétrafáltál, mert fizika.
A cipőben is rugalmas a talpad, tehát tökmindegy érvelés szempontjából, hogy van-e rajtad cipő vagy nincs.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
-
Foglalt név
addikt
Nincs igazad. Pl. az omegában egyáltalán nem mindegy miben vezetsz. Ugyanis ha valami merev talpú cipőben, akkor elöbb-utóbb begyűrőd a pedál és a talpa közé azt a szallagot, ami a kábelköteget tartja és lelóg, mert nincs a műszerfal alatt burkolat. Ha ez sikerül, onnan egyenes út vezet odáig, hogy lerántod a kábelköteget. Mikor ez megtörténik, az ergonómikus kialakításnak hála a kábelek fixen benyomva tartják a pedált, ellenben nincs az az atletikus termet vagy kigyómozgású egyén, aki eléri kézzel a renitenst. Ilyenkor duplán jó lenne a mezítláb, mert ugye egy, nem rántod le, kettő lábujjal ki tudod szabadítani a beszorult pedált
-
I_Am
veterán
válasz Foglalt név #1378 üzenetére
béka
pod?Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
Peet210
őstag
Ezt nekem is megmondta apám, hogy tök mindegy milyen cipőben vezetsz mert nem szabad, hogy ez befolyásoljon.És hát tényleg már nem igazán számít, hogy mezítláb, papucsban, vékony vagy vastagtalpú cipőben vagyok.Bár a vastagabb talpú cípőket jobban szeretem.
Today's record, is tomorrow's motivation
-
bocX
tag
''vastag cipőtalp miatt''
nem holdjáróba kell vezetni
tildy: igen, büntethetné, mert multkor olvastam hogy a baleset 50%-a vagy bármi a női vezetők körében a magas cipő és barátaik okozzá okozzák
rendőrfüggő sztem, de szvsz nem foglalkoznak vele, engem nem érdekel különösebben, mindenki vezessen abba amibe jólesik és akar..csak ha valami gubancot okoz, ne én legyek az áldozat...
no offensesok munka és ugyanannyi lazaság
-
I_Am
veterán
A legtöbb oktató kifejezetten figyelmezteti a női tanoncokat, hogy magassarkú cipőben ne vezessenek, mert balesetveszélyes. Beakadhat a pedál alá a tűsarok.
Ezt van aki betartja van aki nem miután már megvan a jogsija.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz Foglalt név #1378 üzenetére
de.
van.
Amúgy én nem tudok olyan jól szandálban vezetni, mert nem támasztja meg a sarkam a lábbeli (bár a héten vettem egyet, az igen!)... mezitláb még nem próbáltam...Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
I_Am
veterán
válasz bolondember #1388 üzenetére
Persze, hogy nem próbáltad még mezítláb, mert ahoz borotválkozni kellene...
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
tildy
nagyúr
Engem is tiltott a szandáltól (Pedig lapossarkú szandálom van) , azt mégis mentem abban párszor órára, nem volt lényegi különbség.
Hozzáteszem már csak méreteimből adódóan sem nagyon hordhatok magassarkút.
Egyébként valóban balesetveszélyes a magas sarok, de konkrétan nincs megiltva senkinek"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ott ültél mellettem, te Szerinted? Pont tegnap olvastam el megint az anno blogomba írt kis ''tesztet'' az autódról
Bár látom ti rögtön más megközelítésből szemlélitek a dolgokat
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tbs
addikt
Ja, most jutott eszembe, hogy a szervizben, ahol a Jazz-t piszkálgatták, van műszakiztató állomás is. Szerintetek milyen autók várakoztak műszakira..?
Segítek: 5 kutyaegyforma Opel Astra. Más-más rendszámmal és ablakmatricákkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest