-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarabaeus
őstag
válasz zeno70 #34697 üzenetére
Ez a videórészletem épp fel is lett töltve tavaly, ezen meg tudom mutatni, milyen fekete-fehér szürke pacát csinál az SX240 elődje, az SX220
Quoth the Raven "Nevermore."
-
tiszavirág
tag
válasz zeno70 #34695 üzenetére
A Sony Hx9v utóda a Hx20v, bár a kozmetikai jellegű változtatások és a jelenleg közel 50%-os felár miatt nem lesz best buy.
Mint Hx9v tulajdonos és a masina elég jó ismerője, azt kell hogy mondjam, hogy apró fogásokkal, trükkökkel szemmel egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen láthatók az illesztési hibák panoráma üzemmódban, ráadásul nem csak vízszintesen tartott kamerával lehet mindkét irányban ily módon fényképezni, hanem függőleges helyzetben is.Hasznos, látványos, gyakran használt funkció nálam.
"En olyat keresek, ami legalabb 15x zoomot tud, es kivalo masban is, pl foto minosegben. ...es este is."
Igen, ez az a kívánság lista, amiben bizonyos tekintetben meg kell alkudnod.Én meg vagyok elégedve a masinámmal, mert sokoldalú, kiváló videója van és fotózás szempontjából is meg lehet találni a megfelelő beállítást az optimális eredményhez, de ezt is a helyén kell tudni kezelni.
Szerintem onnan indulj ki, hogy ne teszteket bogarásszál, hanem próbálj meg személyes tapasztalatokat gyűjteni, illetve hozzáértő, megbízható tulajdonosok véleményét kikérni.
A polihisztorok ideje lejárt.Tudtam, csak nem sejtettem.
-
fabicska
tag
válasz tiszavirág #34702 üzenetére
Tiszavirág írta:
"Szerintem onnan indulj ki, hogy ne teszteket bogarásszál, hanem próbálj meg személyes tapasztalatokat gyűjteni, illetve hozzáértő, megbízható tulajdonosok véleményét kikérni.
A polihisztorok ideje lejárt."Szerintem a jó oldalak tesztjeit (PH, MA, pixinfo stb, stb), és a fórumozók véleményét együtt kell kezelni.
Nálam ez úgy zajlott, hogy a Ph oldalán kinéztem 3-4 az ízlésemnek és az elvárásaimnak megfelelő gépet, majd itt fórumban felvetettem, hogy melyiket ajánljátok. A végén meg a kiszemelt terméket árgépen megnéztem hol a legolcsóbb és megvettem.
A (megbízható) oldalak szerkesztői, tesztelői okkal kerültek oda a posztra és ha mondjuk a háromból egy már fals információkat posztolna, az egész oldal színvonalát rontaná.
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
BiriBum
őstag
Kezdő fotósok jellemző hibája, hogy mindent szeretnének belezsúfolni a képbe. Az esetek többségében egy jellemző részlet bemutatása sokkal többet mond, mint a nagy katyvasz. Még a tájképeknél és az épületeknél is sokkal drámaibb annak az egy valaminek a kiragadása a nagy egészből.
A DSLR-eken az ultranagylátó és halszem optikákat arányaiban jóval kevesebbet használják, mint a normál-kistele tartományt-ez mindent elmond.A panoráma is "a mindent látni akarok" kategória, szvsz haszna nem sok van. Ne ez legyen a döntő szempont.
-
Pist@bácsi
őstag
Sokadszorra is kompromisszum.
Használat során sem árt tisztában lenni a gép korlátaival. Sok felhasználó irreális elvárásokat támaszt aztán a gépet hibáztatja ha nem olyan a végeredmény.1/2.33" érzékelőn képminőségben nincs kiemelkedő, csak valamivel jobb kevésbé zajos/mosott. Nem kell monitoron teljes méretben bogarászni.
A gyártók mindenféle fícsörrel próbálják kiemelni a gépüket az átlagból. Csábítóan hangzik, nem csoda ha mindent akarsz. De el kell fogadni, hogy a nagy zoom, 16-18 megapixel még tovább rontja a képminőséget. Ez különösen kevés fényben válik nyilvánvalóan zavaróvá.A Canon G1 x nem a fenti kategória. Elintézted egy "nevetségessel" az optikáját.
Ez a gép a Canon kompaktok zászlóshajója. Ennyi.
Panoráma egy kőbányai hajléktalan szálló ajtajából Canon kompakttal. Már 8 évvel ezelőtt is tudtak ilyet. Kérdés, hogy lehet-e enélkül élni?[ Szerkesztve ]
-
Mhamster
tag
válasz tiszavirág #34692 üzenetére
Nem a fogázát mondtam, az összeszerelését. És igen, volt a kezemben hx9, 10, sőt 20 is. Nem a kijelzőn néztem az elkészült képet, hanem monitoron. Sőt, szerintem nyugodtan elmondhatom, hogy a ma kapható készülékek közül csak a Fuji x10, x100, x1pro maradt ki azok közül amit próbáltam (meg a lejkák), még a Canon 1DX-el is volt szerencsém találkozni, amit nagyjából még csak képen látni.
A Sony fogása jobb, a lötyögős gomb azonban létező jelenség.
Canon AE-1 + Yashica 124 G
-
VIBO
őstag
válasz Pist@bácsi #34677 üzenetére
Na az ixus 220as lett. Holnap kapja meg asszony sznapjara es majd irok milyen. Van rajta vmi hackelt firm is. :
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
jagada
addikt
Ez milyen képstabit takar?:
"image sensor shift method image stabilizer"
Jobb/rosszabb az optikai vagy digitálisnál?
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
aDM|RaL^
őstag
-
szakaldani
csendes tag
Erről a gépről mi a véleményetek ?
Sony Cybershot HX7v [link]
Bent van minden amire szükségem lehet. 65 körül lehetne hozzá jutni. -
laci105
csendes tag
válasz Pist@bácsi #34689 üzenetére
köszi az infókat akkor ezek szerint tudásilag nem lenne rossz csak az ismeretlenség homálya leplezi ?
Ha valaki tudna ajánlani olyan bridge gépet ami nem drága és jó mindenben mert én nem tudok dönteni Benq gh 700 , Pana fz 48 , Fuji sh 200 vagy valami ilyet szeretnék
köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
válasz szakaldani #34714 üzenetére
Képminőségre kb. mint a 9-es kisebb zoom-al, meg hasonlók. Figyelmedbe ajánlanám esetleg a canon sx220/230-at.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
Elég nagy hülyeséget írtál. Az egyik 24mm-en indul 2,7-ről , a másik 28mm-ről indul 2,8-ról. Az előbbinek (220-as) 28 mm-en már több, mint valószínű, hogy 3,5-ös a fényereje.
A 115-ös vége 112mm f5.9, a 220-asé 120 f5,9.
Tök más optika, nem lehet összehasonlítani.A standard apertúra sorozat így jön: 2^0×0.5, 2^1×0.5, 2^2×0.5, 2^3×0.5, 2^4×0.5. A 2,7 nem standard.
-
VIBO
őstag
válasz stevewonder #34715 üzenetére
Ok. Asszony holnap kapja meg és rakok fel kepeket.
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
szakaldani
csendes tag
Szóval akkor HX9V megér + 15 ezret ? Már így is több mint amit elsőre gondoltam rá.
És esetleg egy Panasonic DMC-TZ20 65ért ? [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tiszavirág #34692 üzenetére
Ma este teszt, csak SCN módban fogok a szerény házibulin fényképezni
-
BiriBum
őstag
válasz szakaldani #34721 üzenetére
DMC-TZ20 65ért ?
Ha nem vagy igényes a képminőségre, akkor vehető.
-
nagyúr
Itt az első, de a kis rohadék nagyon mozgott, úgyhogy majd a háznál fényképezek.
u.i.: szegényke, még csak 11 napos, 2 napja nyílt csak ki a szeme.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz szakaldani #34725 üzenetére
A kettő közül én a Canon sx230HS-t venném.
Viccen kívül, inkább a Sony.
-
szakaldani
csendes tag
válasz BiriBum #34726 üzenetére
Értem én hogy mindenki a Canont ajánlja. Volt nekem is Canon-om, de nem volt jó tapasztalatom vele. Volt szervizbe is, garancia lejárta után meg végleg megadta magát. Ellenben Panasonic LZ7 esem már bírja 4 éve. Ez még nem lenne kizáró ok, de külsőleg sem igazán jön be ez az SX230. Azért próbálok más alternatívát keresni. Köszi
-
scarabaeus
őstag
válasz szakaldani #34727 üzenetére
Nekem volt Panasonic FZ20-am szervizben, garanciaidő alatt cserélték a CCD-jét.
A Fuji F30-asom garanciaidőn túl szedett össze egy CCD oszlop kiolvasási hibát. (De volt, akinek így is kellett)
A Samsung EX1-em ahogy jött, úgy ment vissza cserére a kontakthibás kihajtható képernyőjével, a cseredarab jól ment.
Canon SX220-asom most volt szervizben, két hónappal a garanciaidő lejárta előtt.
A Pana GX1-esemet hagy kopogjam már le
Egyik gyártóra sem neheztelek emiatt, van ez így, akármikor vennék másikat akármelyik cégtől, mert nem a gyártónak, hanem az adott szerkezetnek kell megfelelnie nekem, ha teljesíti, OK.Quoth the Raven "Nevermore."
-
BiriBum
őstag
válasz scarabaeus #34728 üzenetére
Én eddig megúsztam, nem rontottam a meghibásodási statisztikát. A kompakt és bridge gépeim egy Fuji és egy Pana kivételével mind Canonok voltak. DSLR-Pentax
[ Szerkesztve ]
-
koczka13
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben S95-öt ajánlottátok, de lehet SX220HS lesz belőle, bár már csak lilában lehet kapni a legtöbb helyen.
Tudnátok ajánlani megbízható, garifutáros (vagy hasonló) webshopot?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
fabicska
tag
válasz koczka13 #34730 üzenetére
Én itt vettem a saját 220HS-emet:
Canon SX220 HS
A megrendelést követő 2 napra házhoz is szállították. Az eladók készségesek, a (fényképező) ára jó.Ajánlom!
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
BiriBum
őstag
63-ért van fekete 230-as a 220 voltnál és a Digitcamnál.
-
Murphys2
tag
válasz koczka13 #34730 üzenetére
Én a Medikerben vettem a Nikonom, ott még szürke sx220-as is van. Egyszerűbb bemenni szerintem és megtapogatni, mielőtt megveszed.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A képek jók lettek SCN módban, köszönöm a tippet (nyilván ebből lejött, hogy én azokat a módokat preferálom, ahol csak "kattingatok és kész", nem vagyok az a beállítgatós típus).
A másik, hogy néztem a Sony HX9V utódát, a HX20V-t, és az a kérdésem, hogy ha nem nézzük a 1,5szeres árkülönbséget, akkor vajon szemmel láthatóan jobb képeket, stb-t készít, vagy elenyésző lenne a különbség HX9V után?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
Dilemmában vagyok.Már szinte eldöntöttem, hogy jó lesz nekem a Canon PS SX 130 IS, de beleástam magam ebbe az IS/HS történetbe, és elbizonytalanodtam. Kiderült számomra, hogy a HS-ben is van optikai képstabilizátor, csak az IS-ben 7 módozatú. A HS meg szebb képeket csinál sötétebb környezetben, pl. belterekben, éjszaka, stb. Szóval mindkettőnek vannak előnyei, a kérdés, hogy mégis melyik az előnyösebb? Egy normál családi fényképezőgépnél vajon melyiknek veszi nagyobb hasznát az ember? Mennyire parasztvakítás az a 7 módozatú képstabilizátor, vagy bőven elég a HS-ben található is az izgő-mozgó család, kirándulások stb. fotózásához? Ami mindkettőt ötvözi, az az SX 240 HS-től felfelé van, de azok már megfizethetetlenek nekem.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
gereke
tag
Sziasztok,
Tudtok működő Panasonik FZ150 fórumot?
Ami itt van a prohardveren, abba havonta 1 beírás van?
Kösz.
LYA-L29
-
BiriBum
őstag
válasz scarabaeus #34740 üzenetére
Olyan, mint a macska, 7 élete van.
-
Dzsana
senior tag
Az SX 130 IS-el szemben az SX 220/230 HS állna.
Hogy ki írta? A Canon 2012 nyár/ősz katalógusa. Szó szerint idézem: "Intelligens képstabilizátor. A sokoldalú és teljesen automatikus intelligens képstabilizátor folyamatosan érzékeli a tárgyat, és az adott jelenethez igazítja az optikai képstabilizátor működését, a következő hét mód egyikében: 1. Normál IS, 2. Pásztázó IS, 3. Makro IS, 4. Állvány mód, 5. Erőteljes IS, 6. Dinamikus IS, 7. Dinamikus Makró IS.
Egy optikai képstabilizátor intelligenciával. Ha nagy zoom állással vagy sötétben fényképez, a fényképezőgép könnyen bemozdul, és a felvétel elmosódhat. A Canon úttörő megoldása erre az intelligens képstabilizátor, egy korszerű optikai (lencseeltolással működő) rendszer, amely intelligens módon felismeri a jelenetet, és a leghatékonyabb beállításokat alkalmazza az élesebb és tisztább fényképek és videók elkészítéséhez.Na ennyit az IS-ról, a HS System pedig a következő:
A Canon innovatív HS SYSTEM rendszere egy nagy érzékenységű képérzékelő és egy nagy teljesítményű DIGIC processzor legkiválóbb minőségű kombinációja, amely tökéletes képminőséget biztosít kevés fényben is. A HS-System rendszerben alkalmazott nagy érzékenységű szenzorok a hagyományos képérzékelőnél több fényt képesek begyűjteni, és ezért gyenge megvilágításban is tisztább, élesebb képet adnak, alacsonyabb zajszinttel. Ezzel kevésbé van szükség vaku vagy állvány használatára, és könnyebben rögzíthető a pillanat valódi, természetes hangulata. Kevés fényben is kiváló teljesítményt nyújt, minden apró részletet és színt rögzít a felvételen, amely így képes a pillanat természetes hangulatát pontosan visszaadni. Kivételes képességei minden elképzelhető megvilágításban működnek: a hagyományos fényképezőgépekhez képest a HS-SYSTEM által nappal vagy éjszaka készített felvételeken 60%-al kevesebb a képzaj, több a látható részlet, és pontosabb a színvisszaadás. A DIGIC 5 processzor a DIGIC4-hez képest 75%-al kevesebb képzajt biztosít.Szóval ez a két technológia áll egymással szemben, amiből választani kellene. az SX 240 HS-ben már van IS is, de az már nekem túl drága.
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
-
Dzsana
senior tag
válasz scarabaeus #34748 üzenetére
Ezt vágom én is, ezt mondtam. És innen indult a kérdésem is, hogy melyiknek veszi nagyobb hasznát egy átlag felhasználó? Az IS-nek, vagy a HS-nek.
-
scarabaeus
őstag
válasz Dzsana #34749 üzenetére
Szerintem ne IS-ként hivatkozz rá. Valóban, legelőször is írtad, hogy van, de utána mindig "van benne IS, nincs benne IS", NEM, az IS nem intelligens vagy akármilyen, hanem szimplán képstabilizátor rövidítése. Ha intelligens, akkor intelligens IS, de nem szimplán IS, mert az évtizedek óta a képstabilizátor, és arra asszociál mindenki.
Egyébként én a magam részéről a HS-t választanám, egyértelműen.Quoth the Raven "Nevermore."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest