Új hozzászólás Aktív témák

  • Damage

    senior tag

    válasz Tin_Shield #54541 üzenetére

    Köszönöm, jó kiindulási pont. Ajánlatod alapján rátaláltam az S120-ra is, de sajnos drágább. Ellenben CMOS-szal rendelkezik a CCD helyett. Emlékszem még arra az időre, amikor DSLR-ben a Nikon a CCD-t erőltette a Canon-nal ellentétben, utólag mégis átálltak a CMOS mellé.
    Tin-Shield: sajnos ennyit tud rászánni és nem többet. Én is azon az állásponton vagyok, hogy inkább ráköltök 1,5-2x árat az eredetileg tervezett helyett, ha minőségileg hatványozottan jobbat kapok.

    (#54542) lugomon válasza Damage (#54540) üzenetére:
    Tudod mi a különbség a "legjobb" és az "adott pénzért a legjobb" között? Szerinted én a világ legjobb fényképezőjére vagyok kíváncsi ilyen összegért? 60-70 ezer környékén keresem a legjobb választást, idézet egy előző hozzászólásomból:
    "Ezért is írtam, hogy kompromisszumok mellett és az adott kereten belül keresném a best buy-t (60-70k HUF körül)."
    Nem mondtam semmilyen elvárást. Leírtam a fő szempontokat, hogy szűkítsem a potenciális gépek listáját. Értsd: pl. nem kell super zoom vagy macro nagyobb/jobb érzékelővel ellentétben.
    Próbáld meg értelmezni:
    "adott pénzért lehető legjobb képminőség"
    Nem az összes létező gép közül leresem a legjobbat, hanem az adott árkategórián belül!
    "lehetőség szerint kevés képzaj, "
    Néha még az 5D mkIII-t is zajosnak éreztem ISO1600 mellett. Nem ehhez viszonyítva keresem a legkevésbé zajos kompaktot olyan áron, amennyiért egy markolatot lehet csak venni az általam előbb említett géphez.
    "relatív nagylátó,"
    Nem ekv. 10-15 mm-re gondolok. Főleg egy 5-10x-es optikai zoom-mal rendelkező belépőszintű kompaktnál. Ne 30 mm-től induljon, ha van ilyen.
    "kategórián belül aránylag gyors AF"
    Nem kell holdfény mellett repülő denevéreket lekövetnie az AF-nek. Felhős idő esetén is találjon fókuszt. Exponáló gomb lenyomásakor ne menjen végig oda-vissza 3x (5 sec alatt), amíg élesre nem állít.

    [ Szerkesztve ]

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

Új hozzászólás Aktív témák