Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz SG3rg0 #70013 üzenetére

    Nem fizet 6.45%-ot. 1/eladási hozamot fizet (legalábbis a táblázatban ezt az oszlopot kell nézni). Az jelen esetben 3.76%.

    A 6.45% az évesített hozam, a valódi hozamból számítják, lényegében az a hozam amit a papír fizetne, ha pont egy év múlva lenne a lejárata. A célja, hogy a különböző lejáratú papírok hozama valahogy össze legyen hasonlítható, időértéktől függetlenül.

    Abban igazad van, hogy egységnyi idő alatt többet hoz a konyhára, cserébe még 2.5 hónapig benne ül a pénzed. Ha neked ez nem probléma, érdemes lehet a decemberi lejáratút választani.

    Egyébként ha nagyon kell, el tudod adni lejárat előtt a DKJ-eket webkincstáron, de valószínűleg némi bukóval, amit előre nem is nagyon lehet megmondani, pontosan mennyi lesz. Ezek a papírok máshogy működnek, mint a MÁP+ vagy a PMÁP, piaci árjegyzés van rájuk, a piac mondja meg éppen mennyit érnek, azaz mennyi a realizálható hozam rajtuk egészen a lejáratig (a lejáratkori hozam fix, az számítható a linkelt táblázatokból). Szóval én idő előtti eladással nem terveznék a helyedben, olyan lejáratot érdemes választani, ami megfelelő lehet az anyagi céljaidnak (=mikor kell a pénz).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák