Új hozzászólás Aktív témák

  • Vyndree

    őstag

    válasz pandur99 #53054 üzenetére

    Isten ments! Nem szeretném megpróbálni. :)
    A manuál obizást természetesen általában tükrös gépre értettem nem a Nikonra, ott nem játszik ez köztudott. Eszembe nem jutna belépő Nikont venni, ajánlani meg főleg manuálozni, egyenlőre azt ként eldönteni a kérdezőnek, hogy kompakt vagy tükrös gépet szeretne. Aztán lehetne arról beszélni, hogy ezen belül mit szeretne, dslr vagy milc és azon belül is millió a variáció. Volt dslr Nikonom d5k 18-105 obival amit ráadásul nagyon dicsérnek a fanok, hát nekem soha többet! Mikor hazaértünk Nápolyból meg is hirdettem. Számomra nagy csalódás volt nem csak a manuál hiánya miatt.
    Sony a3000-rel (ez milc) vagy 3-as, 5-ös NEX-szel nagyon kellemesen lehet, pillanat alatt megvan az élesség és nincs gond a végtelen fókusszal, a 700Ft-os adapterrel pedig szépen karcol.

    A P610-zel miért is nem lehet? Ahogy tolod rá a zúúmot, úgy csökken mélységélességed. Az FZ35-tel ment, akkor ezzel is biztos menne, de még egyszer mondom, nem ajánlom azt a gépet! A bridge nagyon jó tud lenni, de nem ez a Nikon. Akkor már százszor inkább az FZ200!
    Az a kérdés: mekkora a keret, új vagy használt is szóba jöhet, illetve akar-e manuálozni? Így le tudjuk szűkíteni.

    sideburns: Nikonra pont van olcsó régi 50mm-es, amt említesz az M42-es lesz. Ez régi gyári 50mm-es manuál 10-12 ezerért megáll, ami olcsó obinak mondható, de 30 körül már Nikon AF 50mm f/1.8D-t is megkapni ami szintén nem drága obi.

Új hozzászólás Aktív témák