Új hozzászólás Aktív témák

  • repvez

    addikt

    válasz robag93 #102574 üzenetére

    tudom ezért irtam, hogy itt nem ugy van mint a értékpapirnál, hogy van egy viszonylag fix töke érték és arra jön a kamat, ezért is nem akarom eladni a részvényt, mert amiket mondjuk egy éve vettem azokat már nem tudnám ugyan anyniért visszavenni , csak akkor ha valami gebasz van a céggel .
    És azt is értem, hogy mondjuk 10 év mulva teszem azt 100 dollárbol addigra lesz mondjuk 700. de ha nem növelem a darabszámot akkor egyrészt kevesebb lesz a nyereség másrészt ha hozzá kell nyulni akkor hamar elfogy és 10 év mulva az a 700 se érne olyan sokat.
    mert akkor ha jol értem a többség leegyszerüsitve végul is azt ajánlja, hogy anyni pénzt kell beletölni olyan részvénybe ami lehetöleg éves szinten legalább 4%ot emelkedik összesen és igy évente ennyit ki lehet venni ,mert mindig visszatermeli.
    Tehát kb 150 misivel érné el az egyensujt az ember , hogy éves szinten 6 milliot ki lehessen venni

    "Van egy 10 dolláros részvényed, ami hoz az első évben 10%-ot, így 11-et fog érni
    A második évben is hoz 10%-ot, akkor nem 12 lesz az értéke, hanem 11x1,1 azaz 12,10, ez a tankönyvi kamatos kamat"

    ez a levezetés se jo vélemyénem szerint, mert ha csak egy darab részvény van akkor ott nincs külön töke amihez hozzáadodik az elözö évi kamat, ott csak 10 dollárrol indul és ha az elso évben hoz 10%ot akkor lesz 11, a 2. ban is hoz akkor lesz 12 az értéke, de a harmadikban meg veszt 10%ot akkor megint csak 11 lesz az értéke,
    igy nem jön ki a kamatos kamat elv, csak ha minden évben az adott nyereség átkerül a tökerészbe amit már nem érint a következö évis teljesitmény.

    A másik az osztalék rész, ha egy cég fizet osztalékot ahhoz nagyon nagy darabszám és befektetés kell, hogy abbol bármi használhato bevétel jöjjön össze.
    ha jol számoltam akkor a coca cola egy részvény után 0,4 dollárt fizet, akkor hogy kapj is egy kis pénzt legalább 1000x kell hogy negyed évente 400 dolárt fizessen, de mivel 62 dollár egy részvény ez 62000 dollárbol jönne ki. igy akinek van 62k fölöslegben az nem a 400 dollár miatt csinálja , hogy abbol éljen meg.

Új hozzászólás Aktív témák