Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz Reno7 #1299 üzenetére

    Ez érdekes, mert a 2003-as "felújított" szerződés szerint 2007-ben már képesnek kellett lennie a típusnak LGB-k vetésére (lézervez.bomba), amit végső soron el is értek a svédek (vért pipilve). Ezért is vettünk vagy 4-6 db Litening III-at a 14 géphez, amiket 2009-ben fel is szereltek.
    Gripen-ceremónia válaszok nélkül (2008.01.28.)
    Konténerizálva (update 2.) (2009.04.21.)

    Ezekhez képest majdnem négy évet kellett "várni", hogy GBU-kat ténylegesen is vegyen a HM... Szép.

    A linkedbeni másik "érdekesség" ez: (Rendhagyó) Air Power News 12. (2013.03.05.)
    "A haderő rekord alulfinanszírozottsága, a koncepciótlanság, a politikai fóbiák, vagy egyszerűen a rossz gazdaként viselkedés meghozta eredményét. A Magyar Honvédség "helikopterflottája" év elején megszűnt létezni, mint honvédelmi illetve katasztrófavédelmi eszközrendszer, beleértve az ország teljes területének normaidőn belüli SAR-lefedettségét, vagy a szárazföldi csapatok légi támogatását."

    Más.
    Nem tudom, ki hogyan vészelte át az elmúlt 24 órát, villamos árammal, vagy anélkül, a szabad ég alatt, vagy fűtött helyen, de érdekes, ahogy a BM és a HM feszít, hogy (Tata környékén) (ugye a MH 25. Klapkások őrhelye) T-72-esekkel mentették a közúton ragadt járműveket.
    Sosem látott hóhelyzet: Lánctalpas harckocsik az utakon - fotók
    Nem akarok nagyon telhetetlen lenni, de két 250 l-es póttök elfért volna a seggükön, hogy többet tudjanak kint lenni azzal a pár géppel.

    Hogy-hogy nem, de ez még a BBC-n is a címlaphírek között szerepel.
    Hungary uses tanks to reach snowbound motorists

    Mindenesetre nemigen gyakori idehaza 1990 óta, hogy aszfaltot nyaldosson a 72-esek lánctalpai... (más már tényleg nincs, vagy a lövészalakulatok BTR-80-jai "nem értek rá"?)
    Debrecenben a MH 5. Bocskaisok Uraljaival akcióztak a villanyászok.

    (jut eszembe, a TEK-nek már két BTR-je van, Pintér azok egyikében lett körbefurkáztatva; lévén szolnoki helikopáterek már nincsenek)

    [ Szerkesztve ]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák