Új hozzászólás Aktív témák

  • kokov

    tag

    válasz concret_hp #18467 üzenetére

    A lényeg az, hogy az utazás árának az emelése oldja meg a vasút problémáját, hiszen a diákkedvezmény korlátozása is egy áremelés. Semmit több.
    A lényeg az, hogy a szolgáltatás színvonalának csökkentése oldja meg a vasút problémáját (járatritkítás, vonalbezárás stb.) olyan szerelvények vásárlása, amik klímára vannak tervezve, de klíma az nincs bennük és olyan meleg van bent, hogy meg lehet dögleni. Olyan üzembentartási problémákat viszont behoz, amiknek a megoldását képtelenek az éles üzemidőn kívülre szorítani és a szervízben megoldani. Pályaudvarokon drehálnak állandóan.
    Ez az intézkedéssorozat oldja meg a problémát. Áremelés mellett a szolgáltatás legyengítése.
    A kevesebb néha több. Lehet hogy a szovjetben megsüketültél, de jött. (Már ha a mozdony be nem tojt.) Én nem bírom a meleget. Megőrülök tőle. Régen a szovjet kocsiban megálltam kint az ajtóknál, amikből egyet-egyet kinyitottam mindkét oldalon (akkor még kilincses volt) és ott álltam végig a kereszthuzatban. Ez volt a menekülő út. Falat kenyér, de valami volt. Most ez sincs. Ez egy kínzás így. Mocskos volt a szovjet, a tisztaság egy picit javult, minden más egy kalap szamóca. Hétvégén jár klímás vonat a Budapest-Vác vonalon. Fontos, hogy amikor az elvtárs kirándulni megy le ne izzadjon.

    Az embernek váltásruhát kell vinni magával, hogy tárgyalóképes legyen. Ezzel dolgozni menni nem lehet. Úgy értem, hogy aki azért jár autóval mert elvárják, hogy valahogy kinézzen az nem fog váltani ha nem akar wc-kben tollászkodni minden nap. Nem fog váltani attól, mert kirabolják az útonállók. Mert azoknak, akik az út szélén állva kirabolják a becsületes embert van nevük és ez az útonálló. Ha kék egyenruhába öltözteted őket, akkor is csak útonállók maradnak. Bűnözők. Az, aki összegszerűen x milliárd Ft bírság beszedését megköveteli egy közönséges rablóbanda vezére és semmi több. A nép nem hülye. Ezt be kell fejezni. Azonnal.

    Ezt nem lehet támogatni. Ti nem gazdasági meggondolásokról vitáztok.
    Ti arról vitáztok, hogy mi az az "elégséges szolgáltatás" ami, mint kormányzati eredmény támogatható.
    Az egymással ütköztetett intézkedéssorozatok egyike sem teremtette meg a mozgástér érdemi növekedését. Gazdasági oldalról közelítve csak duma van, mert duma az, ha túl sok a ha. Ha a Fidesz maradt volna, akkor ez lett volna meg az lett volna. Vagy nem. A tény az, hogy a rendszerváltás óta az egyetlen kézzel fogható valódi eredmény az árubőség és ez nem kormányzati eredmény. Nem azért ülünk jobb autókban, mert elértünk valamit, amit más gazdaságpolitikával nem lehet. Azért ülünk jobb minőségű autóban mert van. Mert lehet kapni.

    Elegem van a Fidesz kormány kishitűségéből is pedig megszavaztam és újra meg fogom szavazni mert nincs jobb. Nem csak a korrupcióban van pénz. Mintha el sem hinnék magukról, hogy képesek pénzt keresni tudással. Nem mernek kormányozni. Tessék hatástanulmányokat készíteni és publikálni, utat választani, az emberek támogatását elnyerni hozzá és végigcsinálni. Kormányozzatok már végre! Nem látszatintézkedések kellenek. Valódi tartalom kell. Miért nem csinál itt senki semmit?

Új hozzászólás Aktív témák