Új hozzászólás Aktív témák

  • wilburwalsh

    tag

    A múlt hétvége helyett mostanra tolódott az AVG Anti-Virus Free Edition 2012 tesztelése (Win XP SP3 alatt). ;]

    Az E-mail védelmet nem telepítettem, mert webes felületen levelezem. A program dizájnja egész megnyerő, hasonló az előző verzióéhoz. Pár dolgot módosítottam a Haladó AVG beállítások között.

    A Megjelenésnél kikapcsoltam a teljesítményértesítéseket meg a játékmódot is - én filmnézés vagy játék közben is szeretném tudni, ha baj van. ;]
    A Víruskereső > Állandó védelemnél bejelöltem a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését.
    A Vizsgálatok > A teljes számítógép vizsgálatánál kikapcsoltam a Fertőzések automatikus javítása/eltávolítását. Itt is bejelöltem a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését. Szerintem ajánlott az Archívumok tartalmának és Az összes fájltípusnak az ellenőrzése.
    A Vizsgálatok > Héjkiterjesztés vizsgálatnál szintén kipipáltam a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését.
    A Vizsgálatok > Kiválasztott fájlok vagy mappák ellenőrzését A teljes számítógép vizsgálatához hasonlóan konfigoltam. A Fertőzések automatikus javítása/eltávolítását kikapcsoltam, és beállítottam a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését valamint Az összes fájltípus átnézését.
    A Vizsgálatok > Eltávolítható eszköz vizsgálatánál - a szépen magyarított ;] - Enable Eltávolítható eszköz vizsgálatának kijelölésével bekapcsoltam az eltávolítható eszközök ellenőrzését. Itt is bepipáltam a Potenciálisan nem kívánatos alkalmazások halmazának jelentését.

    A rendszer felállása egy picit hosszabb lett - nem vészesen. A mappák megnyitásánál nem figyeltem meg különösebb lassulást. Az AVG Free nyugalmi állapotban nem nagy étvágyú, kevesebb, mint 40 MB RAM-ot eszik nálam. Az általam módosított beállításokkal A teljes számítógép vizsgálata - kb. 40 GB adat átnézése - fél óránál rövidebb időt vett igénybe. A rootkit-keresést külön kell futtatni (az Anti-Rootkit Összetevővel) A teljes számítógép vizsgálata után. A fullos rootkit vizsgálattal kevesebb, mint 1 perc alatt végzett az AVG.

Új hozzászólás Aktív témák