Új hozzászólás Aktív témák

  • Vasinger!

    nagyúr

    válasz Muerte68 #59395 üzenetére

    Kérlek mutass olyan helyeket ahol olcsóbban is találni :D Én jófogás és HA oldalakat néztem meg gyorsan, de ott csak 1-et találtam.

    Jó igaz, attól hogy cserélhető obis nem feltéttelenül kell 1-nél többel rendelkezni :D

    Itt is van mobilos fotós topic-szerkesztett mobilos topic+kezdő fotós topic meg ott a flickr:)

    Neem, én olyanra gondoltam hogy vannak stock képek és side-to-side össze lehet hasonlítani ugyanazt a képet amit fényképezővel vagy mobillal lőttek. (megegyező megvilágítással stb.)

    Soká

    #1

    Na akkor térjünk ki arra az ominózus képre részletesebben:
    Szerintem 10 emberből 9 biztos azt mondaná, hogy a P20 Pro által készített képet választaná, mert sokkal természetesebbek a színei, a DSLR-é kifejezetten fátyolos, talán az erős zajszűrés miatt is.

    Szóval milyen képet szeretnék? Talán az a legjobb kifejezés ha valóságot minél jobban visszaadná, mindenféle effektek nélkül. Ha egy képen rajta van az égbolt és a fa is, akkor mindkettő egyaránt látszódjon jól (HDR) Nem feltétlenül a bokeh-re izgulok, de véleményem szerint a mobilok által készített "mű elmosás" még messze nem tökéletesek.

    #2

    Az általam linkelt képen igen tudom, hogy utómunkával egy tök jó kép születhetett volna, de pont ez lenne a lényeg, hogy az automatika tudja belőni az értékeket. Persze ha ezt nem lehet megúszni akkor megértem, annyira nincs ellenemre, de akkor is jó lenne nem órákat dolgozni egy-egy fotózás után, mert nem ez a munkám.

    philoxenia

    Már bocsánat, egy fórumon egyrészt ha nincs előzmény hozzászólás a kontexusból sem derül ki akkor ne az legyen a triviális lépés, hogy az EXIF-et nézegessem amit előszeretettel a képfeltöltők ki tudnak herélni, tehát nem csuklóból jön. De persze tanultam, legközelebb már nem fogok ilyen butaságot kérdezni :)

    Mindenkinek:

    Az egész onnan indult ki, hogy nem lenne-e érdemes bérelni egy gépet az utazás erejéig?
    Illetve ami talán költséghatékonyabb lehet a használt piacról való vétel, majd később a gép eladása 0 körüli bukóval.

    Van ilyen fényképező a piacon ami nem veszítene pár hónapon belül sokat az értékéből és kellően kelendő lenne, hogy megvegyék majd? Persze az is lehet, hogy annyira beleszeretek, hogy megtartom :D

    Tudom, hogy jelenleg egy profi mobil vétele lenne számomra az ideális megoldás, de ez most nem annyira opció addig sajnos. (szeptemberben lehet hogy lesz lehetőségem céges keretek között akár egy P20 Pro szintűt birtokolni, így teljesen felesleges lenne most erre költeni.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák