Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    Néhány dolog azért itt a fentebbi témához:
    Ha az apuka végig katás/minimálbéren bejelentett vállalkozó volt, akkor nem éri meg a 75 ezres kata mert ígyis-úgyos vacak nyugdíjra számíthat, a +25 ezres havi befizetés kvázi kidobott pénz, jobb ha félreteszi. A 75 ezres kata akkor tudja csakis megérni, ha katás vagy, de előtte viszonylag jó fizetéssel volt egy hosszabb időszakban alkalmazotti fizetésed. Ekkor ugyanis sokkal jobb, ha azt a jó fizetésedet magasabb százalékkal számolják el.
    Nem értek egyet azzal, hogy ha valakinek már csak 10 éve van, akkor 100% állampapíyr portfóliót válasszon. Elfelejtitek, hogy nem a teljes összegre egyben lesz szüksége 10 év múlva, mert akkor mág igaz is lenne, hanem a nyugdíjba vonulást követő mondjuk 25-30 évben folyamatosan. Itt máris olyan időtávokról beszélünk ami indokolttá tesz egy legalább 50% részvényarányt.
    Megmondom az őszintét, ha ebben a helyzetben nincs már az illetőnek egy jelenősebb felalmozott vagyona, teljes kockázatvállalás elkerüléssel nem fog boldogulni.
    Szerintem egyébként az illetőnek kb 200 ezer Ft-ot kellene félretennie, (ebből lesz 10 év alatt durván 30 milió ha befekteti) abból már talán ki tud jönni, ha még dolgozgat is mellette egy kicsit néha.
    A havi 20-25 ezres megtakarítás amit ő eredetileg szeretett volna működne, ha 25 éves lenne és nem 55. Akkor ugyanis ennyiből is összejönne mai értéken 60M Ft nyugdíjas korra, de Apukának 55 évesen 10 év alatt 4 millió is alighogy.
    Kérdés esetleg nincsen-e valami vagyontárgya, amiből pénzt lehet majd csinálni, pl kisebb ingatlanba költözés, kiadott ingatlan stb...

Új hozzászólás Aktív témák