Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz Zoty4 #49210 üzenetére

    Azért mész oda és tankolsz a benzinkúton 5 perc alatt, mert tudod, hogy 5 perc a tankolás, ergo felesleges előre kitalálni, hogy mikor fogsz tankolni. Ez ugyanolyan, mint amikor tudod, hogy 5 percenként jár a busz, tehát nem nézed meg a menetrendet. Ha falun élsz, akkor tudod, hogy 1 óránként jár a busz, tehát eltervezed, hogy mikor mész ki a buszmegállóba. Ez csak rutin, megszokás kérdése. Sokan egyetlen töltéssel kihúznak egy hónapot.

    Ugyanez van az elektromos autóknál is, tudod, hogy 20-30 perc feltölteni 80%-ra, tehát 300 kilométerenként céltudatosan ott hagyod valahol 20-30 percre. Ha nem tudtad megoldani, akkor csak 5 percig töltöd, arra, hogy hazamenj vele, 5 perc alatt is belemegy elég nafta. A hagyományos kocsit sem töltöd mindig csurig.

    Plusz az elektromos autó előnye, hogyha nagyon kell, akkor otthon este, a hagyományos konnektorból is fel tudod tölteni, ezt nem tudod megtenni egy robbanómotorossal, ha nem tartasz otthon mindig friss naftát.

    Amúgy szerintem probléma soha nem lesz, hogy nincs elég töltő, mert az elektromos autók számával párhuzamosan a töltőállomások számát is növelni fogják és maguk a töltőállomások/akkumulátorok is egyre hatékonyabbak lesznek. 10 év múlva már 1000 kilométert is meg lehet tenni egy töltéssel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák