Új hozzászólás Aktív témák

  • Flashcash

    Közösségépítő

    válasz Lmh #19921 üzenetére

    2, -es pont nem lenne egyszerűbb egyébként? Ha itt a bankom e-bankján keresztül vásárolok, akkor az is költségekkel jár? K&H-s vagyok ha ez számít valamit.
    -A bankodtól függ, a sima netbankban nem tudod megvásárolni az állampapírt, értékpapírszámlát és ahhoz kapcsolódóan ebroker/webroker hozzáférést kell igényelni. Ennek a díját a bankodnál kell megkérdezni. (havidíj, állománydíj stb.)
    Ennek a megoldásnak annyi előnye van, hogy a visszautalásnál megspórolható a tranzakciós adó, ugyanazon a banknál levő saját számlák közötti átvezetésnél, hátránya pedig számlavezetés járulékos költsége lehet.

    3, -as pontban világos a regisztráció, belépés, majd jön az a rész, hogy "beutalsz a számládra" - ez gondolom pénzbe kerül, mert ez utalás. Ezért írtad, hogy vásárolhatok a webkincstár felületén akár kártyával is, ami ugyebár egyelőre ingyenes ha jól tudom. Szóval ez a második eset szintén ingyenes lenne, mint a a 2-es pont (?) gondolom én.
    -Itt is a bankodtól függ, nekem pl. a K&H-nál van ingyenes tranzakciós adó mentes utalásom is, így én ingyen utalok és ingyen vásárolhatok bankkártyával is. Ha neked csak a bankkártyás vásárlás az ingyenes, akkor azt kell használni.

    Konkrét példa a költségekről:
    -1millióFt -> Kamatozó kincstárjegybe 12hó
    1, számlanyitás az államkincstárnál - 0Ft
    2, ingyenes bankkártyás vásárlás (vásárlási limiteket ellenőrizni kell ekkora összegnél) - 0Ft
    3, Kincstárjegy jegyzés 12 hó - 0Ft
    4, Lejárat után: 1029400Ft kerül a pénzszámládra
    5, innen ki szeretnéd venni a pénzed egy belföldi számlaszámra: 3088Ft a tranzakciós adó amit le kell vonni
    6, így összesen 1026312Ft-ot tudsz elutalni a számládra
    7, dönthetsz úgy is, hogy ott tartod a pénzed és újra befekteted (tranzakciós adó, csak kiutaláskor van)

Új hozzászólás Aktív témák