Új hozzászólás Aktív témák

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz Spectrum #8009 üzenetére

    "Remélem nem tartod jónak, ha egy befejezés böki az emberek csőrét. A többség az ellenkezőjét szereti"
    Persze, nem bánom, az viszont zavar, hogy miért NEM bökné a csőrünket. :)

    "A jelenlegi befejezés is teljesen fikció, semmilyen konkrét tapasztalatunk nincs AI terén. Nem ismerünk létező AI-t, feltételezzük, hogy létrehozható. A játék állítja fel az összes szabályt: nem ért meg minket, káosznak tart, fel fog lázadni, el akar pusztítani mindenkit, sosem lesz béke. Persze mindezt az utolsó 5 percben, hogy valamelyik író beleírhassa a dédelgetett álmát."

    Mondjuk azt gondolhattad szvsz, hogy bármi is legyen minden mozgatórugója, nem a játék elején fogják ellőni, hanem a végén, hogy hatása legyen. Abban igazad van, hogy egy csipetnyivel több utalást lehetett volna tenni erre a témára. És végülis egyedül az értelmetlen alaptézis az új, a szintetikus vs organikus témára, a Kaszások aratására és fajesszencializáló módszereiről is volt bőven szó. Amit említesz szabályokat az tulajdonképpen egy dolog, az az alapkoncepció, és ez az értelmetlen bullshit.

    De hogy ne csak mellébeszéljek: Abban is igazad van, hogy egy ilyen AI, meg ilyen szintetikus fajok létezése ma még csak fikció. De mindenképpen sokkal kézzelfoghatóbb, számunkra elképzelhetőbb dolgok ezek, mint egy nevén nevezett, de konkretizálhatatlan energia, egy erő. Arról nem is beszélve, hogy látjuk a jövőt, látjuk hova fejlődünk, és míg tegnap azt mondtuk ezekre, hogy mese, ma már azt mondjuk ezekre, hogy lehet csak idő kérdése. Szóval a sötét energia esetén egy feltételezett, de teljesen ismeretlen, nehezen megfogható, elképzelhető, materializálhatatlan tényezőről van szó, ami korlátlannak tűnik, csak olyan korlátai vannak, amit az írók adnak neki, az AI, meg a lázadó szintetikusok ennek pont az ellentéte: Meg tudod fogni (jó az AI-t fizikailag nem :DDD ), nem tartod ennyire elképzelhetetlennek, sőt teljes fikciónak sem amit mondanak kapcsolatban, hanem egy nagyon is elképzelhető jövőképet látsz benne (egyedül az örökös lázadás felfoghatatlan, de ezt már én is írtam sokszor) és bár ma még szintén fikció, azért nagyjából be tudod határolni, hogy mik lesznek a korlátai. Legalábbis én így vagyok.

    Lehet velem van a baj, de én a legfőbb ok megnevezésénél egy ha csak részben is, de valamennyire megfogható, konkrét problémát szeretnék látni, a maga korlátaival együtt, nem egy erőt, ami talán létezik, és amivel bármit meg tudsz magyarázni, ha úgy tartja kedved, mert íróként bármire rá tudod fogni a játék világában, tényleg bármire (Sheprd két szép szemétől megkezdve az asarik furcsa szaporodási módszereinek megmagyarázásán át a Kaszások létezéséig tényleg mindenre) hogy "igen, az okozza".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák