Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    addikt

    válasz Zoty4 #49051 üzenetére

    Az EV-ket továbbra is brutálisan támogatják az államok. Mostanában legfőképpen azzal, hogy egyre korábbra hozzák a hagyományos autók forgalmazásának tervezett tilalmát.
    Emellé ha bejön az, hogy valóban gyorsan tölthetők lesznek az akkuk, azzal megszűnik az EV-k tömeges terjedését hátráltató legsúlyosabb probléma.
    Mindamellett ami most folyik az szerintem buborék, mint ahogy a BTC is az. Nem csak a retail, de az intézményi vevők is tövig nyomják a gázpedált. Mindenki pókert játszik, pedig mindenki tudja hogy a játék végén a többség veszteni fog.
    Én sem írnám le a hagyományos autógyártókat. Ők is meg tudják venni az akkumlátorokat, vannak jó mérnökeik, gyártókapacitásuk, értékesítési hálózatuk, és márkaértékük. Még Kínában sem hiszem, hogy a 100+ HimiHumi EV gyártó kellően nagyra tud nőni hogy méretgazdaságos legyen, de hogy Európában nem sokan fognak Synsangxi EV-t venni Volkswagen helyett, abban meglehetősen biztos vagyok.

    (Igaz, hogy én a Tesla-kon is mindig meglepődök mikor látok egyet-egyet a parkolókban. Szívesen megkérdezném a tulajoktól hogy: de miért? Egyetlen racionális válaszként azt tudom elképzelni hogy napelemes családi házban laknak, és rengeteget kell autózniuk.)

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák