Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz Dare2Live #6666 üzenetére

    Én nem is vártam el semmi ilyesmit, csak egy laikus számára kissé összemosód(hat)nak a viszonylag olcsó és fényerős fix Nikkor obikról írtak és a 24-70 az általad írtak alapján, ezt gondoltam tisztázni:R
    Ha hasonlítani akarnám - nem akarom -akkor a Tamron 28-75/2.8-hoz hasonlítanám ami árban, súlyban, messze jobb és képminőségben nem annyival sz*rabb, mint amennyivel olcsóbb :DDD

    Hasonlításra pedig, ekv. 90 lévén a zuiko 45/1.8-at a Nikkor 60/2.8-hoz kellene, ami már se nem kicsi, se nem könnyű, se nem olcsó, se nem fényerősebb :N

    A hiba amibe a DSLR tulajok beleesnek amikor a MILC árakat sokallják az az, hogy elfelejtik a tényt: Ezeket a rendszereket a nulláról kellett fejleszteni, míg az évtizedes múltú DSLR-ek esetén sokszor csak reszelgetés, szenzorcsere és ahhoz algoritmus-optimalizálás történik, ami nyilván K+F költségben se azonos.
    A másik, ami még nem elfelejtendő, hogy bár újonnan elég magas haszonkulccsal nyitnak az m4/3 vázak már 1 év elteltével is a kezdő árhoz képest fillérekért megvehetőek, ugyanez DSLR-fronton azért nem jellemző :N ugyanígy nem korrekt egy évtizedes vagy sokszor még régebbi előéletű így komoly használtpiaccal rendelkező obik árait a bolti újakhoz hasonlítani, vagy éppen az olyan obik új árait összevetni, amiknél szintén már egy évtizedes lencserendszerről van szó, max. kapott egy jobb bevonatot, kis plusz elektronikát, stb.

    Egyébként értem én a problémádat, de a mainstream-hez képest amit te szeretnél az - még ha nem is annyira kicsi, de - rétegigény.

    Kereső: Nekem teljesen jó a G3 D700 méretű keresője, aki "sír" az általában azért sír, mert nincs a vázon semmilyen, ez tényleg bosszantó, de amikor vázat választ övé a döntés, hogy mi a fontosabb. De pl. Olysoknál a VF2 elég sok ember problémáját megoldotta, és a Pana GX1-hez és megcsinálták a GH2 szintű keresőt végre (persze ez a korábbi EVF-nélküli vázak tulajait nem vigasztalja)

    Utazózoom: 18-105 helyett Inkább a Nikkor 18-200-at hasonlítanám az M.Zuiko 14-150-hez, mindjárt más a helyzet, a Pana 14-140 nyilván külön megvéve túlárazott, de kitben megvéve az is annyi mint a 18-200-as kitben.

    De ettől eltekintve fotózás szempontjából a milcek a kompromisszum... és mellesleg drágák is
    Részben igazad van, de ez attól függ mit fotóz az illető. Elég sokan vagyunk itt, akiknek a jelenlegi szokásait teljesen, vagy majd minden téren kielégítik a milc-ek, és amennyivel drágábbak - már ami drágább - azért cserébe megkapod a kisebb méretet, feltűnésmentes használatot, "bárhová/bármikor" hurcolászást, akinek errre van igénye az az artikulatív kijelzőt.
    Ami hiányzik jelenleg MILC vonalon az egy időjárásálló váz, fix F4 vagy F2.8-as zoomok esetleg 1-2 alapból kicsi modellhez fogást javító markolat.

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák