Új hozzászólás Aktív témák

  • Quent1n

    senior tag

    válasz zolikaDB #52683 üzenetére

    Hali!

    Ha szeretnél vele foglalkozni a jövőben és nem úgy végezné a tükrös, hogy nagy és nehéz és inkább otthon marad akkor D3300, nem fogsz benne csalódni, jó gép. :) Ha viszont hobbi szint és szeretnéd ha mindig nálad lenne akkor kompakt de a Nikont hanyagolod ha rám hallgatsz. :) Sony RX 100 MK II, Canon G7X még ezek is simán jók, sőt! Ha pedig mégiscsak érdekel a dolog komolyabban és szánnál rá a későbbiekben is pénzt akkor ott a MILC én személy szerint azt vennék ha jobban érdekelne a fotózás mint hobbi szint és nem ragaszkodnék a könnyű hordozhatósághoz.

    Ha kompakt akkor G7X én azt vettem és nem bántam meg, ár/értékbe szerintem az egyik legjobb választás ha a fotózás az elsődleges cél.

    ferq68: "Kis szenzoros géppel nagy lesz a zajszint és bent szinte semmire se jó." Bocs de ez így kicsit ferdítés. Az LX7 (vagy akár az XZ-2) az 1.8-as obijával még a relative kis szenzormérettel is elég szép éjszakai vagy beltéri képeket képes lőni.

    lood55:Szerintem az Olympus XZ-2 simán jó vétel lenne, használtan 75-ért teljesen rendben van. :) Az állvány meg a táska fontos dolgok lehetnek de ha rám hallgatsz inkább megveszed őket később és veszel egy jó gépet. Ha meg a cserélhető obira szavazol és később még tolnál bele pénzt (na meg nem szempont, hogy kompakt legyen) akkor ott a két Pana azokkal is jól jársz. Egy normális állvány 15 körül kezdődik még kompakt gép alá is, Manfrotto, Vanguard, Cullmann, Sirui stb. Egy jobb tok ami szintén nem árt az meg 4-5 ezertől. Tartalék akksi se árt meg egy memóriakártya ugye, ezekkel még számolni kell később. De én továbbra is azt mondom inkább vedd meg a gépet és használd ki a pénzügyi kereted, aztán majd beszerzed a cuccokat hozzá. Nekem se volt már másnap állványom, meg tokom a sajátomhoz. :)

    Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Új hozzászólás Aktív témák