Új hozzászólás Aktív témák

  • Darko_addict

    őstag

    Sziasztok!

    Rendelkezem egy Canon G7X Mk2-vel, amit egy régebbi típusú Nikon D3100 után vásároltam. Nagyon tetszik a technikája, a forgatható és érintőkijelző, a WiFi, a szoftveres tulajdonságai és újdonságai! Egész más világ és nem bánom a cserét (kategória között). Azonban mégsem teljesen vagyok kibékülve a Canonnal, mert a fókusz nehézkes. Automata módban is képes vagyok homályos képet készíteni az autóról, a fókuszpont folyamatosan elugrik (mert észrevesz valamit valahol egészen máshol), a makró egyszerűen gyötrelmes. Volt a kertben egy akkora pók, mint még sosem láttam és képtelen voltam értelmes képet készíteni róla. Be kellett menjek az olcsó fis-fos telefonomért, hogy aztán 3 mp alatt olyan képeket lőjjel, mint ezzel 3 perc alatt sem sikerült. A gép használt volt, de nagyon szép állapotú, teljesen karcmentes, előző tulaj főleg videókat csinált vele beltéren, nem hiszem, hogy baja lenne. Sajnos "bonyolultnak" és nyögvenyelősnek találom a képkészítést vele, valahogy nem azt akarja csinálni, amit én is.

    Azt is beszéltük már itt korábban, hogy a telefonokkal miért olyan könnyű jó képeket csinálni, de az ugye mű, AI által összerakott, élesített, módosított stb.

    Most azon gondolkodom, hogy esetleg lecserélném egy Sony RX100 MK IV-re (az V sokkal drágább), de nem tudom, lenne-e érdembeli különbség. Anno sokat olvasgattam és nem véletlen döntöttem a Canon mellett, a személyes preferenciáimnak jobban megfelelt. Mi a véleményetek a szerencsétlenkedésemről? Engem csak az menthet meg, ha a bugyuta telefonoknál maradok, vagy láttok rá esélyt, hogy a Sony az említett tulajdonságok mellett mást tudna nyújtani?

    Köszi!

    Don't give up your dreams. Keep sleeping.

Új hozzászólás Aktív témák