Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. Y

    senior tag

    LOGOUT blog

    Szóval, ahogy ígértem nektek korábban, elmesélem élményeimet az Apple gyár telefonos részlegén készült eszközökkel kapcsolatban.
    Akkor kezdődött, amikor megjelent a 4S. Akkor ismertem már az Android rendszert, 2 telefonon keresztül. Viszont a 4S pont olyan volt, amire akkoriban vágytam. Tégla forma, kicsi méret és mégis nagy tudás. Így megvettem.
    Próbáltam belakni, testre szabni, csak mindezt nem lehetett. A kamerája jó volt, zene fronton is kiváló és wifi mellett korrekt a gyorsasága is, ami a hálózatokat illeti. Azonban a GPS, mint olyan, nem volt mondható használhatónak. Szinte soha nem talált műholdat, aminek talán betudható volt, hogy mobil hálózatban sem jeleskedett. Mivel ez utóbbi 2 elég fontos tényező volt nekem, meg kellett válnom tőle és vissza tértem Droidra.
    2 évvel később folytatódott a kaland, 6S Plus-al. Bízva abban, hogy a 6-os széria elhajló tendenciát már nem követi. Testre szabni persze ezt sem lehetett és nem is volt masszív, de legalább jobban vette a hálózatot. Itt az iOS rendszerből lett elegem.
    Telefotóztam a memóriát és mappákba akartam rendezni. Ekkor derült ki, hogy ilyet nem tud, mivel akkor már 2 példányban szerepelt minden. Mikor töröltem az egyiket, törölte a másikat is.
    Ekkor kapcsoltam rá gépre, iTunes segített az adatok levételében, ami így már gépen volt és a telefonról törölni tudtam.
    A boldogság addig tartott, amíg nem csatlakoztattam ismét. Ekkor ugyanis, letörölte a gépről minden elmentett képet. Apple szervizben azt mondták azért, mert már nem volt a telefonon megtalálható... 2 hónap és megváltam tőle.
    3 évre rá megjelent az X és tetszett. Nagyon is, bár tudtam, a rendszere még mindig ugyan olyan. Jól nézett ki, bár már akkor túl törékenynek tűnt. Sokáig szemezgettem vele, amikor bejött a szervizbe egy fickó, hogy összetörte eme több havi keresetbe kerülő, de negyede annyit sem érő X képernyőjét. Azt kellett cserélni.
    Az Apple iPhone-ok addigi szerelőbarát kivitele itt megszűnt. Ráadásul, mikor megrendeltem bele az új megjelenítőt, majdnem hanyatt dobtam magam az árától, holott nem nekem kellett kifizetni.
    Továbbá: a 7-es széria volt az első, amelyik vízállóbbnak mondhatta magát, bár a tömítéseket nem mindenhol lehetett megoldani, ezért a Titanic Jack nélkül maradt (jelesül ekkor már dömpingben álltak a vízálló Androidos eszközök). Jah, meg ennél a verziónál "találták fel" a fekete színt.
    Az X-nél búcsút inthetünk a sokak által előnyben részesített biometrikus azonosítanak, helyette jött egy, akkor még alig működő FaceID. Szerencsére ez utóbbit egy rendszer frissítés orvosolta, kicsit.
    Kamerák tekintetében is van kivetnivaló, mert amennyire reklámozzák magukat, annyira lehet az ellenfél frontján jobbat kapni, olcsóbban. Ha az eszközök valós fejlesztésére költenének annyit, mint marketingre, sokkal jobbak is lehetnének.
    Összegezzük: a termékek egyre több dolgot NEM tartalmaznak, ellenben egyre javíthatatlanabbak, egyre sérülékenyebbek és emellett egyre drágábbak.
    A gyártó és az embléma, valamint az ár nem egyenlő a minőséggel. A marketing pont arra jó, hogy rá tudják venni az embereket, hogy drágán vegyenek olyan dolgokat, ami a negyedét nem éri. Csak mert rajta van egy logó, amit bárki ráragaszthat bármire. Ezt nevezik parasztvakításnak. Illetve, ezt is...
    Nos, ennyi volna a kifogásom az iPhone ellen. Lehet vitatkozni, egyet érteni, nem érteni egyet, de mint tudjuk: a vélemény olyan, mint a fing - ritkán vagyunk kíváncsiak a másikéra...

    But who is watching the guardians?

Új hozzászólás Aktív témák