Új hozzászólás Aktív témák

  • bigbuda

    aktív tag

    [DKJ vs PMÁP 1 even belüli visszavaltas kérdés]
    Sziasztok,
    Jelenleg a portfólióm nagy százaléka PMÁP-ba van (még a 1.5% bónuszos sorozatokbol)
    A portfólióm másik részét jelenleg DKJ-ba forgatgatom (kB 1-2 havi lejaratok)
    Nos mostanra a DKJ-nek a kamata eléggé lecsokkent a pár hónappal ezelottihez hasonlítva, és gondolkodok hogy kB ilyen 1 even belüli lejárattal nem érné e meg jobban a PMAP vétele. Könnyen ki lehet számítani, hogy x hónap után melyik mennyit hozna visszavaltas esetén (természetesen kalkulalva a PMÁP 1% büntivel)

    Jelenleg már kevesebb mint 3 hónap után is jobban járnék a PMAP-al ha azt visszavaltanam.
    Ugye amit nem lehet tudni, hogy a visszavaltasi feltételek meddig állnak fent PMÁP - nal.
    Az ezzel kapcsolatos eddigi változások mikéntjét nem követtem. Kérdésem az lenne, hogy ha lenne bármi változás (pl. 5%-ra emelkedik a bünti, vagy egyáltalán vissza se lehet váltani lejárat előtt...) akkor az hogy szokott kinezni? Értem ezalatt, hogy bejelentés után még van ideje az embernek gondolkodni és lépni hogy a jelenlegi szabályokkal még akár kivegye ha akarja, vagy inkább úgy kell elkepzelni, hogy egyik nap bejelentik és azonnali hatállyal érvénybe lép, tehát már nem lehet időbe lépni..?

    Ezt az egyetlen rizikót látom most, van esetleg másik is jelenleg DKJ vs PMÁP kérdésben rövid lejáratú visszavaltast figyelembe véve szerintetek? Mikre érdemes még figyelni? :R

    Nem lenne rossz az inflabol fakado jó kamatokat kihasznalni még jövőre is, vagy amíg jobb mint a DKJ. Aztán ha fordul a kocka szépen visszavlatani és atcaoportositani mashova.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák