Új hozzászólás Aktív témák

  • H A M M E R

    csendes tag

    válasz Mercutio_ #30470 üzenetére

    Nincs hitelem, így nem láttam a kisbetűs részt, de a fix, az szerintem fix, nem változhat. Több ilyen cikk is van, ahol erről írnak, hogy aki fixált kamattal vett fel hitelt, az jobban járt az elmúlt pár évben mintha albiban lakott volna, mert az albidíjak emelkedtek, a hiteltörlesztője meg nem, arról nem is beszélve, hogy a lakás is többet ér mint pl 3 évvel ezelőtt.

    Mai ilyen témájú írás.

    Én azt hallom, hogy ha az ismert számok alapján kalkulálsz, akkor 3-4 % os kamatra kapsz hitelt, hosszútávon (amortizáció, adó és minden költséggel) 6-7 % os hozam jön be egy lakásból, airbnb -s kiadásból ennek többszöröse, ha jó helyen van a lakás. Tehát ha csak ezt nézed nagyon megéri lakást venni hitelre is. Viszont van egy ismeretlen az egyenletben, nem lehet megmondani, hogy hogyan változnak a lakásárak. Van aki szerint nőni fognak, ha megemelkedik az új lakásoknál az ÁFA, akkor megemelkedik az új lakások ára. Ezért többen akarnak használtat venni. És a nagyobb kereslett miatt a használt lakásoké is nőni fog.
    Viszont van aki az ellenkezőjét gondolja azt, hogy csökkenni fognak az árak, mert ha emelkednek a hitel kamatok (aki korábban fixet vett fel annak nem, viszont aki ez után akar felvenni annak igen) akkor nagyobb kamatra kevesebben fognak vásárolni. És a kisebb kereslet miatt csökkenni fognak az árak végül. Ehhez viszont jósnak kéne lenni, hogy megmondjuk hogy lesz...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák