Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz G@ben #75919 üzenetére

    Nem érted. A reáleszközök csak hosszú távon vett átlagot tekintve követi csak az inflációt. A jelenlegihez hasonló inflációs sokkokban nagyjából semmi olyan befektetés nincs, ami biztosan rövid távon is lematcheli az inflációt. Vannak befektetések, amikkel lehet olyan hozamra is szert tenni, ami magasabb mint az infláció, de ezek jellemzően spekulatív eszközök amiknek a hozamát tekintve semmi köze nincs az inflációhoz (inflációmentes környezetben is ugyanúgy lehet spekulatív eszközökkel szakítani/meg bukni is/)
    Magyarán ha eddig semmit se foglalkoztál a befektetésekkel és most vakarózol meg kapkodsz, annak se értelme se haszna nem lesz... se jó vége...
    Ne a mostani inflációval foglalkozzál, hanem alakítsál ki egy olyan hosszútávú befektetési stratégiát (ha eddig még nem tetted), ami a hosszú időtáv alatt időnként esetlegesen előforduló, jelenlegihez hasonló inflációs sokkokat kikompenzálja (nem real time, hanem hosszútávon, azaz a jobb időkben kapod majd meg előre/utólag a rosszabb időkre vonatkozó "kompenzációt"!).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák