Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9360

    aktív tag

    Üdv!

    Gondolkodom egy új (ténylegesen is új, vagy csak számomra új is lehet) fényképezőgép vételén. Nem vagyok nagy fotós, családi képek (kültér és beltér), utazásos képek (épületek, tájak, hangulatok és magunk).
    Nem akarok beleesni a zoom problémába, de engem is vonz a nagyobb átfogás, bár ha szoftveresen ki lehet emelni (és ezáltal nagyítani) a távolban lévő célt, akkor akár az is megfelelhet.

    Pana LX15, Sony RX100 környékén gondolkozom. Nincsenek pariban a Pana LX15-tel árban, de most az RX100VA és a VI elég közel vannak egymáshoz árban. Érdemes bennük gondolkodni? HA igen, akkor a zoom (és egyebek) vagy a fényáteresztés mellett döntsek? Néztem képeket a dpreview-n, vannak különbségek sötétben, de nem tűnnek eget rengetőnek, talán mintha a Pana lenne a jobb, nem is a MarkV-ös Sony...

    Jelenleg egy Minolta A1-et használok nagyon ritkán, mert ugye a mobilok mindig kéznél vannak, de soha nem áldoztam a jobb kamera miatt a mobilra, szóval azért a készített képek eléggé kompromisszumosak (de emlék megőrzésre, élmény továbbításra megfelelőek).
    A maga idejében jó gép volt, a fizikai paraméterei/adottságai most se rosszak (pl. f/2,8--f/3,5), sajnos a szokásos "nem igazán kényelmes" magával vinnie az embernek. A fentiek adnak valami pluszt?

    Továbbmegyek, Leica D-lux (7 vagy typ 109), esetleg C-lux jobb megoldás, mint a fentiek?

    Vagy tanuljak meg jól fényképezni és használjam továbbra is (csak sűrűbben) a Minoltát?

    Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák