Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoty4

    őstag

    kifutottam a szerk. időből:
    kbc leírásban:
    "Amikor az ellenőrzött tőkepiaci ügylet keretében vásárolt külföldi tőzsdei részvények osztalékot fizetnek, általában akkor is csak a nettó osztalék érkezik meg az adózó számlájára, a bruttó osztalékból az adót levonja a kifizető társaság és/vagy valamelyik, a tranzakcióban közreműködő közvetítő. Ha a levont adó nem éri el a magyar jogszabályok által előírt mértéket (jelenleg 15%*), akkor társaságunk automatikusan levonja a különbözetet és továbbítja azt az adóhatóságnak."
    Na az RC ezt nem tette meg!!!

    "A TBSZ számlákon végzett tranzakciók után nem kell adót (szociális hozzájárulást sem) fizetni és bevallást sem kell készíteni az itt elért jövedelmekről.

    Ha azonban a tartós befektetési számlát a gyűjtőév zárásától számított 3 éven belül megszüntetjük, akkor csak a 15%*-os adót kell megfizetnünk.
    Mindezt a teljes elért lekötési hozam után, tehát nem csak a kamatjövedelmek után. Ha ilyen módon feltörjük a TBSZ-t, akkor a 15%*-os adót magunknak kell bevallanunk és befizetnünk.

    Ha a tartós befektetési számlát a gyűjtőév zárásától számított 3 éven túl, de 5 éven belül szüntetjük meg, akkor csak 10%-os adót kell megfizetnünk a teljes elért lekötési hozam után. Ha ilyen módon feltörjük a TBSZ-t, akkor a 10%-os adót magunknak kell bevallanunk és befizetnünk.

    Ha a tartós befektetési számlát a gyűjtőév zárásától számított 5 éven túl megtartjuk, úgy az ott elért jövedelem teljesen adómentes."
    Na erre hivatkozott az RC-s is telefonba

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák