Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz BÁ Nutrition #28263 üzenetére

    En [par evvel ezelott] egy nagyon kicsit lattam a vezerelt aram oldalarol (az egyik keszulektipus parameterezese miatt). Baromira meg van kotve a szolgaltatok keze, mikor mennyit kell adni, tulkepp mvm-bol jovo korlatozas vagy szintentartas parancson kivul - 5 evente 1x - taviratilag sose kapcsoljak oket, csak a beepitett - ez neha valtozik, jogszabalyhoz igazitjak - menetrend fut. Nagyon szocialis, fomusoridoben is kell aramot adjanak ki ne huljon a lakas vagy viz, es ejjel egyben sokat, holott igy nem tudjak elegge elcsusztatni oket, ami javitana a kihasznaltsagon. Raadasul hogy kb. mennyit szamit egy csoport kapcsolgatasa, az nem tul egyszeruen josolhato (pl. napkozben kevesen hasznaljak el a melegvizet, ha delelott is kapott mar egy fel orat, akkor delutan 3 perc utan a bojler felfutve erzi magat). Ehhez kepest 2 hetre elore egy gorbet kell megvenniuk (marmint ossz, ennek a vezerelt csak az egyik osszetevoje), az is korlatozott pl. meredeksegben, amihez kepest pluszban es minuszban is baromi sokat kell fizetni. Nagyon ritkan tudnak a vezerelttel javitani a helyzeten, pedig az megoldas lehetne, csak nem jo a jogszabalyi kornyezet hozza.
    Ez nem a muszaki, hanem a kereskedoi oldal, ez igaz. De a kereskedes arai meg azert vannak igy kitalalva, mert muszakilag ennyibe kerul a varatlan utaztatas. Meg a lent emlitett gazturbinasok inditasa. Es akkro jon a kotelezo atvetel, a cs.hazak napeleme me'g nem is nagy tetel, de pl. a tavhoszolgaltatok ahol szemetegetessel aramot es futest csinalnak... az rkv-kat a nemeteknel pont a betaplalas (egy bizonyos mennyiseg felett) korlatozasara hasznalt, es azt valoban taviratokkal, az aktualis allapotokhoz kepest menedzselve csinaljak.
    Az lehet, hogy itthon az utobbi idoben kozben bejott H es nem tudom mi a masik plusz tarifa mar kicsit jobb a helyzet, anno csak a nappali meg a vezerelt volt, visszavetel akkor alakulgatott me'g csak.

Új hozzászólás Aktív témák