Új hozzászólás Aktív témák

  • Neuler

    csendes tag

    Sziasztok, lehet már többször megválaszolt roppant egyszerű kérdés de még nem találtam választ így inkább megkérdezem:

    Rövid felfezetés:
    PMÁP vásárlása a terv, ebből is a 3 éves egyelőre, kicsit tartok tőle, hogy egy növekvő válság esetén vagy a visszaváltási díj fog emelkedni vagy az idő előtti eladás lesz limitálva vagy ütközik majd a legrosszabb esetben akadályokba így a 3 év még kibírható idő, 5 év már nem feltétlen, lehet csak túl óvatos lennék, utólag derülne ki, hogy nyerhettem volna többet is de inkább legyen így.

    A másik a kamat, ugye itt van egy kamatbázis illetve egy kamatprémium. Na ehhez lenne kérdésem:
    Jelenleg a 2025/k-ra:

    Kérdés:
    "Az első kamatperiódus esetében - értve ezalatt a 2022. január 21. napjától (ezt a napot is beleértve) 2023.
    március 27. napjáig (ezt a napot nem beleértve) terjedő időszakot - a kamatbázis mértéke 5,10% p.a., azaz évi öt egész egy tized százalék"

    Ez azt jelenti, hogy amennyiben az idei infláció mértéke nő (mondjuk legyen 7% tehát a kamatbázis, 2023-2024 között 7% lenne) akkor a 2025/k sorozat 2023-2024 között a mostani időszakra megállapított 5,1%-os kamatbázis helyett 7%-os kamatbázissal rendelkezne és amennyiben más változás nem történik úgy 2023-2024 között 7,75%-os kamattal lehetne számolni?
    (Spekulatív kérdés természetesen mely lényege, hogy megerősítést kapjak abban, hogy megfelelően értelmezem az ajánlatot. :D )

    Köszönöm előre is a válaszokat.

    Egyéb: A hozam újraforgatása is töprengésre ad okot amennyiben 3 év után ha törik ha szakad kellen a pénz akkor ezt is MÁP+ illetve egyéves kincstárjegybe lenne érdemes beforgatnom ami alacsonyabb hozam de garantáltan visszaszedhető.... túlzott óvatosság...

Új hozzászólás Aktív témák