Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz mgoogyi #84685 üzenetére

    És Hi!King: Sry Srácok, továbbra sem értem. :B Vagyis jó eséllyel máshogy látjuk ezt. Illetve azóta újabb kérdések merültek fel bennem az "iskolapéldákkal" kapcsolatban, de elengedem a témát, parttalan vita lenne. :R

    #84719 Shadowbull: Mit csinálj 200k-val? Nehéz erre válaszolni, mivel nem ismerjük a vagyoni helyzetedet, illetve ami még fontosabb: a portfóliód összetételét. Én a jelenlegi helyzetben biztos, h nem vinném az összes likvid tőkémet a tőzsdére (nem is teszem). Az ETF tényleg jó opció lehet Neked, de szerintem most max a tőkéd felével. Magyarországon most egy kicsit "jobb világ" van, de ha odakint élnék a többi pénzt valószínűleg más reáleszközbe fektetném. Leginkább ingatlanba. Nem gondolkodtál még külföldi ingatlanvásárláson? Nekem most ez a vesszőparipám. :B Németországból nézve Magyarország is jó befektetés lehet (és pár hónap múlva valószínűleg még inkább az lesz), de nagyon jó lehetőségek vannak például Spanyolországban is! A német ingatlanpiacot most annyira nem ajánlanám.
    Most az átlagosnál jóval több a bizonytalansági tényező, szóval bármerre indulsz, nagyobb a "kudarc" esélye. A kockázatcsökkentés miatt szerintem mindenképpen érdemes két irányba indulnod.

Új hozzászólás Aktív témák