Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz ngaba #93109 üzenetére

    Úgy tudom, hogy az USA-ban a kamatok cégeknél jellemzően 1 évre vannak fixálva. Ezért is jelentkezik a jegybanki kamatemelés hatása időben eltolva.
    Magánszemélyeknek ingatlanügyben kánaán van, mert 20-30 évre is fixálhatták a kamatot. Már azoknak kánaán, akik már túlvannak a vásárláson. Akik ezután kénytelenek venni vagy eladni, azoknak szívás.
    Autókölcsönök esetében nincs fix kamatozás, ezért ott már jóval nagyobb a balhé. Vannak, akik már bankcsődöket vizionálnak ha ilyen ütemben esnek tovább a használt autók árai. Egyre több adósnak lesz ugyanis olcsóbb odaadni az autót a banknak, mint kifizetni a rajta levő hitelt. A bank meg nem tud mit kezdeni, mint benyelni a veszteséget.

    "ki kell bírnia rövid ideig."
    Momentán az van, hogy elérték a törvényi adósságplafont. Kb. május végéig elég a kincstár tartaléka az állami szervek üzemeltetésére. Ha addig nem egyeznek meg a politikusok a plafon emeléséről, akkor botrány lesz. Utána meg az a kérdés, hogy meddig kell magasnak maradnia a kamatnak, és mennyire magasnak. Korábban a piac azt árazta, hogy már szeptembertől kamatvágás lesz, aztán ez novemberre tolódott, most már idénre a piac se vár csökkenést.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák