Új hozzászólás Aktív témák

  • Neuler

    csendes tag

    válasz Lex Icon #67264 üzenetére

    Tőlem az idézet és lehet nem voltam elég egyértelmű:
    Itt arra gondoltam, hogy a visszaváltás / eladás feltételeinek módosítása elméleti kockázat lehet. Az nyilvánvaló, hogy az államnak alapvetően nem érdeke az állampapírokban tarott vagyon csökkenésének előidézése a feltételek meglehetősen negatív irányba történő elmozdításával. A nem adják visszáról szerintem szó sem volt, a lejárat előtti visszaváltás lehetőségének módosításáról igen.

    "Törlesztés, visszaváltás
    A Prémium Magyar Állampapírt a Kibocsátó lejárat előtt nem váltja vissza. A Prémium Magyar Állampapír névértékének visszafizetése a lejáratkor egy összegben esedékes. "
    (https://www.allampapir.hu/ismerteto/PMAP/2025K_ismerteto.pdf)
    A jelenlegi forgalmazói gyakorlat jó, főleg az államkincstárnál.

    Kicsit elvonatkoztatva: Biztosra vehetem-e, hogy a jövőben hogy lesz abból kiindulva, hogy most hogy van? Szerintem nem de erősen élhetek a feltételezéssel. Mondhatom azt is, hogy ha valami nem A hanem B módon lesz, és ezt a szerződésben foglaltak lehetővé teszik akkor ne verjem az asztalt, hogy dehát én A-ra számítottam. A tájékozódás fontos.

    Rövid visszatérés: Igen attól, hogy valami elméleti szinten bekövetkezhet attól még lehet 0% közeli az esélye, logikus magyarázatot nem tudok adni én sem számítok rá pusztán tájékozódom. :)

Új hozzászólás Aktív témák