Új hozzászólás Aktív témák

  • joey04

    titán

    Sziasztok!

    A Note 5 megjelenéséig kéne nekem az átmeneti időszakra egy androidos készülék, mivel a most nálam lévő régi Symbianos csodaketyere elég korlátolt.

    - Mivel átmeneti időszakról van szó, szeretném minél kevesebb pénzből megúszni a dolgot. Ez persze mindig igaz, hiszen az ember nem szórja a pénzt, az okosabb akkor sem, ha megtehetné. Én mondjuk nem is tehetem meg. :P Az árkategória 25000-30000 forint.

    - Lehetőség szerint szeretnék új készüléket, és előnyben részesítem az ismertebb márkákat: LG, Samu, HTC, Sony, második kategóriába sorolnám: a Huawei, Meizu, Alcatel, Oppo, lenovo, Xiaomi. Ha ez nem megoldható, akkor valami (általam) ismertebb "echte" kínai is szóba jöhet (pl.: Jiayu, Zopo, THL). Ha így sem férünk bele, akkor használt is jöhet, a sorrend a fent vázolt: Ismertebb márkák, második kategóriás márkák, "echte" kínai.

    Kritériumok:

    - Kijelző: minimum 4", maximum nincs, csak annyi, hogy a ppi ne legyen extrém alacsony. Ehhez kapcsolódik, hogy a felbontás minimum qHD kéne, hogy legyen. HD kijelzőnek örülnék, de nem elvárt. Technológia mindegy.

    - A rendszer legyen 4.4 KitKat

    - Ram mérete 1GB, ha nagyon muszáj 512

    - Tárhely: Kell a 32GB, de ez nekem úgy is jó, ha kártyával bővíthető, mert a filmek/zenék tárolása a lényeg, a KitKat megkötései nem zavarnak, a programokkal ellennék a kisebb helyen is, így a minimum 8GB lenne, ha bővíthető.

    - SoC: Mindegy, az elvárások, hogy az adott kijelzőt (qHD vagy HD) meghajtsa, és vigye a HD filmeket.

    - Akksi: Nekem a legerősebb készülékek is gyengék ezen a téren, tehát igencsak fontos, de ez nem meglepő. Ami megfoghatóbb igény: A stand-by és talk time értékek hidegen hagynak, a filmezés és böngészés szerinti sorrend a fontos, ahogy a gsm arena tesztjeiben látható.

    - Kamera nem fontos, ami jó lenne: AF és villanó, ha gyenge az sem baj, videóknál pedig HD felbontás.

    - 4G/LTE nem fontos, 3G is elég. Akksi miatt persze jobb lenne a 4G.

    - Egyebek: Mivel átmeneti időszakról van szó a support és frissítések annyira nem lényegesek, az a fontos, hogy jelenleg egy aránylag bugmentes és stbail rom legyen rajta. Nagyon örülnék egy állapotjelző lednek. Egyéb "extrák" nem kellenek, gondolok itt NFC-re, vagy a régi időket idéző újra divatba jövő dolgokra úgy mint infra vagy fm radio.

    Nagyjából ennyi lenne, ha semmiképpen nem jön össze a dolog a keretből, akkor első körben a kamerából lehet visszavenni, esetleg WVGA felbontás még belefér, és ha muszáj akkor elég az 512 RAM. Remélem nem hagytam ki semmit.

Új hozzászólás Aktív témák