Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz blattida #38339 üzenetére

    Gondolta a fene, hogy egy on-demand scanner így beépül a rendszerbe, főleg, hogy van belőle portable változat is. Nem szeretem az ilyen eltávolító alkalmazásokat, vagy nem telepítek szemetet, vagy virtualizálok. Most azért tettem csak kivételt, mert egy újratelepítésre váró Windowsról volt szó. A cég ezzel nálam feketelistára került egy időre, mert az olyan kijelentéseket, mint We have designed AntiMalware to remove deeply embedded and persistent threats. nehéz elhinni úgy, hogy saját magát sem képes rendesen eltávolítani (tudom, egy uninstaller más, de ha beépül a szoftverük N helyre, akkor elvárom, hogy mind az N helyről törölje magát, és ne csak N - K helyről), vagy ha ez nem megy nekik, akkor biztosítsanak külön eltávolító alkalmazást, mint a legtöbb vírusirtógyártó.

    lugosi: Ilyenkor felmerül bennem a rosszindulatú kérdés, hogy vajon mit csinált az a sys file a billentyűzettel...
    Bennem nincsen rosszindulatú kérdés, mert a többfolyamatos működésű Opera bármilyen védelmi programnak kihívás, és amelyik elront valamit IPC terén, annak lehet ilyen mellékhatása. A billentyűzet csak magán a weboldalán állt meg (az egérmozdulatokkal egyetemben), ami nem a böngésző fő folyamatában fut, a címsorban vígan működött (ez igen). Szóval a keylogger szó egy pillanat erejéig sem merült fel bennem a felfedezés után, a hanyag (uninstall) és hibás (BSOD + Opera problémák okozása) programozói munka annál inkább.

    Med1on: Lehetséges, hogy mondjuk az antivírus okozná a gondot?
    Elképzelhető, lásd az előző bekezdésem. Két hardveresen rendkívül hasonló, szoftveres téren ikertestvér gép közül csak az egyiken jelentkezett, a másikon sosem (EIS + MBAM + MBAE mindkettőn fut, de a másik gépre csak olyat telepítek, amit ezen már kiteszteltem). Az Opera blogján többen is panaszkodtak erre a hibára, de előrelépést nem láttam a témában.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák